reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Kasia, powodzenia jutro!
Ja dziś po wizycie u gina, dostałam antybiotyki dopochwowe na bakterie, mam nadzieje ze pomogą i posłuchaliśmy serduszka. Ruchów ja tez nie czuje jeszcze wyraznych, tylko coś bulgocze w brzuszku. A w sobotę będę miała już połówkowe, wiec czekamy. A do szkoły rodzenia na koniec sierpnia mamy zapis, aż 7 zajęć.
Mam pytanie, ten test na glukozy po 1 i po 2 godzinach, to trzeba nic nie jeść i siedzieć ciągle w szpitalu cale te 2 godziny? Zastanawiam się jak to wytrzymam.

reklama
Aleali płaciłeś za sterydy to naprawdę jakiś skandal znam wiele dziewczyn co miały ale chyba nie płaciły ja miałam trzy tury sterydów ha ha a z synem najstarszym dostałam tabletki 10 minut przed cc napewno zadziałały
Glukoza napewno na czczo przynajmniej mi sie coś tak kojarzy a i siedzi sie mnie na całe szczęście to cudowne badanie ominie
Kasia jak sie okaże ze to pomyłka i dziecko jest zdrowe to ja bym chyba ta babę gołymi rekami udusiła Wogole jaki sens robić badanie skoro wynik będzie pózniej

Sylka, glukozę do 24 tygodnia mam zrobić, wiec około polowy lipca pójdę. Strasznie mi się nie chce tam 2 godziny czekać ale dobrze ze już planuje pójść na zwolnienie w pracy wtedy. Do szkoły rodzenia na Karowej, z Ewel polecenia - jedyna gdzie nie muszę mieć meldunku warszawskiego żeby za free iść. Tez wolałabym na początku sierpnia ale do 10 jesteśmy na urlopie, wiec do kolejnej grupy zapisaliśmy się.

Ja zaczynam. Na karowej pod koniec sierpnia szkole rodzenia. Glukozę juz miałam trzeba być na czczo i pobierają krew 3 razy w sumie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczęta,

pomimo braku czasu musialam zajrzec tu chocby na chwilke zeby zobaczyc co z Kasią.
Kasia trzymaj się ciepło i słuchaj wszystkich kobietek odpoczywaj, pozytywnie się nastaw, musi być dobrze i już. Jutro jestesmy wszystkie z Tobą. Już mama maluszkowi udowodniła że kocha go z całych sił wiec maluszek grzecznie musi być zdrowy!!!!!

A tak u mnie pokrótce w koncu poszłam do lekarza w luxmed no i jestem w miare zadowolona z wizyty, zbadal jest wszystko ok z szyjką itp i tym dopplerem słyszałam serduszko:) na bóle brzucha mocne kazal brac nospe. Chyba u tego lekarza zostane tym razem facet.

Zmęczona dzis jestem, dziewczęta a wy bez problemu dostajecie zwolnienia lekarskie ja to jakos tak czuje ze ci lekarze nie bardzo chcą wystawiac ai razu mnie zaden nie zapytal czy potrzebuje, tylko jak sie czuje pytają. A ja moze jeszcze z mieisac wytrzymam w pracy ale potem chcialam juz odpoczywac ale nie wiem co mam zmyslac ze sie bardzo zle czuje zeby juz dali zwolnienie cz nie a z tym problemów?

Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mama ja się zdenerwuj jak mi nie zrobią tego amino bo będzie brakowała im tego jednego wyniku...
Już stwierdziłam że musi być okej przecież dwa razy nie może kogoś spotkać tragedia no chyba że mam tak zrąbane geny...
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki mam nadzieję że nie będzie tak najgorzej i jakoś wybrniemy z tego wszystkiego...

Mysle ze juz będziesz w tym tygodniu ze dostaniesz bez problemu. Moja gin nie jest skora ale mi dala na sile od poczatku ze względu na podwójna a mojej koleżance po 20 tyg powiedziała ze teraz już jej da niech odpoczywa. Prywatnie zazwyczaj daja jak poprosisz. Ale tak czy owak wiek ciazy juz będzie zobowiazywal :)

reklama
Moja doktorka mówi ze każda kobieta w ciąży w dzisiejszych czasach powinna być na zwolnieniu. Nie ma. Problemu... Trzeba było dzis powiedzieć ze nie czujesz się na siłach juz do pracy bo ciągnie tu to tam

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry