reklama
M
mama290
Gość
Ja tak powiem ze ja sie naoglądałem takich rożnych rzeczy u dzieci ze odsuwam od siebie cała swoją wiedzę bo inaczej to bym musiał brać tabsy na nerwy u mnie to moj wymyśla i nic mu nie mowię bo by mnie zagadał nawet w pewnym monecie wczoraj sie pytał babki gdzie dziecko ma ręce o boszz co za chlop dzisiaj juz planuje jak pokój chłopakow urządzić chodzę mierze i szukam bo jak sie okazało ze będzie chłopiec bedą dzielić pokój razem bo duży jest i będzie miejsce muszę sie przejechać do ikei ja zaraz cycki sobie odnotuje i powieszę na wieszaku no tak mnie bolą ze aż chyba tabletkę wezmę bo juz nie dam rady
Kurcze to sie az czasami dziwie bo ja przy was to taka jakas za luzna jestem nie wiem jakos tak nie boje sie nie mysle czy moje dziecko moze miec jakies wady czy nie. Jakos tak jak mysle o kolejnym usg to jedynym moim zmartwoeniem jest to czy przypadkiem sie nie pomylil w usg i co ja wtedynz tymi ubraniami pocNe ktorw juz pokupowalam.
INFO. Wszystkie rzeczy dla nas i dziecka mozna kupic w Tesco i nie ma duzej roznicy w cenie tym bardziej ze jak sie zamawia to trzeba przesylke zaplacic i to wszytsko na raz. W tesco sa podklady na lozko podpaski poporodowe wkladki laktacyjne majtki jednorazowe nakladki na sutki staniki do karmienia ja dzisiaj kupilam poloze a po wyplacie reszte
INFO. Wszystkie rzeczy dla nas i dziecka mozna kupic w Tesco i nie ma duzej roznicy w cenie tym bardziej ze jak sie zamawia to trzeba przesylke zaplacic i to wszytsko na raz. W tesco sa podklady na lozko podpaski poporodowe wkladki laktacyjne majtki jednorazowe nakladki na sutki staniki do karmienia ja dzisiaj kupilam poloze a po wyplacie reszte
makartaka84
Zaciekawiona BB
Dawno mnie nie było...widzę,że wiele się dzieje..i tych pozytywnych i tych mniej pozytywnych rzeczy.
Niestety będzie co ma być, nie mamy na nic wpływu,życie nieraz potrafi dać w kość.
Kasia- trzymam kciuki. Ja bym nie dala rady tak czekać.
Ja miałam lenia i przeprowadzkę i nie miałam czasu Was czytać- a teraz nawet nie próbuje nadgonić, bo to niemożliwe;-)
Mam do was pytanie o ruchy dziecka- bo jak to ja - już lekko panikuję.
Jakiś tydzień temu, ze dwa dni pod rząd czułam takie"drgania" w macicy.
Pomyślałam sobie,że to bobas.
Niestety od tamtej pory cisza i już czarne chmury się zbierają nad moją głową i psychiką...
Kolejna wizyta 7 lipca....
Niestety będzie co ma być, nie mamy na nic wpływu,życie nieraz potrafi dać w kość.
Kasia- trzymam kciuki. Ja bym nie dala rady tak czekać.
Ja miałam lenia i przeprowadzkę i nie miałam czasu Was czytać- a teraz nawet nie próbuje nadgonić, bo to niemożliwe;-)
Mam do was pytanie o ruchy dziecka- bo jak to ja - już lekko panikuję.
Jakiś tydzień temu, ze dwa dni pod rząd czułam takie"drgania" w macicy.
Pomyślałam sobie,że to bobas.
Niestety od tamtej pory cisza i już czarne chmury się zbierają nad moją głową i psychiką...
Kolejna wizyta 7 lipca....
reni84
Fanka BB :)
U mnie mała ma takie fazy jest dzień, że szaleje, potem kilka dni cisza. Myślę, że na tym etapie możemy jeszcze nie czuć wszystkich ruchów. Lekarz na wizycie pewnie powie od kiedy należy te ruchy kontrolować. Gdzieś czytałam, że od ok. 28 tyg
Katarzyna92
Fanka BB :)
Hej
Ewel trzymam kciuki za twoje usg dzisiaj obyś usłyszała same dobre wiadomości...
