reklama
to mnie zdziwiłyscie.... ja mam ujemny i nigdy mi nie podawali obowiazkowo tego zastrzyku. ojciec moich dzieci tez ma "-" i chlopcy mają po nas "-'. w poprzednich ciazach chodzilam do innego lekarza i on mi raz w ciazy zlecal p/ciała zbadac(pod koniec), a ta co chodze teraz zapisała moja grupe i grupe ojca i powiedziala ze mnie nie bedzie na to kierowała. ciekawe co powiedza w szpitalu...Aleali mąż czy partner nie musi mieć oznaczanej grupy krwi.....każda kobieta z ujemnyn odczynem OBOWIĄZKOWO niezależnie w jakim kraju żyje ....nawet w pl dostaje immunologlobine po porodzie.....
Anastazi absolutnie nie masz racji, jest dokładnie tak jak napisała Claudia, ja z dwójką dzieci miałam konflikt, sprawdzane przeciwciała kilkakrotnie w ciąży a po porodzie sprawdzano grupę krwi dziecka, immunoglobulinę dostałam tylko po II porodzie, bo synek ma Rh+; mnie zawsze kazano przynieść pisemne potwierdzenie grupy krwi dziecka, bo chodzi tu o konieczność lub jej brak przy robieniu przeciwciał;
Teraz razem z mężem mamy Rh- i już nie muszę robić przeciwciał bo córeczka musi mieć Rh-.
Teraz razem z mężem mamy Rh- i już nie muszę robić przeciwciał bo córeczka musi mieć Rh-.
Sylka87
Fanka BB :)
Obowiązkowo chyba tylko badanie na przeciwciala zastrzyk tylko w momencie gdy dziecko ma plusa. No i po poronieniu, amino, krwawieniu ale tu trzeba się upomnieć bo potrafia nie dac. Imunoglibulina jest droga wiec nie zawsze chca nia szastac. Moze nie kazdy lekarz dziala tak jak mój czy anastazi ale wydaje mi sie ze to dosc logiczne działanie
Sylka niestety w Polsce płacimy praktycznie za wszystko, ja dwukrotnie dostawałam w ciążach sterydy na rozwój płuc dzieci, bo każde chciało się rodzić w 7msc i płaciłam i to sporo, służba zdrowia jest darmowa tylko z nazwy ;-)
Katarzyna92
Aleali no nie mów że za sterydy też musiałaś płacić dramat co się dzieje w tej Polsce...
Chory kraj...
Claudia miałaś rację bo moja dzidzia dziś się znowu uaktywnila w sumie zaczęła w nocy he
Aż mi lepiej.... Pt usg juz czekam ciągle myślę że to już jutro a tu nie
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Claudia miałaś rację bo moja dzidzia dziś się znowu uaktywnila w sumie zaczęła w nocy he
Aż mi lepiej.... Pt usg juz czekam ciągle myślę że to już jutro a tu nie
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
reklama
Katarzyna92
Jestem dobrej myśli bardziej się boję że M nie wytrzyma i zrąbie lekarkę za to że kazali mi zrobić badanie na które dobrze wiedzieli na pewno że jest nie realne mieć wynik za jeden dzień