reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Tez mialam cewnik ale nie czulam jak mi zakladali a przy wyciaganiu lekkie pieczenie i tyle. Moze zakladali mi podczas skurczu dlatego nie czulam hmm nie wiem. Ja dzis mam problem ze snem maz smacznie spi corka u babci a ja sie mecze . Oczy jak 5 zl bedzie ciezka noc.

Ewelisia ja bym zaczęła od gina i powiedział ze masz taki problem wskazaniem do cc jest tez fobia paniczny lek przed porodem każdy szpital prowieniencji uznawać zaświadczenie od psychologa czy psychiatry ale trzeba sie dokładnie wywiedzie u siebie a może weźmiesz zniecuLenie to zawsze jaks ulga no i moNa zapłacić to chyba bedIe najszybsza droga zeby miec cc albo prywatny szpital ja jestem zatem ze każdy powinien miec wybór nie chcesz rodzic naturalnie to cc
Ja sie dziś przespałam w ciagu dnia to nie chce mi sie spać Wogole to brakuje mi alkoholu nie jestem jakim s tam amatorem ale cEgos bym sie z chęcią napiła

A ja nie rodziłam i nastawiona jestem na poród SN cesarki się boję.. Jakoś he. Może nie wiem co mnie czeka. Ale mam koleżanki które mówią ze prod boli ale da się przeżyć. A są takie co mówia masakra... Myślę że zależy... Każda przechodzi bóle na swój sposób. W każdym razie nie boję się bo co mi to da. Będę wspolpracowala tak żeby mieć szybko mala na świecie, :)
Mama290 to nie wiedziałam że poronilas późno... Współczuję bardzo bo mnie to spotkało w 8 tyg i było bardzo trudne... A co mówiąc gdy rodzi się siłami natury.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ewel87 ja rodziłam 2 razy sn i to fakt każda kobieta ma inny próg bólu (ja mam bardzo niski), ale jeśli tylko będzie to możliwe zdecydowanie wybieram sn po raz trzeci, po urodzeniu córki straciłam zbyt dużo krwi, więc było kiepsko, ale za II razem wstałam po 4h i oprócz bólu kurczącej się macicy nawet nie pamiętałam co było wcześniej. Ja jak mało kto panicznie boję się szpitala, dlatego nawet najbliższych tam nie odwiedzam (trauma z pobytu szpitalnego jako małe dziecko) i dlatego wiem, że nawet mocny ból można przetrwać, zwłaszcza, że organizm wytwarza tak dużo oksytocyny i adrenaliny, ale położna taka jak moja to co najmniej 3/4 sukcesu ;-)

Aleali to dobrze ze tak mówisz kochana. Nic sam rade i się nie boję he:-)
Dziewczyny kompletujecie po malu wyprawkę?

ewel87 ja tak, jednorazowy zakup wszystkiego to za duży koszt, ale zostało mi tylko łóżeczko z materacem i drobiazgi (od razu kupię od tej samej osoby też pościel, ale ona poleży parę miesięcy spakowana)

To ja mam dużo kosmetycznych rzeczy do kupienia na pewno ręczniki łóżeczko pościel wózek itp no mało ciuszków musze bo wszystko dostaje od siostry i od brata meza:))

reklama
heheh ja glownie myslalam ze sie tam uczy oddychania przy porodzie itd :) nigdy nie bylam ani zadna moja znajoma :)
a to jeszcze i pielegnacja dziecka :) to na pewno sie przyda moj maly ma 5 lat wiec juz nie pamietam tylu rzeczy :)

ja pierwsze rodzilam sn a teraz nie wiem na co sie zdecyduje chcialam cesarke na zyczenie ale sie troche boje i sama nie wiem narazie staram sie o tym nie myslec i moze obawy dotyczace porodu sn mi przejda ...bo nie boje sie samego porodu a tym co jest potem(mialam hemoroidy straszne, siedziec nie umialam przez dluuuugi czas nie mowie o reszcie ...ale przy cc jest ponoc gorzej z dojsciem do siebie ) i oczywiscie boje sie komplikacji :-(. ale ja to panikara jestem a przy pierwszym nie wiedzialam co mnie czeka heheh

Tam jeszcz ebedzie pierwsza pomoc dla dziecka. No widzicie ja tak zle przeszlam cc ze sie teraz strasznie boje bardzo chcialam sn ale mi nie wolno ja po cc 3 miesiace z bolu wyprostowac sie nie moglam. Boje sie tego bolu przez tyle miesiecy ja wiwm ze porod porodowi nie rowny i teraz moze pp tygodniu juz bwdzie super ale jednak sie boje

Do góry