reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Mama_32, tez chodzę do luxmed, w której placówce byłaś?
Ja się tez zastanawiam z tym zwolnieniem, lekarz do tej pory pytał jak sie czuje, dziś zapytał czy pracuje i tyle. Mi bardzo plecy bolą od siedzenia, wiec chyba ponarzekam na to żeby od polowy lipca dostać juz zwolnienie, tym bardziej ze moje rodzice przyjeżdżają i chce z nimi spędzić czas.
Ewel, a do której grupy sie zapisałaś? na 25 sierpnia na 17 czy 19? czy inna jeszcze?

reklama
Kasia nie ma opcji zeby cie dwa razy coś takiego spotkało żebyś tylko spotkał na swojej drodze mądrych lekarzy bo to najważniejsze medycyna tak idzie do przodu ze nawet gdyby to naprawia wyleczą i wsYtsko bedIe dobrze

Ja od razu powiedziałam na pierwszej wizycie że mam ciężkie warunki pracy i bez żadnego gadania dostałam l4... Zresztą u mnie w pracy wszystkie dziewczyny od początku na l4 siedzą...

na tym etapie ciąży nie musicie nic wymyślać tylko prosicie o zwolnienie. lekarze z lux medu nie robią problemów. nie musicie czekać do następnej wizyty. umówcie się w miedzy czasie tylko po zwolnienie

Immunoglobuline dostaje sie nie dlatego ze kobieta ma ujemna a mezczyzna dodatnia ale dlatego ze matka ma ujemna a dziecko dodatnia bo tylko w tym wypadku moze dojsc po zmieszaniu sie krwi przy porodzie do wytwarzania przeciwcial. Czesto podaja immunoglobuline po wczesnych poronieniach albo po ciazy pozamacicznej kiedy matka ma ujemna bo w takich wypadkach nie bada sie krwi plodu wiec podaje sie na wszelki wypadek. Jesli masz donoszona ciaze w sesie ze mozna po porodzie zbadac odczynnik krwi to podaje sie tylko w wypadku kiedy kobieta ta minus a dziecko plus a jak dziecko ma tez minus to sie nie podaje bo nie ma mozliwosci wystapienia przeciwcial. Pytalam o to dzisiaj moja polozna bo mnie to nurtowalo

Ewel mowilam bo moja tez tak ma raz jak mrowka w mrowisku a raz sie czai jak ninja

No w sumie u mnie w pracy dziewczyny czasami tez od początku ciąży na zwolnieniu, ale ja już się nastawiłam ze skończę wszystkie sprawy, przekaże zastępcę i ze spokojnym sumieniem pójdę na odpoczynek.

Katarzyna92 pomodlę się za Twojego maluszka, odmawiam codziennie różaniec za dzieci, mam nadzieję, że Bóg Was nie opuści w trudnych chwilach

Niestety dziewczyny kupowałam sterydy, ale życie moich dzieci jest najważniejsze (na pewno tak samo myśli każda z Was), moje dzieci leżą już od 24tc tak nisko, że to wygląda jakby chciały się rodzić dlatego każda ciąża kończy się tak samo, a ostatecznie rodzą się w terminie i to jest ważne

mama290
powiedz mi co podaje się w UK w przypadku krwotoków w III fazie porodu ? (ja mam ten problem)

Cheetah umówiona jestem na 25 sierpnia a Ty kiedy zaczynasz? Chyba mogę przyjść tam z mężem tak sobie myślę he

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mama_32, tez chodzę do luxmed, w której placówce byłaś?
Ja się tez zastanawiam z tym zwolnieniem, lekarz do tej pory pytał jak sie czuje, dziś zapytał czy pracuje i tyle. Mi bardzo plecy bolą od siedzenia, wiec chyba ponarzekam na to żeby od polowy lipca dostać juz zwolnienie, tym bardziej ze moje rodzice przyjeżdżają i chce z nimi spędzić czas.
Ewel, a do której grupy sie zapisałaś? na 25 sierpnia na 17 czy 19? czy inna jeszcze?

Aha no ja mówicie ze dadzą to muszą dac zwolnienie chociaz mówie jakos do tej pory nikt mnie nie zapytal ale moze pytanie typu jak sie Pani czuje jest kluczowe.

Tak juz wstepnie ponarzekalam na kłucia i doskwierajace bóle brzucha to nospe mi zapisal i powiedzial ze do 6 razy dziennie moge brac:) oczywiscie nie zamierzam chyba ze naprawde bedzie bolalo mocno. No ale odnotowal te bóle.

Tak ogólnie to chodze do różnyc placówek luxmed tam gdzie wolny termin, ostatnio na Zwirki albo na Jerozolimskich albo w centrum chodzilam dzis byłam na Jana Pawła II 78.
O matko dziewuszki to trzeba juz sie zapisywac to ja w czarnej d... jestem
Ja to bym chciala jednak na Żelaznej i zastanawiam sie nad polozną zeby wykupic moze wtedy sie tam dostane spróbuje.

Do góry