reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

O rany dziewczyny - wspolczuje Wam tych bolesci. Moja gin mowi aby nospe stosowac doraznie, wiec raz na jakis czas jak mnie bardziej ciagnie to biore.
odpoczywajcie - u mnie lezenie pomaga i musimy przetrwac i dociagnac do kojnca dla naszych malenstw :)
Milego dnia. Ja juz jestem wyciagana przez corke na spacer. Wola: isc, isc. To idziemy :-)

reklama
Na pewno pierwsza ciaza jest inna mysle ze wszystko sie rozciaga od poczatku bo po raz pierwszy w drugiej juz pewnie jest lepiej tak mi soe wydaje.
Cos w tym jest bo wszystkie w podobnym czasie mamy te bole o ciagniecia. Ja wiecej odpoczywam nie tak ze leze ale mniej troszke robie i przeszlo

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Aleali kochana jesteś dziekuje :* czytalam artykul o niepotwierdzonych skutkach nospy i tez jestem przeciwna brania lekow jak nie trzeba tym bardziej teraz z załogą na pokladzie. Ester dobrze ze bylas na ip. I cudownie ze wszystko ok. Czyli ten bol jak u mojej kolezanki ale u niej był mega silny ale trwal pol dnia. Tez pierworodka i tez na tym etapie. Trzymaj sie i oby szybko przeszlo i nie wrocilo! Aleali czyli taka twoja uroda a dzidzia na pewno sobie poradzi w tej twojej ciasnej kawalerce. Duzo z nas ma wizyty w najblizszym tygodniu. Mysle ze to będzie tydzien dobrego humoru mimo wszelkich bolesci :) a glowa migrenowo tez mnie ostatnio pobolewa zwalam na pogode. Na szczescie bol nie jest tak silny zebym czymś kolejnym musiala sie faszerowac.

Jeszcze takie przemyslenia przy slabej kawie... takie dziewczyny na forum to skarb. Mimo ze nie zawsze jest kolorowo to wspolne przezywanie tych samych problemow, wspieranie się, rozmowy o wszystkim i niczym. Wszelkie porady i poglady to jest niocenione. Ciesze sie bardzo ze na was trafilam :) milego nudnego i jak najmniej dokuczliwego dnia Wam życzę :*

Sylka masz rację, kobiety w tej samej sytuacji chyba łatwiej siebie rozumieją, szczególnie jeśli ktoś ma jakieś dobre/złe doświadczenia.
Wiesz co do bólu migrenowego moja gin powiedziała mi wczoraj, żeby ostatecznie brać apap/paracetamol, zimne okłady na głowę, masaż punktów odpowiedzialnych za ból głowy (moja mam masuje mi splot na stopach), zero bodźców, czyli zasłonięte zasłony/rolety, absolutnie nie wolno brać leków będących pochodną ibuprofenu. Powiedziała też, że w większości przypadków kobiety gorzej przechodzą ciąże żeńskie (u mnie to się potwierdza) i wtedy też bóle głowy bywają częstsze i silniejsze (hormony). Jej zdaniem dziecko nie czuje bólu tak jak my, ale w czasie naszego bólu odczuwa stres z tym związany.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny

Czesc dziewczyny ja dopiero wstaje zaraz ide cos zjesc z mala a potem na zakupy bo w mojej lodowce jest tylko swiatlo. .. mnie pobolewa glowa i od czasu do czasu kluje w okolicy pepka czemu nie wiem. ..

Katarzynka92 milego dni...

hej,mnie wczoraj bolała głowa ale na szczęście nie mocno więc obyło sie bez tabletki...a dziś super nastrój,bierzemy sie za porządki bo po całym tygodniu w pracy:no: a maluszka podejrzymy za tydzień w sobotę, musze tylkow tygodniu ogarnąć wyniki krwi. miłeghodnia mamuśki!;-)

Ester ja miałam tak ze mi sie brzuch spiął i tak cała dobę oczywiście tez wylądowałam w szpitalu dali mi nospe i przeszło jeszcze sie ze mnie polozne śmiały ale panika była nie ma co lepiej jak nie przechodzi iść na IP ja brałam nospe z chłopakami dość często bo robili jakiś aerobik i ciagle mi sie brzuch stawiał ale juz jak nospa zaczynała działać to nie czułam ruchów dom wariatów najlepiej było by zamontować kamerkę w brzuchu i obserwować dzidka non stop :)

reklama
Ja po nospie nie odczułam poprawy. Na szczęście póki leżę spokojnie to jest ok. Aleali cytologię robiłam tuż przed ciążą i było ok.

Teściowa przyjedzie dzisiaj z krupnikiem i gołąbkami :) W sumie to dziwne ale z teściowie i szwagierka są mi bliżsi niż rodzice i brat. A wszyscy w tym samym mieście mieszkamy.

Do góry