reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Witam nowe mamy :)

85justyna - lekarz wtedy stwierdził że nic nie widzi oprócz pęcherza, i obawia się że może być pusty pęcherzyk, albo po prostu nic nie widać jeszcze, kazał przyjść za 3tyg. wtedy widać było na usg że nic nie ma w pęcherzu, wielkością się zatrzymał na 5tyg. i zrobił się jak sflaczały balonik... wtedy już powiedział że niedługo poronię, a jak nie to mam przyjść po skierowanie na łyżeczkowanie. ale samo poszło, w ciągu 2h. od okresu, po bardzo obfity i krwotok w aucie, ból był jakbym miała rodzić... masakra myślałam że umrę... a te czekanie w szpitalu.... masakra--- a przyjmowali mnie w trybie pilnym!!!

u mnie dziś prawie nic nie ma , żadnych objawów. a tak to w pracy zawsze boli....

reklama
Ja ogólnie jestem zdania ze na usg najlepiej iść nie wcześniej niż między 6 a 7 tygodniem... Bo można sie najeść nie potrzebnie stresu ogromnego... Lekarze jak mają średni sprzęt szukają czasami pęcherzyka mówią ze nie widzą a powinien być a potem okazuje się ze jest tylko słaby sprzęt maja i już strach czy to nie ciąża pozamacizna.
Jak jest już zarodek i serduszko to nie ma wątpliwości...

No ja poszlam za wszesnie bo w 4 tyg i chyba 3 dniu i byl tylko pecherzyk i teraz czekaj 3 tyg zebynzobaczyc serduszko jak tyle sie czyta o ciazach bezzarodkowych no ale ja mialam umowiona wizyte przed wiadomoscia o ciazy wiec poszlam.
Ja w poprzedniej ciazy przytylam 30 kilo tragedia tyle ze ja nie obrzeralam sie jadlam tyle co przed ciaza nie wiem dlaczego tak tylam do dzisiaj nie pozbylam sie wszystkich kilogramow i teraz az sie boje ile przytyje bardzo uwazam teraz na to co jem wrecz jem mniej kalorycznie niz wczesniej.
Ja tez juz siedze na stronach z ciazowymi ubraniami bo w zaszlej ciazy nic nie kupilam tylko w dresach chodzilam tak sie zle czulam sama ze soba.
Macie tez uczucie ze ciagle jestescie pelne ja wypije szklanke rosolu a zle mi jak z przezarcia i mam wrazenie ze zaczynam zbierac wode.

Claudia no właśnie dlatego po co iść i widzieć pęcherzyk a potem stres będzie serce nie będzie itp.... Lepiej iść zobaczyć już serduszko i wtedy mniej stresu.
Ja mam wzdęcia od 15 brzuch jak balon

hej :-) ja miałam takie okropne wzdęcie wczoraj. dziś lepiej choć dużo piję więc jestem jak balon. mam lekki stan podgorączkowy więc piję herbatę zieloną z imbirem i cytryną. rumianek można pić w ciąży to podobno łagodzi obrzmienia ciążowe i chyba pokrzywa. a i trzeba dużo pić to też zapobiega magazynowania się wody w organizmie. wizytę przełożyłam sobie na 21 marca a usg mam 30 marca to będzie 7 tydzień i 3 dni. to powinno być serduszko jak ta lala. mój mąż przyjeżdża 29 więc razem idziemy posłuchać serduszka. mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Ja w poprzedniej ciazy poszlam wlasnie w 8 tyg pierwszy raz ale teraz zapisalam sie do lekarza bo mialam problem z piersiami wiec tak czy siaj poszlam.
Jezu jak mi duszno , kurde kiepski ten dzien dzisiaj

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 17kg i do dzisiaj nie zrzuciłam wszystkich kilogramów. Mam nadzieję że w tej ciąży się nie roztyje, bo jest mi bardzo ciężko później schudnąć. Jestem już ciekawa jak tam wygląda fasolka w moim brzuszku a wizyta dopiero za 17 dni. Bardziej się stresuje druga ciąża niż w pierwszej.

Ostatnia edycja:
Ja mam.pierwsze usg 3 kwietnia więc jeszcze poczekam chyba że doktorka będzie chciała mi zrobić wcześniej sama usg Ale to i tak dopiero 27 idę marca do niej.

Widzę, że nas tu przybywa, fajnie :)

Najchętniej poszłabym do ginekologa maksymalnie kilka dni po zobaczeniu 2kresek na teście. Oczywiście z wynikami bety i progesteronu. Niestety nie przypuszczałam, że nam się za drugim razem i nie umówiłam odpowiednio wcześnie wizyty.

reklama
Kleopcia szczerze to on nie wiele by powiedział.na tym.etapie no chyba ze progesteron niski to by może przepisał. Ja w poprzedniej ciąży wlasnie tak wcześnie poszłam.i szczerze to żałuję.

Do góry