reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ale zobaczcie jak gleboko wparte jest podswiadoma informacja sn rodzisz cc nie rodzisz hahahahah nawet jak tak swiadomie nie uwazamy to podswiadomie wychodzi

heheh ja glownie myslalam ze sie tam uczy oddychania przy porodzie itd :) nigdy nie bylam ani zadna moja znajoma :)
a to jeszcze i pielegnacja dziecka :) to na pewno sie przyda moj maly ma 5 lat wiec juz nie pamietam tylu rzeczy :)

ja pierwsze rodzilam sn a teraz nie wiem na co sie zdecyduje chcialam cesarke na zyczenie ale sie troche boje i sama nie wiem narazie staram sie o tym nie myslec i moze obawy dotyczace porodu sn mi przejda ...bo nie boje sie samego porodu a tym co jest potem(mialam hemoroidy straszne, siedziec nie umialam przez dluuuugi czas nie mowie o reszcie ...ale przy cc jest ponoc gorzej z dojsciem do siebie ) i oczywiscie boje sie komplikacji :-(. ale ja to panikara jestem a przy pierwszym nie wiedzialam co mnie czeka heheh

a i jeszcze dodam z nie uwazam aby kobieta majaca cc byla jakas gorsza :-) sama jestem zdania zeby lepiej robic cesarki jak jest taka potrzeba albo wtedy jak kobieta sie boi bardzo :-) znam tyle oprzypadkow jak z tym zwlekali i potem moje znajome poszyte i na dole i na brzuchu dla mnie to chyba najgorszy porod wtedy jest przezywac koszmar boli i bolu potem po cesarce :zawstydzona/y:

Ja tam robie cc na zyczenie juz pisalam ze 17 h sie meczylam i nie mam zamiaru nigdy wiecej zdecydowanie wole bol po cesarce niz skorcze porodowe. Ale to moje odczucia . Zreszta dla jednej sn jest super a dla drugiej cc nie ma reguly. Moja sis np. Miala i taki i taki porod i woli sn druga sis woli cc. Kolezanka bardzo ciezko dochodzila po cc do siebie. Ja nie. Pierwsza doba boli wiadomo ale jest sie w szpitalu na zawolanie przeciw bolowe w tylek i tak 5 dni do wyjscia w domu ja juz dobrze sie czulam przy schylaniu bolalo i gdy kaszlalam. Ale czy po sn nie boli??? Gdy sie popeka? Czy nacinaja??? Tez jest bol ze siedziec ciezko.
Kazda kobieta przechodzi to inaczej. Mi ordynator powiedzial ze ja psychicznie nie jestem gotowa na porod gdy rodzilam corke. Tak strasznie panikowalam czy wszystko z corka dobrze bo skoro mnie tak bardzo bolalo to Ona musiala byc zestresowana . A to nie bylo dobre dla dziecka .do tego Darlam sie jak opetana przy tych skorczach.

Ostatnia edycja:
Dddmala, ja się już na samą myśl o porodzie boje bo właśnie.wiem co mnie mniej więcej czeka. Dla mnie i tak najgorszy jest widok krwi :/ i pierwsza doba. Panicznie boje się krwi. Dlatego narazie wolę cieszyć się ciąża i brakiem okresu hehe

Ja psychicznie się nastawiam na cc bo przy pierwszym szłam na żywioł nie wiedziałam co mnie czeka najgorsza dla mnie była pierwsza doba i cewnik czułam się jak trędowata a teraz gorzej bo już wiem czym to pachnie ...

Dobra szkoła rodzenia to zajęcia z wszystkiego nie tylko oddychanie tego to i tak nie da sie nauczyć najważniejsze to współpraca z położna trzeba słuchać to będzie dobrze ja mam juz 3 cc za sobą naturalnie tez sie nameczylam poroniłam dość wysoko bliźnięta i tez urodziłam naturalnie nie boje sie żadnego porodu wiem co mnie czeka trzeba to przeżyć mam nadzieje E szybko wrócę do formy i mnie ładnie zsyja :)
Ona a ty jak rodzisz .?

Pewnie naturalnie, bo nie mam jak narazie wskazań do cc a na rZadanie nie robią chyba o tak bo znajome dwie chciały i im nie zrobili. A chyba bardziej boje się cc niż naturalnego chociaż byłam nacinana, nic Przyjemnego. Jedynie nie dam sobie zrobić kleszczowego, gdyby tak pffpff dziecko się nie obrocilo. Bo i mama mial dwa razy z tym problem i siostra że się nie obrocily i miały cc.

reklama
Ona możesz wybrać cc musiałabyś tylko powiedzieć położnej i wyślę cie do psychologa ale jak sie uprzesz to musza ci zrobić masz do tego prawo o do kleszczy to i tak bedziesz znieczulona jak by juz w razie wu mieli je zastosować gozej po no i dIecko może coś sie stać zanaczysz to w planie porodu ze nie wyrażasz zgody na użycie to samo z na niacinaniem zaznacz ze nie chcesz może nawet nie pękniesz to samo z krwią powiedz odrazu ze masz z tym problem to bedą tak wszytsko robić żebyś nic nie widziała a może poród w wodzie ?
Kasia moja zmora tez jest cewnik dwa razy miałam zakładany na żywca wiec uraz psychicNy mam nic mi tak w całym cc nie pasowało jak ten cewnik mało tego ostatnio sama sobie wyciągnęłam bo juz nie mogłam wytrzymać nie lubie tego pieska na smyczy

Do góry