No już wam moja pośredniczka przekazała info z mojej rozmowy z genetykiem następna dopiero jak bedą wyniki amino bardzo fajny straszy gościu w dodatku kiedyś pediatra nie straszył ani nic wręcz życzył żeby wyniki przyszły jak najlepsze i mogli byśmy wybrać tą drugą opcje lepszą i sam powiedział że doskonale nas rozumie że jednak chcemy tego dziecka i nie poddamy się tak szybko... Na szczęście w swojej panice pomaga mi pielęgniarka mama mojego kolegi z czasów jeszcze podstawówki i ona przez to że więcej ogarnia dzwoni po innych lekarzach więc mam nadzieję że będzie jak najlepiej no i chyba mimo wszystko stwierdziła że chyba wybiorę się na jeszcze jedno dokładniejsze usg ale to będę wiedzieć dopiero wieczór,,,
Ewel trzymam kciuki za twoje usg dzisiaj obyś usłyszała same dobre wiadomości...
No już wam moja pośredniczka przekazała info z mojej rozmowy z genetykiem następna dopiero jak bedą wyniki amino bardzo fajny straszy gościu w dodatku kiedyś pediatra nie straszył ani nic wręcz życzył żeby wyniki przyszły jak najlepsze i mogli byśmy wybrać tą drugą opcje lepszą i sam powiedział że doskonale nas rozumie że jednak chcemy tego dziecka i nie poddamy się tak szybko... Na szczęście w swojej panice pomaga mi pielęgniarka mama mojego kolegi z czasów jeszcze podstawówki i ona przez to że więcej ogarnia dzwoni po innych lekarzach więc mam nadzieję że będzie jak najlepiej no i chyba mimo wszystko stwierdziła że chyba wybiorę się na jeszcze jedno dokładniejsze usg ale to będę wiedzieć dopiero wieczór,,,
KASIA DOBRZE, ZE MASZ WSPARCIE I POMOC TO JEST WAZN E
ja w tej ciazy, jakos malo panikowalam dotad, zazwyczaj przed usg to sie nasila :-) ale to chyba normalne , ale gdybyscie mnie widzialy w poprzedniej ciazy, o z grozo to byla porazka, caly czas ryczlam martwilam sie, moj mial mnie dosc i raz powiedzial " ale jak urodzi sie chore dziecko, to co zrobisz przeciez i tak je bedziemy kochali nawet bardziej " i od tego momentu jakbym dostala rozumu do glowy i sie uspokoilam, to byly njtrafniejsze slowa mojego meza w zyciu.
ja w tej ciazy, jakos malo panikowalam dotad, zazwyczaj przed usg to sie nasila :-) ale to chyba normalne , ale gdybyscie mnie widzialy w poprzedniej ciazy, o z grozo to byla porazka, caly czas ryczlam martwilam sie, moj mial mnie dosc i raz powiedzial " ale jak urodzi sie chore dziecko, to co zrobisz przeciez i tak je bedziemy kochali nawet bardziej " i od tego momentu jakbym dostala rozumu do glowy i sie uspokoilam, to byly njtrafniejsze slowa mojego meza w zyciu.
reklama
Katarzyna92 ja mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze, proszę staraj się nie tracić nadziei i wierzyć w lepszą opcję
Ewel87 trzymam kciuki za dzisiejsze usg, obu maluszek był zdrowy i ujawnił się
Ja odebrałam posiew i zgodnie z moimi przeczuciami mam paciorkowca tak jak w II ciąży, koniecznie muszę go wyleczyć przed porodem, ten news skutecznie popsuł mi dziś nastrój :-(
Ja ruchy czuję codziennie i to dość intensywne jak na ten etap ciąży, nawet mąż czuje przykładając rękę, więc jestem spokojna o moją księżniczkę
Ewel87 trzymam kciuki za dzisiejsze usg, obu maluszek był zdrowy i ujawnił się
Ja odebrałam posiew i zgodnie z moimi przeczuciami mam paciorkowca tak jak w II ciąży, koniecznie muszę go wyleczyć przed porodem, ten news skutecznie popsuł mi dziś nastrój :-(
Ja ruchy czuję codziennie i to dość intensywne jak na ten etap ciąży, nawet mąż czuje przykładając rękę, więc jestem spokojna o moją księżniczkę