reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Tak to ułożenie dziecka to może być różne i nic nie znaczy teraz moja mała ułożenie glowkowe miała he.
Ja dzis nie spałam... Bo przy każdym przekroczeniu mnie ciągnęło tak jak bym. Miała zakwasy jakieś mięśnie naciagniete chyba normalne...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
A ja mam od kilku dni taki ból, ciągnięcie z lewej strony, rzadko z prawej czasami jak idę. I normalnie iść nie mogę bo mnie tak to ciągnie:/ czy to jest normalne wogole?

Dddmala to moja pierwsza wizyta po ja po przejściach i cc wiec będziemy sie konsultować w niewiadomym celu szkoda mi czasu na jeżdżenie do szpitala tylko po to zeby sobie pogadać zaraz mu to powiem jak bedIe mi robił usg to co innego ale be tego to juz więcej tam nie idę położna mam w sierpniu i tez muszę przełożyć bo będę wtedy sama a nie uśmiecha mi sie iść z chłopakami bo przychodnia jest na Gorce i muszę podejść z wózkiem tez strata czasu zmierzy mi ciśnienie i posłucha doplerem to ja sobie w domu sama robię w domu nie h mi tylko powiedzą oś kiedy mam zacząć chodzić na ktg i wyznacza sensowna datę porodu i cc więcej od nich nie chce czuje sie dobrze nic szczególnego mi nie dolega sama doskonale umiem siebie zdiagnozować śmiać mi sie chce bo mam juz termin usg na październik to dopiero kawał czasu :) moj tez główka był ostatnio w dół wiec nie wiem ale chyba mnie nie kopie tylko boksuje po pęcherzu i szyjce

Ja to w ogóle ruchów nie czuje a to już 18 tydzień i 4 dzień. Ale mysle ze jak pierwsza ciąża to chyba jeszcze nie mam czym się martwic?serduszko na ostatniej wizycie słyszałam u gina także nie panikuje, czekam cierpliwie.

Ja tez mam do połówkowego 15 dni ale tak sobie mysle czy nie isc od razu prywatnie zamiast do luxmed bo tam mi pewnie tak dokładnie mega nie zrobia badan.

Może zapisze się prywatnie a ten termin z 15stego przesunę sobie jeszcze o 2 tygodnie i wtedy nie zmarnuje darmowej wizyty a będzie okazja do kolejnego podejrzenia Bąbelka:-)

Ja robie troche inaczej cebule w krazki dwa na dno lyzka miodu cebula mid cebula i czosnek jeszcze daje troche i znow miod 3 razy ten syrop mnie wyleczyl w ciazy . A i syrop z imbiru tez jest dobry chyba sylka go mi polecala a nie pamietam nawet. Imbir tarlam na tarce wciskalam polowke cytryny i zalewalam miodem 3 razy dziennie do herbaty i dziala cuda :)

ddmala gratuluję zdrowego maluszka
Trzymam kciuki za wizyty połówkowe, ja muszę czekać jeszcze 2 tygodnie
ona_13 to właśnie normalny ból bo więzadła wcale nie rozciągają się symetrycznie i ból jest tylko z jednej strony, wiem, bo przechodziłam to kilka dni temu ;-)
Sprawdzałyście gdzie jest dno Waszej macicy ? Moja macica jest tuż pod pępkiem, szybko rośnie, aż zdziwiona jestem :-D

Ja mam gdzieś dwa palce pod pępkiem co do syropu z cebuli to ja dziecia czasem robię tak ze cebule w krążki trochę wody i gotuje dodaje cukru zeby byle gęste takiej surowej nie lubią
Mama w pierwszej ciazy możesz jeszcze poczekać na ruchy nie wiem jaka jesteś gabarytowo ale czasem większe mamy czuja pózniej niz szczuplejsze Le nie m regoly wszytsko zależy gdzie masz łożysko ono może amortyzować ruchy tak naprawdę regularne odczuwalne ruchy mogą sie nie pojawić aż do 28 tyg czasem kobiety czuja tylko te kilka ruchów to końca ciazy jeszcze cie dziecko tak pokopie ze bedziesz miała dosyć :)

Ja strasznie cierpię jak mam pełny pęcherz i jestem gdzieś na mieście M się ze mnie śmieje że przed wyjściem latam co chwilę i przez cały pobyt aż do powrotu do domu nic nie pije:)
No muszę się zabierać za jakieś drugie danie ale tak duszno że nawet chęci nie mam tylko poszłam do sklepu i już się zmęczyłam ale to chyba przez rozleniwienie się...:D

Ja ja czuje czasami w pepku wiec chyba na wysokosci pepka a jak siedze to tak nad pepkiem ale to pewnie z siedzenia sie podnosi

reklama
Kasia ja to mam obyczajowe wszytskie kibelki na mojej drodze bo czasem tak mnie ciśnie pózniej mnie skurcz złapie i juz kaplica bo muszę sie położyć albo usiąść gdzieś i przeczekać a czasem nie ma jak wiec wole zapobiegać :) u mnie 28 stopni noc tragiczna tańczyłam z boku na bok moj tez Max sie obudził o 4 ale ja tego nie pamietam ja właśnie jem ryż z tuńczykiem

Do góry