reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

TERAZ nasze dzieciaczki zaczną się znacząco różnić wagą. Moja pewnie będzie jedną z mniejszych i pewnie dobije do 3 kg ostatecznie. W domu też mam takiego krasnalka co wszędzie jest najmniejszy :)

Moja dwa tygodnie temu ważyła 180 g, teraz 250 i zastanawiało mnie czy to nie za mały przyrost, ale myślę, że te pomiary z usg są mocno orientacyjne.

a ja mam 3 kg na plusie, ale czuję się już strasznie gruba :(

reklama
Mi sie zrobil straszny celulit na nogach masakra jakas. No nic w mini tak czy siak nie chodze pozniej trzeba sie bedzie za to zabrac

Claudia może wcale nie będzie trzeba. Ja w pierwszej ciąży miałam straszny, dużo większy niż przed, a po zniknął z dnia na dzień i nogi miałam znacznie ładniejsze niż przed ciążą. Praktycznie celulitu nie miałam wcale aż do teraz. Teraz mam nie tragiczny, ale widoczny. Stosuje krem i nawet pomaga, ale liczę na to, że zniknie sam po porodzie jak za pierwszym razem.

On sie zrobil w kilka dni masakra jakas. Mam nadziejemze to taki wodny i to od tego ze mam te problemynz trzymaniem wody bo z cellulitem ciezko walczyc

Zniknie, zobaczysz...
Ja się bardzo martwiłam, a po ciąży nie było śladu. Podobno można pić napar z liści pokrzywy w ciąży i dobrze robi na gromadzenie wody. Zastanawiałam się czy nie zacząć bo ja już widzę, że taka napompowana się robię.

Ja w pierwszej ciazy przytylam 28 kilo jak wyszlam ze szpitala po niecalych 3 tygodniach bylo mnie mniej o 18 kilo ja mam chyba taka urode ze w ciazy cala woda moja i nikomu nie oddam

No to bardzo dużo. Ale jak się gromadzi wodę to tyje się dużo, ale potem całość zostawia w szpitalu, a ja się przytyje choćby 20 kg nagromadzając tkankę tłuszczową to koniec- długo się nie zrzuci.
Ja przytyłam 13 kg w pierwszej ciąży ale sporo zostało w szpitalu bo chyba 9 albo 10

Ja tez mam celulit tylni ostatni tak sobie go oglądałam w toalecie ze omalo nie wpadłam do kibelka:) ale co ciekawe jak nie jestem w ciazy to celulitu nie mam moj mi dzisiaj powiedział ze wyglądam jak kotlecik noszzzz chyba go wymelduje na podłogę jak mu coś nie pasuje

Ja w pierwszej ciazy przytylam okolo 30 kg to bylo z mojej winy tez bo sobie pofolgowalam z jedzeniem .teraz staram sie uwazac na to co i w jakich ilosciach jem.

reklama
Dzięki dziewczyny. Mnie ta waga 500g też zaskoczyła, ale już 2 tyg temu jak mi lekarz podawał te 390g to mówił, że duża ta nasza córcia.

Kurcze celulit też mi się zaczyna robić :-(oby po ciąży sobie poszedł precz. Z kolei kilogramy dodatkowe to mogłyby ze mną zostać na dłużej, wreszcie widać u mnie kobiece kształty :-)

Do góry