reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja tam powiem więcej, rozsądnie i z umieram nawet nie w ciąży :) U nas ( w pl, nie wiem jak w innych krajach) ludzie w aptece zachowują się jak w sklepie z cukierkami - wybierają, przebierają...
A osoby starsze to faszerują się suplementami, maściami i lekami przeciwbólowymi na potęgę.
I to jest straszne.
Ale jak pisałam leki są też dla ludzi i należy pamiętać, że duży ból ma też niekorzystny wpływ na dziecko.
Zresztą niestety jako matki same musimy ocenić czy to jest moment by sięgnąć po tabletkę czy jeszcze nie...

reklama
dzieki ewel - ja nie zamieram się kłocić ale niektórzy mają problem z tolerancją wypowiedzi i poglądów innych osób i dlatego ja tych niektórych będe teraz omijać w postach - nie czytam i już. No cóż zrobić. :-) Skoro nie da się inaczej.
katarzyna - współczuje bólu po zebie - ja się półtorej tyg,męczyłam po ósemce i byłam spuchnięta że wstyd było z domu wychodzić. :baffled: A ty jeszcze biedan masz ten ból w ciąży. Wiem co to znaczy.

Bol po usunieciu jest okropny ja bez lekow bym w tym wyoadki rady nie dala. Kasia wiec zycze zeby nie bolalo...albo szybko przeszlo;-)

Wiolinka problem z tolerancaja to masz ty poczytaj sobie swoje wpisy bo masz chyba zaniki pamięci już tu tyle takich osób przerobiłam były a pózniej sobie znikały
Malaja Polska to kraj lekomanów apteka na każdym rogu reklamy o lekach moja babcia bierze dziennie z 20 tabletek bo lekarz każe szok ja prze ostanie pare lat tylko ze trzy razy miał antybiotyk nic ponad nie biore szkoda mi wątroby

Szczerze jeszcze nic nie zażywałam jest ciut lepiej ale zadałam pytanie gdyż u mnie w domu tylko mąż zażywa przeciwbólowe ja bardzo rzadko ale wolę przejść się do apteki żeby mieć coś w razie jak by było gorzej...

hej pisałam w poprzednim poście że dziś dzień bez wymiotów.... odszczekuję to :-(

ja też uważam że przemysł farmaceutyczny na polakach zarabia krocie a my jak debile łykamy co nam w reklamie pokarzą. absurdem ostatnich dni była reklama specjalnego płynu do mycia pupy z hemoroidami. hahahaha.... mam ogromne hemoroidy i wiem że żaden płyn nie pomoże a pupę można umyć zwykłym mydłem.... w hemoroidach chodzi o nawilżenie. przepraszam za mało smaczny temat :-)

Ja wczoraj wzięłam jeden patacetamol na bol glowy. Byl za silny zeby sie mordować. Tez jestem zdania ze silny bol jest gorszy dla plodu niz tabletka. Dzis jeszcze cmi ale znalazłam przyczyne... cisnienie 120/68 i martwi mnie puls 120 po spacerze :/ Kasiu uwazaj zeby ci sie suchy zebodol nie zrobil bo to ponoc straszne :/

ach chciałam się pochwalić bo ja do tej pory czułam łaskotanie i motylki w brzuchu a wczoraj dostałam 3 fajne kopniaki :-) takie wyraźne że brzuch podskoczył

reklama
Do góry