reklama
Kinia mnie od kilku dni chyba już nic nie boli. Czuję się super, a dziś spędziliśmy dzień nad jeziorem i to mocno aktywnie.
Ale miałam takie bóle jeden dzień i przeszły.
Ewel pisałaś, że dziecko się nie rusza. Moja rusza się dwa dni a potem dwa dni nie. Na tym etapie to niestety mogą być długie przerwy w ruchach.
A i jeszcze o USG. Mi się wydaje, że w większości prywatnych gabinetów są już USG z funkcją 3 lub 4d. Mi lekarz przełączył w 12 tc na obraz 3d, ale słabo to wygląda, a w 22 tygodniu to rzeczywiście już pięknie widać rysy twarzy dziecka i nawet u nas było widać podobieństwo do męża więc czad. I było widać jak córka "miętoliła" pępowinę w łapkach.
Ale miałam takie bóle jeden dzień i przeszły.
Ewel pisałaś, że dziecko się nie rusza. Moja rusza się dwa dni a potem dwa dni nie. Na tym etapie to niestety mogą być długie przerwy w ruchach.
A i jeszcze o USG. Mi się wydaje, że w większości prywatnych gabinetów są już USG z funkcją 3 lub 4d. Mi lekarz przełączył w 12 tc na obraz 3d, ale słabo to wygląda, a w 22 tygodniu to rzeczywiście już pięknie widać rysy twarzy dziecka i nawet u nas było widać podobieństwo do męża więc czad. I było widać jak córka "miętoliła" pępowinę w łapkach.
Ostatnia edycja:
Moniqq
Fanka BB :)
Ja mam taką poduszkę litera C Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | motherhood.pl dostałam na urodziny. Powiem tak, fajna do drzemki w ciągu dnia, nie polecam spać na noc, gdyż, przynajmniej ja tak miałam, po 3 dniach, nie mogłam wstawać normalnie, bolał mnie kręgosłup od spania w jednej pozycji przez tyle dni, chodziłam jak połamana przy grypie ale ogólnie spało mi się bardzo fajnie, więc dlatego się nie obracałam w nocy fajna sprawa potem przy karmieniu dziecka, poduszka podtrzymuje dzieciątko
ona_13
Malaja i takie przerwy jak dziecko sie nie rusza sa okropne. ja mam zaraz tysiac mysli na minute i wslu****e sie w brzuch jak glupia.
kinia ja tez mam czasem taki bol jak przed okresem ale to czasem tylko. Tak samo jak bol kregoslupa tylko wtedy jak jestem duzo w ruchu w pracy np. a tak to jest ok
kinia ja tez mam czasem taki bol jak przed okresem ale to czasem tylko. Tak samo jak bol kregoslupa tylko wtedy jak jestem duzo w ruchu w pracy np. a tak to jest ok
Kinia ja już w sumie miałam tydzień temu u mojego lekarza, ale dał mi jeszcze skierowanie na echo serca na 2 lipca. 18 tydzień to było za wcześnie by oceniać serca choć stwierdził, że zdrowe.
Ona 13 ja mam dopplera i przyznaje, że użyłam przedwczoraj bo mnie ta przerwa w ruchach niepokoiła, ale dziś też się dziecko nie rusza i już cierpliwie czekam.
Pewnie wieczorem się powierci troszkę.
Leniwe mam to dzieciątko. Córka się znacznie więcej ruszała nawet na tym etapie./
Ona 13 ja mam dopplera i przyznaje, że użyłam przedwczoraj bo mnie ta przerwa w ruchach niepokoiła, ale dziś też się dziecko nie rusza i już cierpliwie czekam.
Pewnie wieczorem się powierci troszkę.
