reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Pewnie ze będzie dobrze ja przed ostatnim usg dzien przed mialam stres a noc przespalam spokojnie i obudzilam sie szczesliwa ze je zaraz zobacze :) dobrze ze masz dzień pełen zajęć. Ja mam 2go połówkowe i z tego co pamietam to nie tylko ja wiec będzie raźniej:) polowkowe mnie bardziej stresuje bo to u takiego gbura co nic nie mówi a ja nic nie widze. Dopiero jak włącza doplera oddycham z ulgą no i koniecznie męża biore przynajmniej on będzie widział całe badanie.

reklama
Ja dzisiaj w nocy podobno zepchnęłam mojego z łóżka ale nic nie pamietam :) wczoraj na usg przyjrzałem sie dość dokładnie jak pani robiła pomiary mózgu i wydaje mi sie jak ma ja dobry sprzęt to ładnie da sie wszytsko wychwycić wiec może u Kasi poprostu sprzęt był na wcześniejszym usg gorszy to samo było jak oglądał kosteczki kręgosłup ja sobie w miedzy czasie policzyłam palce i ten nieszczęsny siusiak :) ale jedna rzecz jest u nas ponad normę kość udowa poza tym wszystkie parametry sa w normie ale powiedziała ze ta kość to może byc dlatego ze ciezko było jej ja zmierzyć i jakiś mały cień nachodził no trudno urodzę koszykarza :) sprawdziła mi wszystkie przepływy w żyłach w sercu i w pępowinie dwa razy bo ja poprosiłam i jak chce to mogą zrobić dodatkowo echo serca i chyba pójdę lepiej sprawdzić dokładniej siedziałam tam z 40 minut jak nie więcej bo aż mnie plecy rozbolały od leżenia
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :) Ewel ty dzisiaj :) ktoś jeszcze ?

Dzięki za kciuki dziewczynki :))
Mama a myślisz ze na tym usg w 12 tyg nie powinien dobry sprzęt wykryć takich wad juz? Bo mózg ja mam na opisie opisany dokładnie nie wiem sama

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewel mi sie wydaje ze teraz głowa jest juz duża na tyle zeby tam wszytsko podejrzeć ale zwróciłam na to uwagę bo była poprostu ciekawa ta babeczka jest bardzo taka dokładna i odp na pytania wiec ja trochę pomaglowalam pokazał mi dokładnie gdzie co i jak pózniej pokazał mi nieprawidłowe usg zdjęcie i zecyzwiscie te różnice sa naprawdę minimalne wiec ciezko to wychwycili chociaż teraz ta aprofilaktyka jest dużo lepsza to jest w sumie ciekawy temat bo z jednej strony wierzymy w usg a ono jest jednak omylne i tak jak muwia jest wszytsko ok to na ile procent będzie ok jaka jest granica błędu i to samo w druga stronę ja jestem ciężki pacjent bo strasznie ciekawy [emoji3]

Sylka juz nie dlugo i koniec pracy :-)
Moj M zeby mi poprawic humor zabiera nas jutro nad jezioro :-) kochany :-)

Ewel trzymam kciuki napewno wszystko bedzie ok. ...

Ewel dziewczynka bedzie ;) powodzEnia na badaniu. A u nas dzis zaczynaja sie wakacjie corka ostatni dzien szkoly bierze udzial w przedstawieniu pozegnania 4 klas i smutno jej bo ma tam kolezanki mowi ze to nie fer ze musza isc do innej szkoly :) przezywa wszystko jak jej maminsien taka emocjonalna :)

reklama
Kinia flow w pępowinie ( cord ) i w żyłach (veins) podświetli wtedy dIecko i bedIe widać czerwony i niebieski ale to napewno zrobi poproś zeby dobrze sie przyjrzała zreszta dobre usg sprzęt powinien sam sygnalizować nieprawidłowość ważne zeby dobrze sie przyglądać i patrzeć na parametry te co wyskakują bo pózniej tego w opisie nie będzie napiszą tylko ze ogólny stan bardzo dobry tak wyglada u mnie opis ImageUploadedByForum BabyBoom1435309491.907508.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435309491.907508.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435309491.907508.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 37
Do góry