reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

ja tez siedze w domu obiad gotowy le czakam jak maly zglodnieje to ugotuje tylko makaron
na podworko pojde dopiero kolo 16 do wieczora posiedze.

mama masz dosiwadczenie to wiesz co dla ciebie dobre :)

mama 32 nie przejmuj sie ze ruchow nie czujesz masz czas :)

a mi kolezanka z parcy uswiadomila, ze mam ubezpiecznie z pzui ze moge przeciez isc sobie dodoatkow na usg np za tydzien i podejrzec czy dzidzia sie ujawni , za darmo wiec czemu nie :-) ale sama nie wiem w sumie za 3 tyg mam usg u mojej lekarki ale jakos nie wierze ze mi powie plec i chyba wolalabym miec potwiersdzenie jeszcez u kogos innego... zobacze z reszta :-)

narazie pierwszy raz odkad zaszlam w ciaze jestem jaks spokojna i sie ciesze ze najwazniejsze badania mam za soba teraz szczesliwie doczekac konca ciazy i porodu :-)

dziewcztny a wy tez doczekacie sie polowkowych ja niedawno tez odliczalam tygodnie a juz mam z glowy, no moze nie mam pelnych wiesci ale wazne ze jest ok

reklama
Dddmala przed usg zjedz coś słodkiego i napij sie czegoś zimnego dziecko wtedy jest bardziej ruchliwe wiec może pokaże sie z każdej strony moj pod koniec zasnął dobrze ze wsYtsko zdążyła pomierzyć bo bym musiał tak odstawiać jakieś wygibasy zeby sie obudziło :)

Gratuluje dziewczyny dobrych wieści:)

Ja już chyba od 2 miesiący mam brzuch od piersi powiększony:) I nie podejrzewałam, że tak szybko to nastąpi, ale powiem szczerze że bardzo dobrze się czuję z takim ciążowym brzuszkiem:)

A jak to jest jak łożysko jest na przedniej ścianie to może się to jeszcze zmienić, czy już tak do końca zostaje?

Kasia na twoim miejscu chyba bym skorzystała z 2 USG, tak jak dziewczyny pisały to tylko jednorazowo.

A ja dziś 2 godziny sobie spacerowałam i na 18 idę jeszcze na ćwiczenia do szkoły rodzenia, więc teraz u mnie dość aktywnie:)

I ciepełko jak dla mnie bajka:D

Karciaa - lozysko jest ruchome ale nie wiem, do ktorego tygodnia mniej wiecej... U mnie na przedniej scianie bylo id samego poczatku i dalej takie jest ;)

Tragedia normalnie w każdej sukience jakiej mam.wyglądam jak czterodrzwiowa szafa :( poszerzają mnie tragicznie i czuje się w nich jak wieloryb. jedynie jedna która jest idealnie dopasowana wygląda w miarę. To będzie ciężkie lato do ubrania się...

mama moze cos to da :-) teraz ruszalo raczkami ssalo paluszka ale nie krecilo sie niestety, nawet nozkami nie chialo sie mu machac heheh rozleniwiony byl :-):-)
ja jednak zapisze sie na to usg ale nie mowie nikomu z rodzinya ni znajomym bo zas wszyscy beda chcieli wiedzic, beda na mnie naciskac ja potem tez sie stresuje i o tym mysle niepotrzebnie, bo jak na kazdym kroku musze mowic ze jeszcze nie wiem to do glowy mozna dostac
a brzuch mam wiec kazdy juz pewny ze wiem :szok:

Melduje sie po badaniu :) u nas wszystko w porzadku. Mala zacisnela nozki i nie chciala dokladnie pokazac ale lekarz powiedzial ze wg niego to dziewczynka. Wiec skoro dwuch potwierdzilo to juz chyba sie nie zmieni :) zbadal jej mozg, serduszko, ogolnie cala budowe ciala i buzki wszystko w normie. Lozysko mam na przedniej scianie. Aa i mala wazy 357g czyli jest tylko dzien mlodsza wg usg niz wychodzi z okresu. Na usg w 9tc byla ciaza tydzien mlodsza niz z okresu a w 13 tc o 3 dni, wiec szybciutko nadrobila :)

Ja tez wróciłam od lekarza hahahahaha oczywiście mojego lekarza na oczy nie widziałam ale jest sukces wywalczylam datę cc 2 listopada wiec będzie 38 tydz podadzą mi przed sterydy w razie czego oczywiście sie ugotowałam na miękko taki skwer

hej :-) ja dziś byłam u dentysty. skończyłam kanałowe. a tak to się dobrze dziś czuję. ogólnie się ostatnio dobrze dosyć czuję. więc się cieszę. w niedzielę przyjeżdża mój mąż więc mam nadzieję że będę się już dobrze czuła.

reklama
Do góry