Leniwe mam to dzieciątko. Córka się znacznie więcej ruszała nawet na tym etapie./
Sylka87
Kinia o bolu podbrzusza takim okresowym to ostatnio duzo pisalysmy bo wiele z nas mialo jakies bole w tym i takie. Ja bylam u lekarza mówił ze normalne. Bol plecow tez mam i tez uslyszalam ze normalne. Na te bole podbrzusza mi pomaga nospa. Moniqq ja tez dostalam ja na urodziny ale nie umiem spac cala noc na jednym boku wiec wyczyniam jakies akrobacje. Ogolnie jest super jak brzuch będzie wiekszy wydaje mi sie ze będzie dla mnie zbawienna. Teraz w te upaly i nocne wiercenie potrafie nad ranem wypierniczyc ja na podloge i spać bez niej. Ale to dlatego ze mi jakos duszno i wszystko mnie wkurza Ale sie dzis wybyczylam nic nie robiąc
M
mama290
Gość
Ona ja jestem z southampton to tez w sumie nie jakiś kawał drogi Durdle door byłam
Ja mam rogala do karmienia takiego dużego i twardego do spania sie nie nadajaje ale spokojnie dwójkę karmiłam na nim na raz mnie to opuściły wszelkie dolegliwości plecy czasem zabolą mniej sie mecze tzn mam trochę zadyszkę ale czuje różnice w porównaniu z początkiem u juz aż tak bardzo nie chce mi sie spać zmieniłam kołdrę na letnia mam wypasiona poduszkę i lepiej sie wyspypiam ja to ciagle widzę jakieś ciężarne będzie tłok na porodówce
Ja mam rogala do karmienia takiego dużego i twardego do spania sie nie nadajaje ale spokojnie dwójkę karmiłam na nim na raz mnie to opuściły wszelkie dolegliwości plecy czasem zabolą mniej sie mecze tzn mam trochę zadyszkę ale czuje różnice w porównaniu z początkiem u juz aż tak bardzo nie chce mi sie spać zmieniłam kołdrę na letnia mam wypasiona poduszkę i lepiej sie wyspypiam ja to ciagle widzę jakieś ciężarne będzie tłok na porodówce
Malaja mam to samo moj syn to jak mrowki w tylku i ciagle sie ruszlam zreszta on do dzisiaj 10 sek w miejscu nie usiedzi a to dziecko hmm takie prawdziwe kopniaki czulam raz a tak wcale nie czuje i gdyby nie detwktor to bym panikowala. We wtorek polowkowe to sobie poogladam kto to tam tak cicho siedzi.
Weszlam sobie do Kami na pazdziernikowe mamy i wiecie co u nas bylo tak smutno w l trymestrze duzo mam nas zostawilo bo dzidzie odeszly a u pazdziernikowych ten pech przyszedl w ll trymestrze nigdy wczwsniej nie slyszalam ze az tak trudno donosic ciaze . w pierwszej ciazy nie wchodzilam na fora a teraz jestem w szoku ile kobiet i to na jak roznym stadium traci dzieci az strach pomyslec.
Weszlam sobie do Kami na pazdziernikowe mamy i wiecie co u nas bylo tak smutno w l trymestrze duzo mam nas zostawilo bo dzidzie odeszly a u pazdziernikowych ten pech przyszedl w ll trymestrze nigdy wczwsniej nie slyszalam ze az tak trudno donosic ciaze . w pierwszej ciazy nie wchodzilam na fora a teraz jestem w szoku ile kobiet i to na jak roznym stadium traci dzieci az strach pomyslec.
Ostatnia edycja:
reklama
Claudia a moja córa w ciąży ruchliwa, po urodzeniu jest raczej spokojna. Tz spokojna motorycznie bo charakterek ma Więc nie zawsze jest zbieżność.
Ja jak kupowałam dopplera to myślałam, że po 12 tc nie będę praktycznie używała a już wiele razy naprawdę uratował mój spokój.
Ja wiem, że te poronienia są przykre ale w pierwszym trymestrze to bardzo częste. 15- 20% więc naprawdę wiele kobiet ma poronienie na swoim koncie.
Ale w późniejszej ciąży to już rzadziej się zdarza no i lekarze więcej mogą zrobić . A co się wydarzyło u tych październikowych mam?
Ja jak kupowałam dopplera to myślałam, że po 12 tc nie będę praktycznie używała a już wiele razy naprawdę uratował mój spokój.
Ja wiem, że te poronienia są przykre ale w pierwszym trymestrze to bardzo częste. 15- 20% więc naprawdę wiele kobiet ma poronienie na swoim koncie.
Ale w późniejszej ciąży to już rzadziej się zdarza no i lekarze więcej mogą zrobić . A co się wydarzyło u tych październikowych mam?