reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Gosik jestesmy dopiero w polowie wiec nadzieja jest ze sie podniesie ale niestety teraz bedziesz musiala prosic o pomoc bo nie wolno ci nosic 3 latka wiem ze to ciezkie bo sama mam 3 latka w domu zero mycia podlogi it nawet strzepywac mocno lozka ci nie wolno ze sklepu to chlebek i tyle. To lozysko poki na siebie uwazasz dziecku nie szkodzi ale jesli bedziesz dziwigala i sie meczyla to moze sie odkleic a wtedy jest rozlegly krwotok wewnetrzny i walczyc beda juz nie tylko o dziecko ale i o twoje zycie wiec zorganizuj wszystko tak zeby glownie odpoczywac. Wiem co mowie bo przeszlam przez rozlegly krwotok wlasnie przez odkleione lozysko ale ja dotrwalam do 34 tyg wiec z dziexkiem bylo ok ale o moje zycie walczyli. Mi odkleilo soe po tym jak zanioslam tace z naczyniami na pietro a tak to glownie lezalam wiec seeio to nie zarty i zmykaj lezec.
Juz teraz badz zorietowana gdzie masz szpital z oiom em noworodka zeby na wszelki wypadek tam pojechac. Jak tylko zaczniesz jakkolwiek krwawic to recznik miedzy nogi i po karetke dzwon a nie jedz na wlasna reke bo ruchy beda odklealy je bardziej. Nie chce cie straszyc ale malo kto o tym mowi i pozniej roznie sie to konczy.

reklama
O matko to teraz chyba sama musze trochę przystosować w noszeniu/dźwiganiu/sprzątaniu....im starsza ciąża tym bardziej mnie wszystko przeraza i łapie jakiegoś doła a do tego ta pogoda depresyjna :(

Dziewczyny zapisujecie się do szkoły rodzenia? Mi szkoda prawie 300 czy 400 zł na to przeznaczyć i szukam sobie jakiejś darmowej w Gdańsku....wole cos kupić córci za te pieniądze. No i od dziś mam twarde postanowienie smarowania się 2 razy dziennie, nie chce więcej rozstępów a mam po okresie dojrzewania parę...eh jak ja to lubie

Ja od lipca bede chodzila na NFZ co do smarowania to ja nie wiem czy to serio pomaga, pamietam jak moja przyjaciolka sie cieszyla i mowila ze ta mustelamchyba dziala bo 3 tyg do porodu a ona ani jednego nie ma a jak 2 tyg przed porodem do mnie przyszla to az njie wierzylam w to co widze przeorana jak grabiami masakra

Kasia trzymam kciuki
Mi kiedyś babeczka z vichy powiedziała ze choćbym zjadła krem na rozstępy a mam genetycznie predyspozycje do rozstępów to i tak ich sie nie ustrzege jakoś do tej pory mnie ta trakcja ominęła to nie będę rozpaczać jak mi wyjdą modelka juz nie będę akceptuje siebie widzę ze mi sie zmarszczki robią co poradzić czasu nie cofnę :)

Ja tez do bezplatnej szkoly. Ewel a Kasia zostaje w szpitalu? Rany caly czas o niej mysle co biedna musi przeżywać teraz tym bardziej ze to nie pierwszy raz...

Ja tezmciagle o niwj mysle. Na amnio pewnie sprawdza czy to jest wodoglowie samo w sobie czy wynik jakiejs wady genetycznej oby bylo ok. Czytam dzisiaj caly dzien o wodoglowiu i kurcze do sie da opanowac , byle na zatrzymalo rozwoju jak sie urodzi to juz sobie z nim poradza.
Mialam cicha nadzieje ze na naszym watku to juz koniec zlych nowin byl w l trymestrze.
Dziewczyny z jednej strony ta ciaza trwa i trwa a z drugiej kurcze Ewel my dopiero na staraczkach sikalysmy na patyki i cale satarczkowe forum trzymalo kciukimz nami i wywalay mnie na bete jak ji cien cienia wyszedl a teraz jestesmy juz po polmetku teraz juz odliczamy

reklama
Kasia juz wraca do domu wiec myślę że napiszę tu do nas.
Claudia tak masz rację...nic musi być dobrze i koniec

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry