reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej ja dziś od rana w ogóle nie czuję się jak bym była w ciąży. wczoraj kładłam się z okropnym bólem piersi i bez sił a teraz nic...
na śniadanie zjadłam rosół pewnie będę go jeść co 3 dni. w pierwszej ciąży ciągle jadłam mielone. niedziela u nas leniwa nawet jeszcze łóżka nie pościeliłam. a przydało by się na jakiś spacerek pójść.

reklama
Ja przed poronieniem też miałam strasznie bolące piersi, cały czas były gorące normalnie.... mimo że lekarz właśnie w 6tyg. powiedział że jest pusty pęcherzyk. a 2 kreski jak byk stały...
najlepiej jeszcze jak ktoś zrobi :)

Zastanawiam się jakim sposobem lekarz mógł powiedzieć tak wcześnie że pęcherzyk jest pusty?? Jak byłam u lekarza to wg om zaczynałam właśnie 6 tydzień i na usg wyszedł tylko pęcherzyk (tylko wiek wg. usg to 4w3d), w pierwszej ciąży było tak samo i serce zobaczyłam dopiero około 9 tygodnia wg om

Witam się niedzielnie :)
zapalenie zatok odpuszcza całe szczęście, głowa już nie boli chociaż jak za szybko wstanę to pulsuje mi z tyłu ale myślę że to przez ciśnienie
Widzę że jest już lista mam- fajnie- a wybrałyście już mamy moderatorki ?

Dziewczyny też tak macie, że ciągle byście coś jadły?:) Jak tak dalej pójdzie to przytyje pięknie.. :) ale co jeść, żeby nie przytyć?!
A brzuszek też mnie pobolewa, tak bardziej w podbrzuszu. Ogólnie to samopoczucie dobre :)
Miłej niedzieli :)

Witam .Postanowiłam poszukać forum Listopad 2015. 11.03. ujrzałam 2 kreseczki na teście . ( to juz 4 - dwie ciąże donoszone 1 poroniona) .pozdrawiam

przed40 witaj na forum i oczywiście gratuluję :-)
ja oglądam ciuchy ciążowe. powiedziałam sobie że w tej ciąży się nie zapuszczę tak jak w pierwszej. hehehe... ciekawe co z tego wyjdzie. przekonamy się już za parę miesięcy. chciałabym być taką fajną mamusią w ciąży. jak chodziłam z Jasiem w ciąży w 2011 roku trafiłam na jedno z bardziej upalnych lat a rodziłam we wrześniu. byłam tak spuchnięta że moja jedna noga była jak dwie i czułam się okropnie. mam nadzieję że tamte doświadczenia pozwolą mi nie popełnić tych samych błędów

Jeść dużo warzyw, gównie zielska.Więcej warzyw niż owoców bo owoce tuczą- w jakimś programie tv mówili.Gdzieś czytałam, że do 4 m-ca nie trzeba więcej kalorii niż to co przed ciążą spożywacie. Mówie z doświadczenia.Przytyłam 20 kg a syn ważył 3100-bezsensu.2 lata zrzucałam.Inną sprawą jest ten głód, który towarzyszy od początku ciąży.Trzeba sobie z nim radzić ale nie objadać się.Ja od samego początku rozwaliłam sobie żołądek i potem ŻARŁAM.Do dziś pamietam ból stóp gdy czekałam pod blokiem na męża.Miałam też poważne problemy z kręgosłupem-2 lata się rehabilitowałam.

5 kg zostawiłam w szpitalu, kolejne 5 zeszło w tydzień.Następnie 5 w ciągu pierwszego roku, kolejne 5 w ciągu drugiego roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie brzuch właśnie boli ale podobno to normalne gdy się wszystko rozciąga.... Już czuje parcie nawet na pęcherz a dziś zaczęły mi dokuczac wzdęcia:) no nic dam radę to miłe he

Do góry