reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Sylka ja tez tak podchodzę. W pierwszej ciąży nabrałam odwagi choć lactovaginal używałam zawsze. Teraz nawet nie używam, ale prawdą jest, że infekcji nie miałam nigdy więc nie mam skłonności.
Baseny są dobrze zabezpieczane przed drobnoustrojami i filtrowane, a morze to w końcu nie woda stała.
Ale byłam na weekend nad morzem w hotelu z małym basenem to do tego basenu nie weszłam. Do takich małych nie mam zaufania.

A jak ktoś ma się obawiać to lepiej nie wchodzić i się nie martwić.

reklama
A ja sie wody boje robiłam sie dwa razy i nie w wchodzę Max do kolan wózek stokke oglądałam jakbym mieszkała w centrum miasta i miała płaskie chodniki to może ciezko sie nim jeździ np po trawie o plazy nie wspomnę i jakoś mi lata na boki nie wiem jak z gondola bo oglądałam wersje spacerowa jA dziś zakupowo wiec znów sie nalazilam najgorsze ze mnie spodnie strasznie w pasie cisną chyba sie powiększam pójdę do położnej to chyba złapie sie za głowę jak zobaczy moja wagę :)

Mama 290 ale jak Cię cisną? To ty ciążówek nie nosisz jeszcze?
U nas w mieście likwidowali dział ciążowy hm i kupiłam dwie pary super solidnych spodni po 30 zł :) Mam w sumie tyle gaci ciążowych, że mogę ponosić i wyrzucać :)
A wiesz Mama, że z ta wagą to nie jest tak bo ja mam brzuch wielki- prawie taki jak w pierwszej ciąży na tym etapie, a na wadze u lekarza zero na plusie. Na mojej domowej wychodzi +2.

Hej kobitki :) u mnie wczoraj bylo kiepsko najadlam sie jajecznicy na sniadanie i zdychalam glowa mi pekala i pol dnia przespalam dzis juz lepiej mimo 32 w cieniu troche opralam troche w cieniu posiedzialam mlody sie wyszalal ze o 18.50 juz padl dzis tez czuje pachwiny i lekkie klocie w pipi ale zaraz do mycia i do wyrka :)
My w przyszla ndz jedziemy nad morze i strasznie mnie przeraza te 700km jak to zniose ehhhh....

Ewel ja widziałam babeczkę na car boocie a to jest na takim polu i takie robiła wygibasy zeby Wogole przejechać niektórym on sie sprawdza dla mnie nie będzie dobry ładnie wyglada ciekawe jak sobie radzi po śniegu
Malaja ja chodzę w portkach ciążowych juz dawno ma takie z next regulowane gumka a drugie z pasem i mnie cisną cholercia muszę kupić większe bo nie lubię jak mnie coś ciśnie w pasie ja mam juz z 10 na plusie jak nic nie wchodzę na wagę :) a brzuch duży u mnie w hm jest wyprzedaż i nawet maja pare ciążowych zamówiłam sobie parke i koszulki na długi rękaw bo mam kilka z krótkim i mi sie fajnie chodzi

Ja nie chodze w spodniach wiec jeszcze nic nie kupilam. Jesienią moze jedne kupie ale zobacze bo to na chwile będą. Lato jeśli moje gabaraty nie przerosna mojej wyobrazni spokojnie poradzę sobie w swoich leginsach i tunikach. Ale moge sie mylic. Zobaczymy. Ja o wozkach nic nie pisze bo nic nie widziałam na zywo. Po polowkowym pojade do sklepu calkiem blisko o wdziecznej nazwie "blizniacze szczescie" i troche sie zorientuje co i jak :)

Mi sie najlepiej chodzi w spodniach od piżamy dwa rozmiary za duże :) mam leginsy ale jedne mi spadają jakiś mega wielki rozmiar kupiłam oczywiście przez pomyłkę :) a drugie jakieś takie cienkie chyba widać w nich majtki :) takie ostatnio zakupy robię idę wiem co chce a w sklepie pustka w głowie :)

Ja na ciuchach upolowałam parę bluzeczek ciążowych z h&m a że jestem stałą klientką to babka mi odkłada jak coś przychodzi:) spodni jeszcze nie kupowałam może się skuszę gdzieś we wrześniu puki co to leginsy królują

reklama
ja nosze juz ciazowe rybaczki, ale długie spodnie jeszcze normalne. przed ciążą troche schudłam, ale nie zdazyłam wymienic garderoby i normalnie nosiłam te spodnie z paskiem, a teraz bez niego :) tylko jak dlugo siedze to musze rozpinac guzik bo mnie denerwuje. wybieram sie na wieksze zakupy, ale ciagle mam nie po drodze :)

Do góry