reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Mnie tak dzis uciska poprawej str na wysokosci talii ale raz z jednej raz z dr strony ciekawe moze dzidzia;-) kasia ile cm ma.malenstwo już

reklama
Katarzyna na tm etapie to już tylko lewy bok zostaje mi sie ciezko śpi na lewym i tak cała noc prawa lewa i w kółko mój mówi ze tańczę walczyka a on spać nie może jeszcze dzisiaj rano jaczyl ze go plecy bolą co za chłop marudny :)ja czekam właśnie na wiadomości koleżanka rodzi druga pare bliźniąt :)

Ewel a na wysokosci talii to nie za wysoko? Mi sie wydaje ze na naszym etapie dziecko jest nieco nizej ale moze sie mylę. .. ja tez sie w nocy strasznie wierce do tego ta poducha niezłe akrobacje wychodzą. Fatalnie mnie dzis mdli i po raz pierwszy tak dlugo bóli mnie głowa. :/

Sylka jelita sie przesuwaja do gory i na pewno.jakiś ucisk jest bo robia miejsce mysle ze ciasniej zaczyna sie robic i dlatego raz w dole czuje raz wyzej roznie

U mnie młody jest strasznie nisko i pewnie przez to brzuszek też nie zaczyna się pod biustem ale nie wiem w sumie czy to od tego zależy ale u mnie 2 ciąża i się to sprawdza:)
Ewel ma 13,5 cm

Dziewczyny ja też czuję te bóle od niedawna na wysokości tali tak po bokach - tak jak są kości biodrowe i trochę nad nimi.Mam wrażenie, że coś mi się tam rozciąga bo tak ciągnie ze środka na boki właśnie. :happy:

No pewnie tak chociaż wczoraj na usg wyszło że ciąża starsza o 4 dni ale czy ja wiem czy to tak dużo:) Ja też za 2 tygodnie następne podglądanie:)

reklama
Cześć dziewczyny

Ten ucisk w okolicy talii po jednej i po drugiej stronie to rzeczywiście jelita pewnie bo robiąc miejsce na macicę idą sobie do góry.
Macica około 18- 20 tygodnia zbliża się do pępka więc dziecko można czuć tylko i wyłącznie poniżej pępka. Wszystko powyżej to jelita i ich ruchy.
Moje zwykle mało ruchliwe wczoraj ruszało się dość dużo, ale ja je czuję bardzo nisko.
Mi już lekarz nie podaje długości tylko wagę dziecka. Ale kilkanaście cm, to już spore te dzieciaczki

Do góry