reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Aleali mąż czy partner nie musi mieć oznaczanej grupy krwi.....każda kobieta z ujemnyn odczynem OBOWIĄZKOWO niezależnie w jakim kraju żyje ....nawet w pl dostaje immunologlobine po porodzie.....
to mnie zdziwiłyscie.... ja mam ujemny i nigdy mi nie podawali obowiazkowo tego zastrzyku. ojciec moich dzieci tez ma "-" i chlopcy mają po nas "-'. w poprzednich ciazach chodzilam do innego lekarza i on mi raz w ciazy zlecal p/ciała zbadac(pod koniec), a ta co chodze teraz zapisała moja grupe i grupe ojca i powiedziala ze mnie nie bedzie na to kierowała. ciekawe co powiedza w szpitalu...

Anastazi absolutnie nie masz racji, jest dokładnie tak jak napisała Claudia, ja z dwójką dzieci miałam konflikt, sprawdzane przeciwciała kilkakrotnie w ciąży a po porodzie sprawdzano grupę krwi dziecka, immunoglobulinę dostałam tylko po II porodzie, bo synek ma Rh+; mnie zawsze kazano przynieść pisemne potwierdzenie grupy krwi dziecka, bo chodzi tu o konieczność lub jej brak przy robieniu przeciwciał;
Teraz razem z mężem mamy Rh- i już nie muszę robić przeciwciał bo córeczka musi mieć Rh-.

Obowiązkowo chyba tylko badanie na przeciwciala zastrzyk tylko w momencie gdy dziecko ma plusa. No i po poronieniu, amino, krwawieniu ale tu trzeba się upomnieć bo potrafia nie dac. Imunoglibulina jest droga wiec nie zawsze chca nia szastac. Moze nie kazdy lekarz dziala tak jak mój czy anastazi ale wydaje mi sie ze to dosc logiczne działanie

Sylka niestety w Polsce płacimy praktycznie za wszystko, ja dwukrotnie dostawałam w ciążach sterydy na rozwój płuc dzieci, bo każde chciało się rodzić w 7msc i płaciłam i to sporo, służba zdrowia jest darmowa tylko z nazwy ;-)

Chory kraj...
Claudia miałaś rację bo moja dzidzia dziś się znowu uaktywnila w sumie zaczęła w nocy he :)
Aż mi lepiej.... Pt usg juz czekam ciągle myślę że to już jutro a tu nie:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kasia, dobrze ze raz jeszcze bedziesz miala usg -wszystko raz jeszcze posprawdzaja, upewnia sie gdzie jest lozysko aby (jesli amio) bedzie potrzebne bylo jak najbezpieczniej. Jestesmy myslami z Toba! A dzis odpocznij.

reklama
Jestem dobrej myśli bardziej się boję że M nie wytrzyma i zrąbie lekarkę za to że kazali mi zrobić badanie na które dobrze wiedzieli na pewno że jest nie realne mieć wynik za jeden dzień

Do góry