reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Wiolinka ze szkoły ze studiów ja nie miałabym serca stresować własne dziecko bo jak cie boli to podnosi sie poziom stresu w organizmie i wszystko trafia do dziecka ale nie przejmuje sie wytrenowalas siebie to i swoje dIecko wytrenuj albo siła sugesti przekonaj ale tak na marginesie jestem mega tolerancyjna osoba jak dla mnie skoro sie gdzieś indziej udzielasz to idź sobie tam jakoś nie trawie ludzi zadufanych w sobie i wiedzących najlepiej wszystko forum jest od tego zeby sobie luźno pogadać doradzić albo sie wyżalić a nie wyjeżdżać ze swoją racja ze nie i hu... Tym bardziej ze nie masz dzieci a sie madrujesz jakbyś wszystkie rozumy pozjadała.

reklama
Wiolinka ja też nie mam dzieci i mogła bym spokojnie przeczekać ale nie jak mnie pół szczęki boli i od 7 rano nie jestem w stanie nic zjeść a kiszki grają marsza...

Współczuję Katarzyna tego bólu A to skąd? To nic ciążowego taki ból szczęki. hmm...Ząb? Mnie aż tak nie meczy. teraz miłam trzy dni bólów a wczęsniej też takąserię przez kilka dni i to wszystko w sumie. Chyba nie mam tak źle - jak tak was słucham to jestem w dobrej sytuacji bólowej. :-) dziewczyny ciągle narzekają, tu boli, tam boli.U mnie to rzadkość.

hej dziewczyny :-) co do kleszczy to ja też się boję bo moja ciocia ma bolerioze ... paskudztwo

co do łykania tabletek to ja wzięłam do tej pory 3 razy. raczej mnie jeszcze nie bolało nic tak mocno żebym dużo musiała brać.

ogólnie dziś się całkiem dobrze czuję i nawet dziś nie wymiotowałam :-)

Ból też powoduje wzrost ciśnienia, przyśpieszenie krążenia, zwężanie naczyń krwionośnych i nadprodukcję adrenaliny. Dziecko nie czuje bólu matki dosłownie, ale to wszystko nie jest dla niego korzystne.
Ja też jestem wrogiem leków, zwłaszcza łykanych nadmiernie i na wszystko, ale z umiarem są dla ludzi i po to by pomóc. I właściwie w pierwszej ciąży to lekarz mnie tak ustawił, że ciąża to jest właśnie czas kiedy nie należy się obrażać na leki tylko brać je rozsądnie i z umiarem.

Katarzyna a ty stosujesz jakieś płukanki albo żele stomatologiczne? Może to by pomogło?
Dentosept można, albo jakiś żel...
Już byłas u tego dentysty czy czekasz na termin? To już długo się ciągnie u Ciebie...

mama 290 ujme to tak prosto jak do dziecka - nie czytaj moich postów jak cię drażnia i po kłopocie kobieto. :-):-) To naprawdę proste do wykonania.Widzisz mój post to go sobie przewiń i czytaj kolejny. A to niekulturalne kogoś wyganiać. Ja cię nie wypraszam. :-):-) I już przestane na twoje odpowidać bo to całkowiecie bez sensu. :-):-)

reklama
Malaja - popieram rozsądnie i z umiarem leki w ciąży. Najgory ból jaki miłam to po poronieniu i po wyrwaniu dwóch ósemek i wtedy brałam tego duzo na ból.Te moje ciązowe nie są tak silne jak tamte więc uważam, że dam radę,jak nie daję to łykam ale to ostateczność. Zdarzyło się jak trzeba było. Wiadomo, że każdy organizm ma w końcu dość. Nawet mój - nie jestem robot. :no:

Do góry