reklama
M
mama290
Gość
Katarzyna na tm etapie to już tylko lewy bok zostaje mi sie ciezko śpi na lewym i tak cała noc prawa lewa i w kółko mój mówi ze tańczę walczyka a on spać nie może jeszcze dzisiaj rano jaczyl ze go plecy bolą co za chłop marudny ja czekam właśnie na wiadomości koleżanka rodzi druga pare bliźniąt
Sylka87
Fanka BB :)
Ewel a na wysokosci talii to nie za wysoko? Mi sie wydaje ze na naszym etapie dziecko jest nieco nizej ale moze sie mylę. .. ja tez sie w nocy strasznie wierce do tego ta poducha niezłe akrobacje wychodzą. Fatalnie mnie dzis mdli i po raz pierwszy tak dlugo bóli mnie głowa. :/
Katarzyna92
U mnie młody jest strasznie nisko i pewnie przez to brzuszek też nie zaczyna się pod biustem ale nie wiem w sumie czy to od tego zależy ale u mnie 2 ciąża i się to sprawdza
Ewel ma 13,5 cm
Ewel ma 13,5 cm
Wiolinka30
Dziewczyny ja też czuję te bóle od niedawna na wysokości tali tak po bokach - tak jak są kości biodrowe i trochę nad nimi.Mam wrażenie, że coś mi się tam rozciąga bo tak ciągnie ze środka na boki właśnie.
Katarzyna92
No pewnie tak chociaż wczoraj na usg wyszło że ciąża starsza o 4 dni ale czy ja wiem czy to tak dużo Ja też za 2 tygodnie następne podglądanie
reklama
Cześć dziewczyny
Ten ucisk w okolicy talii po jednej i po drugiej stronie to rzeczywiście jelita pewnie bo robiąc miejsce na macicę idą sobie do góry.
Macica około 18- 20 tygodnia zbliża się do pępka więc dziecko można czuć tylko i wyłącznie poniżej pępka. Wszystko powyżej to jelita i ich ruchy.
Moje zwykle mało ruchliwe wczoraj ruszało się dość dużo, ale ja je czuję bardzo nisko.
Mi już lekarz nie podaje długości tylko wagę dziecka. Ale kilkanaście cm, to już spore te dzieciaczki
Ten ucisk w okolicy talii po jednej i po drugiej stronie to rzeczywiście jelita pewnie bo robiąc miejsce na macicę idą sobie do góry.
Macica około 18- 20 tygodnia zbliża się do pępka więc dziecko można czuć tylko i wyłącznie poniżej pępka. Wszystko powyżej to jelita i ich ruchy.
Moje zwykle mało ruchliwe wczoraj ruszało się dość dużo, ale ja je czuję bardzo nisko.
Mi już lekarz nie podaje długości tylko wagę dziecka. Ale kilkanaście cm, to już spore te dzieciaczki