reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja zawsze jak położna l4 wypisuje to ziorkam na resztę parametrów stąd wiem:) Bo teraz to już faktycznie większość podaję wagę mój gin należy do tych:)

reklama
Katarzyna - nic nie zażywam na ból, jestem silnijesza od bólu, leżę i czekam aż mi przejdzie a że nie mam dzieci to nie musze się nimi zajmować więc luz. Wszystko może poczekać a ja leżę. Nawet jak mnie ostatnio skęcło przez 3 dni i dwie noce to nic nie wzięłam.

Można paracetamol w każdej postaci. (czysty).
Wiolonka...ale tak cierpieć to też nie dobrze. Można przeczekać ból jak jest do zniesienia albo próbować naturalnymi metodami, ale aż tak męczyć się tyle dni??

Ja biore przeciwbólowe jak mńie boli głowa a boli często na ciągnięcia dodatkowo magnez
Wiolinka ty może jesteś silniejsza od bólu ale dziecko nie jest i czuje tez ten ból
Katarzyna czysty paracetamol trzeba czytać ulotkę bo często dodają kofeinę zeby podbić działanie paracetamolu u mnie tak dziś wieje wyszłam do sklepu i mam na głowie gniazdo każdy włos w inna stronę co za pogoda ehhh

ja zaczęłam zażywać magnez odkąd bolał mnie dól brzucha, Biorę jedną tabletkę zawsze rano i nie mam już żadnych kłuć, ciągnięć czy bóli.
W pierwszej ciąży brałam prawie cały czas, a pod koniec nawet większe dawki a teraz lekarz nic o magnezie nie mówił.
Ale biorę.
Apap zażyłam trzy razy. Nie pomaga mi za bardzo, ale zawsze choć troszkę ból przyćmi.

Ostatnia edycja:
Można paracetamol w każdej postaci. (czysty).
Wiolonka...ale tak cierpieć to też nie dobrze. Można przeczekać ból jak jest do zniesienia albo próbować naturalnymi metodami, ale aż tak męczyć się tyle dni??

Jestem wytrenowana - przywykłam bo zawzwyczaj przetrzymuje bó,l od lat tak robię. Nie lubię leków, wręcz nienawidzę się nimi truć. Taka moja życiowa polityka. :-) Każdy ma swój sposób.

reklama
mama290 a skąd ty wiesz że dziecko też czuje? Masz wspomnienia z życia płodowego? Skoro boli i dziecko jest tak naprawde przyczyna bólu bo przez to że rośnie macica mu się rozciąga a organy przesuwają to jak niby ono może czuć? Wybacz ale w to nie wierzę bo to dla niego ten cały bałagan i ból. My cierpimy żeby ono rosło w zdrowiu.Zresztą wybacz za szczerość ale nie musisz odpowidać.

Do góry