reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

[
kinsia to ty chyba ostatnia masz polowkowe , oby teraz reszta miala same dobre wiesi, bo info od katarzyny mnie strasznie zasmucilo, az sie poplakalam, ale wierze ze bedzie dobrze, musi byc[/QUOTE]

ja tez mam połówkowe dopiero 15 lipca, tez 3 tygodnie.....

reklama
Ja mam usg w czwartek ale come down bo inaczej osiwieje do reszty właśnie wróciłam ze sKoly córki bo miała sport day nalazilam sie tylko wokoło ja w ciazy mam lepsza kondycje niż niektóre dzieci ja to myśle ze matka sie jest do końca życia i zawsze będzie y drzec o nasze dzieci czy bedą miec 2 czy 40 lat a juz ciaza to Wogole czas taki ze nie mamy na nic wpływu trzeba tylko czekac

Karcia - głos oddany

Ja mam połówkowe jutro i też zaczynam się denerwować. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Musi być i już.

Ja mam połowów 16 lipca....kawał czasu i tez się bardzo zdenerwowalam i zasmucilam po wiadomości Kasi...Kasiu będzie wszystko ok zobaczysz zobacz ile dziewczyn trzyma za Ciebie kciuki ( i za każdą z osobna) będzie dobrze! Chociaż myślenie się włączylo :(

Kasiu musisz być dobrej myśli. Trzymam mocno kciuki za Was!

Mama_32 ja też prowadzę ciążę w lux med i jedno co mogę Ci doradzić to idź na wizytę do dowolnego lekarza, żeby skontrolować czy wszystko OK i ewentualnie dostać skierowanie na badania. A później poluj na termin u wybranego lekarza - z tego co mi wiadomo grafiki lekarzy na kolejny miesiąc są wprowadzane w okolicach 20go poprzedniego miesiąca (czyli np. 20 czerwca na lipiec). Tylko w takiej sytuacji lepiej przejdź się do przychodni, powiedz że w ciąży jesteś i umów wizyty. Przez portal lub infolinię może się nie udać.
Do mojego lekarza też ciężko się dostać i na przykład teraz poszłam do przychodni już 19 czerwca i udało mi się zaklepać 4 wizyty.

Dziewczyny dzisiaj byłam na glukozie,co za okropność. Dwa razy prawie zemdlałam, co chwilę mnie ciągnęło na wymioty - no koszmar. Całe szczęście, że tego nie zwróciłam, bo nie wyobrażam sobie, żebym miała robić to badanie jeszcze raz.
Już we wrześniu robili mi krzywa cukrową, ale wtedy jakoś łatwiej to przeszłam.

mam łożysko które nachodzi na szyjkę, lekarz powiedział, że jest niewielka nadzieja że się podniesie, zobaczymy ... trochę się wystraszyłam, bo codziennie sprzątam, podłogi na kolanach szoruje, noszę na rękach 3 latka i dźwigam zakupy .....teraz co chwilę zaglądam sobie w gacie czy plamię ..... bo gdyby tak się stało to mam pędzić do szpitala. Tak więc myślę, że już chyba spakuję torbę w razie W. Dziś już prawie nic nie zrobiłam, siedzę albo leżę, dziwnie mi z tym. W związku z tokso i łożyskiem przodującym dostałam skierowanie do poradni badań prenatalnych do szpitala na usg, czekam na wyznaczenie terminu. Połowkowe mam 15 lipca, przesunęło się z 6 lipca, z uwagi na wczorajszą wizytę.
po dwóch dawkach nystatyny czuję małą ulgę :-)

reklama
Do góry