reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

dzień dobry
coś 2 dzień mała jest mało aktywna, zaraz zjem loda, położę się i poczekam....
gorąco dziś strasznie, dobrze, że wczoraj ugotowałam żurek to wystarczy spokojnie na dzisiaj, a na drugie moja kochana babcia nalepiła mi pierogów ruskich!!!!!!!!!!!!!! :-) ogarnełam dom, mama zabrała młodszego na spacer, straszy na rowerze a ja odpoczywam.
Tak się zastanawiam, czy iść po obiedzie z chłopakami nad wodę, żeby trochę się pochlupali. Widzę, że nie tylko ja mam łożysko przodujące ..... Ciągle się łudzę, że się dobrze ułoży. Następną wizytę mam 15 lipca dopiero. To będzie chyba połówkowe.
A dzisiaj sprzątałam kuwetę kota i puściłam pawia :-/ Mimo, że miałam rękawiczki, maskę na twarzy to i tak wymiękłam :-(

reklama
mama ja czuje takie ze nie jestrem pewna czy to to ale sie tym nie denerwuje bo wiem ze to mozliwe nawet w blizniaczej ciazy.
ja tez czuje dno toz pod pepkiem. Zastanawia mnie cos innego bo do tej pory mialam tylko wypuklejszy brzuszek tam gdzie macica a nad pępkiem plasko. W ostatnim czasie wywalilo mi brzuch nad pępkiem i pod biustem juz mi sie zrobil konkretny ale mam taką przedziałke brzucha na dwie częsci na poziomie pępka tak jakby gora nie zintegrowała się z dołem. Myslalam ze nad pepkiem to mi urosnie jak macica bedzie nad, kiedy to mi się wyrówna ma ktos tak?

aha no to jak mama290 mówisz ze będę miała jeszcze dość to jeszcze na siłe nie będę wyczekiwać:-) Gabaryty w sumie nie za wielkie 160 cm i 58 kg. No ale może tak ma być chowa się te moje dziecie gdzies głęboko pewnie.
Dzis to chyba już wezme nospe na te bóle kłucia.

Sylka ja mam brzuch taki trochę tez nieregularny tak jakby od żoładka bardziej wybrzuszony potem ma lekki spadek i tak sobie spada a na samym dole to jeszcze najbardziej płaski aczkolwiek ostatnie dni to tam zaczelo wlasnie puchnac na dole już tak się zaokraglaod dołu

Gosikk moja koleżanka miał przodujące ale jej ładnie podeszło do góry w sumie to bardzo sie martwiła tym w ciazy i pózniej jak sie uniosło to sie cieszyła ale niechcial cc za to poród miał ciężki to tego stopnia ze jej to płakał po ze co on jej zrobił i ze napewno dzieci juz więcej nie bed miec
Sylka jak bliźniaki czułam dość wcześnie bo juz takie robaczki łażące poczułam w 12 tyg i dość sie zdziwiłam a pózniej to jeden był mega aktywny a drugi leniwy
Mama jak pisałam nie ma regoly ja uważam ze ciezko jest przewidzieć jakas normę w którym tyg zaczną sie ruchy czuć bo jedna poczuje juz w 16 a druga dopiero w 28 dopóki lekarz sprawdza ze wszytsko jest ok to trzeba cierpliwie cEkac Wogole ciaza to uczy strasznie cierpliwości bo ciagle sie na coś czeka :) w końcu zacznie kopać po żebrach pęcherzu zebedziesz miec dosyć i bedziesz czekać na poród jak na zbawienie :)
Ja mam brzuch jak piłkę a le jak sie położę to dopiero za pępkiem w dół jest wypukłość i często czapka krasnala po prawej stronie

To ja jestem wybrzuszona po calosci - od biustu w dol :)
Spotkalam dzis sasiadke i pyta mnie kiedy rodze. Mowie, ze w listopadzie. Ns co ona? A to blizniakow sie pani spodziewa? Wiec mozecie sobie wyobrazic...
W tym tygodniu planuje zobaczyc co mam a co trzeba dokupic, uzupelnic listei powoli rozpoczac zakupy.

gosikk mamy połówkowe tego samego dnia ;-)
sylka ja mam absolutnie płasko do pępka a poniżej (ale sporo niżej) maleńkie wybrzuszenie, dotykając brzuch wiem też jak leży moja księżniczka, kopie głównie po prawej stronie od początku

U mnie dziś ciepło, ale z wiaterkiem, załatwiłam kilka spraw a teraz idę z dziećmi na plac zabaw, nareszcie doceniam uroki II trymestru :-D

Ja tez mam. Brzuszek spod piersi juz :))
Te ruchy każda czuje inaczej ja mimo że bardziej puszysta i pierwsza ciaza czułam. Od 17tygodnia

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

no ja mysle ze to co czuje to blizniaki ale pewności nie mam bo jest to delikatne i stłumione. Ale czytalam na forach blizniaczych ze niektore pierworodki poczuly blizniaki grubo po 20 tyg. wiec nie mam z tym problemu póki co.
Chociaż czekam z utęsknieniem na porządne kopy :)
A co do tycia to ja mam tą rozkminke bo pod cyckami wywalilo mnie przez kilka dni i to mega pózniej jest przedzialka na pępek a pózniej troche wybałuszona macica. Pewnie się wyrówna jak macica sie podniesie nad pępek. Ale nie spodziewalam sie ze mnie tak pod tym biustem wywali szybko. Dziwnie to się prezentuje...

reklama
Sylka ja tak mialam jakos ze 2 tygodnie temu. Ze pod biustem wybrzuszenie potem lekkie wcuecie i pod pepkiem wybrzyszenie ;)
A teraz to mi sie to zrownalo. I brzuch mam juz pokazny ;)
U mnue z ruchami kiepsko :/ niby juz niedlugo 22 tydzien koncze a czuje ruchy raz na tydzien. I nawet nie wiem czy to ruchy wlasnie... Ale lekarz powtarza, ze jest ok, brzuch rosnie - to musi byc dobrze! :)
Ja mam lozysko wlasnie na przedniej scianie macicy i ruchow moge jeszcze nie czuc przez najblizszy czas.

Do góry