reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Jesli chodzi o ruchy to ja czuje przewaznie kiedy mam dobry humor :) smieje sie ze mala jest zakupoholiczka i skacze jak jej cos kupuje, a tak na prawde to kupienie czegokolwiek dla niej to dla mnie wielka radosc i mysle ze jak sie ciesze to mala ma lepszy humor i mnie kopie a moze zbieg okolicznosc. W kazdym razie czuje ruchy dosc wyraznie ale tez nie regularnie :) od kilku dni codziennie o roznych porach, czasem rano, czasem wieczorem, czasem caly dzien ale z tydzien temu chyba ze 3-4 dni cisza byla i tez stres od razy...

reklama
O mnie tez kopie na zakupach ale dość boleśnie wiec sie nie podoba nie wiem czy czytujecie pudelka ja tak czasem lukne i widziałam dzisiaj ta dziunie wegrowska w 9 miesiącu w takich szpilach ja nie wiem jak ona łazi i sie nie boi ja to bym sie zaraz wyłożyła :)

Mama Ty się odcinasz od swojej wiedzy i nie myślisz, a ja tak nie potrafię.
W pierwszej ciąży panikowałam do połowy, teraz będę panikować do końca pewnie i nic nie poradzę na to bo po prostu za dużo wiem. Mąż też mnie nie rozumie, złości się i mówi " z co się niby może stać". Takie klapki na oczach bo ja niestety znam mnóstwo scenariuszy złych. Po za tym on głosi teorię, że jesteśmy zdrowi więc nic złego nas nie spotka...Tak jakby to o czymś świadczyło...
No dla mnie ciąża to ciężki czas...
A dziś mam doła więc sorry, że tak smucę...

Katarzyna dobrze ze masz wsparcie i pomoc bliskich to jest teraz najważniejsze.

Ewel trzymam kciuki za dzisiejsze usg i za to żeby udało się poznać płeć.

Mój synuś tez juz nieźle kopie. Wcześniej to były tylko takie delikatne bąbelki lub bulgotanie a teraz od paru dni to już prawdziwe kopniaki. Mój M jak położył rękę na brzuchu to też juz poczuł :)

Dzięki Wam wszystkim za kciuki wsparcie i ciepłe slowa:)
Jestem juz w drodze na usg bo przed coś zjem z mezem:)) a dojazd zajmie mi jakąś godzinę ponad.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

A jeżeli chodzi o ruchy to moja mała od kilku dni prawie wcale się nie rusza. No i wczoraj i dziś już uruchamiałam detektor tętna :)

Malaja ja swój gdzie wcisnęłam i teraz siedzę na wszytskim to nawet nie wiem gdzie jest ale coś dzisiaj był ruch z rana ale zaraz będę jeść leniwe to może sie trochę porusza

Mama Ty się odcinasz od swojej wiedzy i nie myślisz, a ja tak nie potrafię.
W pierwszej ciąży panikowałam do połowy, teraz będę panikować do końca pewnie i nic nie poradzę na to bo po prostu za dużo wiem. Mąż też mnie nie rozumie, złości się i mówi " z co się niby może stać". Takie klapki na oczach bo ja niestety znam mnóstwo scenariuszy złych. Po za tym on głosi teorię, że jesteśmy zdrowi więc nic złego nas nie spotka...Tak jakby to o czymś świadczyło...
No dla mnie ciąża to ciężki czas...
A dziś mam doła więc sorry, że tak smucę...

Podobno najgorsze ciezarne to polozne :-)
Moja kolezanka tez jest polozna i nigdy nie widzialam osoby ktora podatrywalaby sie tylu wad chorob i innych rzeczy u swojego nienarodzonego dziecka co ona. Tyle dobrze ze pracowala w klinice wiec na lewo jej kolega doktor zresta moj prowadzacy :-). Co kilka dni robil jej usg

Claudia mi to sie śnią dIeci bez rak i nóg taki hardcore czasem podświadomość mnie robi w konia bo nie chce myślec a co w głowie mam i projekcje nocne a podręcznik do położnictwa ze szkoły zakopałam w ogródku bo moj by go juz męczył jeszcze wczoraj jak czekałam na usg to była para w poczekalni i każde wisiało na telefonie i tak patrzę na zdjęcie bo tak leżało na boku a tam dwie głowy hehehe szturcham mojego w bok a on sie śmieje ale jakoś tak lepiej wyglądali od nas jak sie dowiedzieliśmy o twinsach

reklama
Kasia tyle pozytywnych fluidów wysyłamy, że z maluchem musi być dobrze! a co do ruchów to ja raz miałam wrażenie,że coś mi się przekręciło na dole brzucha, takie dziwne i niespotykane. a tak to nic zupełnie:( ale ginka mnie uspokaja,że pierworódki to mogą nawet do 22 tyg. nic nie czuć (zwłaszcza jak ma się łożysko na przedniej ścianie), ale ja mam nadzieję,że już wkrótce poczuje mojego szkraba

Do góry