reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

ja tez siedze w domu obiad gotowy le czakam jak maly zglodnieje to ugotuje tylko makaron
na podworko pojde dopiero kolo 16 do wieczora posiedze.

mama masz dosiwadczenie to wiesz co dla ciebie dobre :)

mama 32 nie przejmuj sie ze ruchow nie czujesz masz czas :)

a mi kolezanka z parcy uswiadomila, ze mam ubezpiecznie z pzui ze moge przeciez isc sobie dodoatkow na usg np za tydzien i podejrzec czy dzidzia sie ujawni , za darmo wiec czemu nie :-) ale sama nie wiem w sumie za 3 tyg mam usg u mojej lekarki ale jakos nie wierze ze mi powie plec i chyba wolalabym miec potwiersdzenie jeszcez u kogos innego... zobacze z reszta :-)

narazie pierwszy raz odkad zaszlam w ciaze jestem jaks spokojna i sie ciesze ze najwazniejsze badania mam za soba teraz szczesliwie doczekac konca ciazy i porodu :-)

dziewcztny a wy tez doczekacie sie polowkowych ja niedawno tez odliczalam tygodnie a juz mam z glowy, no moze nie mam pelnych wiesci ale wazne ze jest ok

reklama
Dddmala przed usg zjedz coś słodkiego i napij sie czegoś zimnego dziecko wtedy jest bardziej ruchliwe wiec może pokaże sie z każdej strony moj pod koniec zasnął dobrze ze wsYtsko zdążyła pomierzyć bo bym musiał tak odstawiać jakieś wygibasy zeby sie obudziło :)

Gratuluje dziewczyny dobrych wieści:)

Ja już chyba od 2 miesiący mam brzuch od piersi powiększony:) I nie podejrzewałam, że tak szybko to nastąpi, ale powiem szczerze że bardzo dobrze się czuję z takim ciążowym brzuszkiem:)

A jak to jest jak łożysko jest na przedniej ścianie to może się to jeszcze zmienić, czy już tak do końca zostaje?

Kasia na twoim miejscu chyba bym skorzystała z 2 USG, tak jak dziewczyny pisały to tylko jednorazowo.

A ja dziś 2 godziny sobie spacerowałam i na 18 idę jeszcze na ćwiczenia do szkoły rodzenia, więc teraz u mnie dość aktywnie:)

I ciepełko jak dla mnie bajka:D

Karciaa - lozysko jest ruchome ale nie wiem, do ktorego tygodnia mniej wiecej... U mnie na przedniej scianie bylo id samego poczatku i dalej takie jest ;)

Tragedia normalnie w każdej sukience jakiej mam.wyglądam jak czterodrzwiowa szafa :( poszerzają mnie tragicznie i czuje się w nich jak wieloryb. jedynie jedna która jest idealnie dopasowana wygląda w miarę. To będzie ciężkie lato do ubrania się...

mama moze cos to da :-) teraz ruszalo raczkami ssalo paluszka ale nie krecilo sie niestety, nawet nozkami nie chialo sie mu machac heheh rozleniwiony byl :-):-)
ja jednak zapisze sie na to usg ale nie mowie nikomu z rodzinya ni znajomym bo zas wszyscy beda chcieli wiedzic, beda na mnie naciskac ja potem tez sie stresuje i o tym mysle niepotrzebnie, bo jak na kazdym kroku musze mowic ze jeszcze nie wiem to do glowy mozna dostac
a brzuch mam wiec kazdy juz pewny ze wiem :szok:

Melduje sie po badaniu :) u nas wszystko w porzadku. Mala zacisnela nozki i nie chciala dokladnie pokazac ale lekarz powiedzial ze wg niego to dziewczynka. Wiec skoro dwuch potwierdzilo to juz chyba sie nie zmieni :) zbadal jej mozg, serduszko, ogolnie cala budowe ciala i buzki wszystko w normie. Lozysko mam na przedniej scianie. Aa i mala wazy 357g czyli jest tylko dzien mlodsza wg usg niz wychodzi z okresu. Na usg w 9tc byla ciaza tydzien mlodsza niz z okresu a w 13 tc o 3 dni, wiec szybciutko nadrobila :)

Ja tez wróciłam od lekarza hahahahaha oczywiście mojego lekarza na oczy nie widziałam ale jest sukces wywalczylam datę cc 2 listopada wiec będzie 38 tydz podadzą mi przed sterydy w razie czego oczywiście sie ugotowałam na miękko taki skwer

hej :-) ja dziś byłam u dentysty. skończyłam kanałowe. a tak to się dobrze dziś czuję. ogólnie się ostatnio dobrze dosyć czuję. więc się cieszę. w niedzielę przyjeżdża mój mąż więc mam nadzieję że będę się już dobrze czuła.

reklama
Do góry