reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Sylka ja o tym slyszalam dlatego nie biore ciagle bo to bez sensu tez dziwne podjescie lekarza do konca ciazy 5 msc a on juz wie ze do jej konca ja masz brac przeciez to przejdzie jak macica osiagnie swoja wielkosc... Ja bym ja brala gdybym czula.ze zaczyna bolec

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Tez mnie to dziwi dlatego pobiore do srody i zobacze co moja dr na ta teorie ze nospe trzeba cala ciążę :/. Tez mysle jechac nad morze w drugiej polowie lipca ale nic nie rezerwuje. Cos w ostatniej chwili ogarniemy bo cholera wie jak samopoczucie. A co do kawy to zaczelam troche pic ale slaba i wypijam pół kubka. A już mi smakuje nawet :) a i wymiotuje juz bardzo mało. Widze postęp :)

Byłam w nocy na IP. Z dzidzią wszystko ok, szyjka długa. 2h leżałam na krzesłach na korytarzu czekając na wyniki z laboratorium.
Ale mnie cały czas boli i nic nie pomaga. Pojechałam bo ból zrobił się tak silny jak podczas pierwszych godzin porodu i nadchodził falami. Po nocy jest trochę lepiej pod warunkiem, że nawet nogą nie ruszę bo wtedy nowa fala bólu mnie zalewa.
Przynajmniej mam spokojną głowę, że nie rodzę.

Sylka pytałam wczoraj swoją panią dr o Twój przypadek, powiedziała, że w 1 ciąży bóle są znacznie większe często tym większe im mniejsza jest macica przed ciążą, nawet krótkotrwałe twardnienia to objaw silnego rozciągania, co do leków (pytałam ze względu na bardzo silne bóle głowy) powiedziała, że leki bierze się tylko pod ścisłą kontrolą i wtedy kiedy są absolutnie konieczne bo nigdy nie wiadomo jaki będą miały w przyszłości wpływ na dziecko, dlatego jeśli ufasz swojej gin koniecznie zapytaj o tę nospę. Fajnie, że chociaż samopoczucie masz lepsze.
Ester współczuję problemów, a jak wyszły wyniki ?

Wiecie co moja dr była w szoku, że można mieć płaski brzuch w 17tc i niestety odbija się to na dziecku, ma bardzo mało miejsca i cały czas jest ściśnięte, leży też wyjątkowo nisko :-( (niestety w poprzednich ciążach też tak było, ale szkoda mi mojej córeczki)

Ostatnia edycja:
Aleli to widocznie slabo sie rozciagasz.Ale skoro wszystko jest dobrze to wporzadku. Ja dzis ruszam na sklepy meblowe kupic nowy naroznik a pozniej do mamy na parapetowke bo zmieniali mieszkanie. Wczoraj strasznie bolala mnie glowa i dzis tez juz mnie cmi. Wcale ten dtugi trymestr nie jest taki wspanialy przynajmniej dla mnie. Plus ze nie wymiotuje ale czesto mi slabo i najchetniej caly dzien lezalabym w lozku.

Wyniki wyszły ok, mocz też. Także lekarka określiła to jako bóle ciążowe. Mam wrócić jakby nie przechodziły albo się nasilały.
Na szczęście w środę mam planowaną wizytę u mojego gin.

Sylka ja słyszałam o tym, że dzieci z ciąż "na nospie" mają częściej nieprawidłowe napięcie mięśniowe, ale to nie jest w żaden sposób udowodnione. Nospę uważa się za jeden z bezpieczniejszych leków w ciąży, ale ja uważam, że kilka nosp czy apapów można wziąć bez obaw, ale jak branie jakichkolwiek leków ma dotyczyć całej ciąży to już trzeba to dobrze przemyśleć razem z lekarzam czy na pewno jest to niezbędne.
Mi zapisali duphaston, ale lekarz prowadzący mi odstawił :) Brałam całe dwa tygodnie. Stwierdził, że nie ma sensu brać no i dobrze bo ja nie lubię zbędnej farmakologii.

Aleali ty masz płaski brzuch a ja jakbym była w 7 miesiącu :)

reklama
Do góry