reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Mama fajnie tak znać datę :)
Lotka gratuluje a mi się wydawało czy coś pomieszalam nie mówił ci jakoś lekarz ze córka czy to inna forumowiczek tak miała miesza mi się juz

Kasz to też taka mala wstydnica heheh ale juz drugi lekarz to chyba tak pozostanie dziewczynka a wagę ma jak moje prawie mój 361 w tym samym dniu też 20 i 5 dzień :)

Ostatnia edycja:
Kasz, Lotka - gratuluje udanych badan:)
Mama_32, jeżeli chodzi o USG Luxmed to polecam Dr Leszka Gmyrka, robi wyłącznie USG na Chmielnej a generalnie jest kierownikiem oddziału ginekologii szpitalu na Madalińskiego. Bardzo mi się spodobał, tłumaczył wszystko, pleć powiedział w ciągu 2 sekund od początku badania, pokazywał gdzie i co, uśmiechnięty. Chce do niego zapisać się na ostatnie usg tez. Ale aparatura w Luxmed co prawda najlepsza nie jest.
Ja już w końcu oficjalnie ogłosiłam w pracy ze jestem w ciąży, oczywiście niektóre osoby już miały jakieś podejrzenia ale mój brzuch nie jest typowo ciążowy jeszcze.
Ruchów ja tez nie czuje takich mocnych, czasami niby coś tam się drży w środku ale moje dziecko jest leniwe chyba (w mamusie), nawet na badaniu prawie spało ;)

HEJ DZIEWCZYNY JA JUZ PO POLOWKOWYM :-)
z dzieckiem ok , ma 360 gram, lekarz sparwdzal narzady raczki nozki, serce przeplywy ...lekarz mowil ze wedlug niego nie ma zadnych odstepstw :-)

ulzylo mi pod tym katem ,ale najlpesze to ,ze maly uparciuch wstydliwy ustwil sie tyleczkiem i lekarz mial zly podglad i nie mogl mi plci powiedziec :-(
widac bylo tylek ,miedzy nogami nic nie wystawalo, ale powiedzial, ze nie stwierdzi plci jak nie zobaczy jajek lub waginy, a przy takim ustwieniu nie widzi..

potem dodal ze jakby mial zgadywac to bardziej dziewczynka(kolejny raz ) ale to takie gadanie , wrozenie,bo jak to powiedzial po chwili,jajka mogly sie do brzucha przykleic :szok:

uprosilam nawet ze porobie jakies lekkie przysiady poruszam sie , ale mimo to nie zmienilo maje wstydliwe malenstwo polozenia i miedzy nogi weszla jeszze pepowina :tak:

ale wicie dziewczyny mam nauczke za bradzo chcialam wiedziec i mam kolejny raz niewiadoma
ale dobrze ze mam za soba to badanie i jestem spoojniejsza :) :)

Moja Hania też miała pępowinę między nogami, myślałam, że podczas amniopunkcji dowiem się płci, ale niestety, dopiero wczoraj dowiedziałam się z wyniku amnio, że to dziewczynka :) ale pani doktor dobrze stawiała na dziewczynę :)

Mama fajnie tak znać datę :)
Lotka gratuluje a mi się wydawało czy coś pomieszalam nie mówił ci jakoś lekarz ze córka czy to inna forumowiczek tak miała miesza mi się juz

Kasz to też taka mala wstydnica heheh ale juz drugi lekarz to chyba tak pozostanie dziewczynka a wagę ma jak moje prawie mój 361 w tym samym dniu też 20 i 5 dzień :)
nie, to nie ja. u mnie do tej pory nic nie było widac.
dzieć mi smiesznie lezy, w poprzek, wiec juz wiem czemu go nie czuje regularnie. głowke mam pod lewymi zebrami, nozki pod prawymi :) i z tej str jedynie co mnie czasami cos smyra :) a jeszcze lozysko na przodzie wiec jeszcze dlugo poczekam na regularne kopniaki :)

Dziewczyny, ja mam w opisie badania zaznaczone, że łożysko umiejscowione jest na ścianie tylnej. Czy to dobrze? Ruchy dziecka, kopniaczki czuje bardzo nisko, a Wy piszecie, że dwa palce pod pępkiem.. hmm

Łożysko na ścianie tylnej lub przedniej to normalne:)) i wszystko dobrze:-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

na tym etapie ciąży ruchy czuje się nisko, ale macice można wyczuć 2- 3 cm pod pępkiem.
Mój lekarz twierdzi, że wszystko co nie jest nisko to nie ruchy tylko jelita. (Oczywiście na tym etapie ciąży)Może ma rację. Ja 90% kopniaczków czuję tuż nad linią majtek

Malaja ja myślę że w połowie ciąży to już można czuć wyżej.. Jak. Mala. Moja była. Ulozona główka w dół to. Ruchy czułam. Powyżej pępka i to po. Boku doktorka powiedziała. Ze jest to możliwe gdy jest tak ulozona

reklama
Malaja ja myślę że w połowie ciąży to już można czuć wyżej.. Jak. Mala. Moja była. Ulozona główka w dół to. Ruchy czułam. Powyżej pępka i to po. Boku doktorka powiedziała. Ze jest to możliwe gdy jest tak ulozona

Tylko jak skoro macica sięga maksymalnie pępka?

Do góry