reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Minia tylko kieszonek z pul nie susze bo mozna zepsuć pul ale cała resztę mozna ja jak mam ładna pogodę to na dworze wieszam słoneczko ładnie plamy wybiela i od momentu jak jestem na wielo zadenogo odparzenia nie mieliśmy trochę mi sie odparzyli na wakacjach jak byli na pampkach każdy ma swoje zdanie na ten temat i tyle ja mam gdzie trzymać zużyte i mi nic nie śmierdzi w domu żadnych kup nie skrobie bo na to są bardziej higieniczne sposoby żadnej zarazy sie w domu tez nie boje bo więcej bakteri jest na ścierkach w kuchni czy na zmywakach

reklama
U mnie to byl jeden z lepszych dni energii duzo pomylam okna maz zawiesil firanki i nawet nie marudzil zna mnie na tyle ze jak tego nie zrobi jutro wejde na drabine gdy bedzie w pracy. A jest strasznie opiekunczy i nie pozwala mi nic robic co moglo by zaszkodzic dziecku czy mi . Remont mam skonczony i jestem bardzo zadowolona z efektu koncowego postawilam na biel szarosci i zolty w sypialni czekam jeszcze na obrazy z tulipanami i bedzie koniec. Wrocilam juz do De przydal sie nam taki wypad na stare smieci kocham Polske i szkoda mi ze nie moge tam mieszkac.

mama bardzo mi się podoba twoje podejście :-) super :-) dla mnie spłukanie kupy czy nawet ręczne zapranie majtek synka z kupą nie stanowi problemu :-) to moje dziecko i na pewno nie brzydzi mnie jego kupa :-) a ty mama wolisz kieszonki czy te AIO??? i czy wolisz rzepy czy napy????

Ja też będę korzystać z jednorazowych pieluch. W pierwszej ciąży nastawiałam się na wielo, sporo czytałam, zastanawiałam się ale jakoś mi w końcu przeszło... i chyba nie żałuję, mniej roboty przy nich. Nie mieliśmy nigdy kłopotów z pupą, odparzeniami więc nie mam złych doświadczeń. Nie mam co prawda porównania jak jest przy wielo ale zostanę przy jednorazówkach.

Dobry wieczor a ja ju maraton weselno komunijny mam za sobą. Wesele dla mnie makabra wiecej w toalecie niz poza nią. Zmordowalam sie okrutnie wytrzymalam do oczepin tylko dlatego ze slub byl o 19. I tak na 2 bylismy w domu. Dzis zdecydowanie lepiej. Dzieciaki laskawsze. Dawno nie bylam tak najedzona. Wymiotowalam tylko miedzy posiłkiem chyba zeby zrobić sobie wiecej miejsca; ) bo pozniej było super. I teraz ide spać bo jeszcze dzieciaki mi się rozmyśla i zechcą zwracać ;). Powiedzieliśmy dzis dalszej rodzinie o moim stanie i w pierwszym momencie sie zasmiali bo byli pewni ze zartujemy ale jak doszlo do nich ze na serio to sie az wzruszyli. Bardzo udany rodzinny dzien mialam :) A co do pieluch to korca mnie wielorazowki bo domyslam sie ze nie są takie straszne w obsludze jak może sie wydawac. Ale ze mnie na prawde ch***wa pani domu i boje sie ze zgine w tych pieluchach z kretesem. Ale jeszcze rozważam. Dobrej nocy :)

sylka tak sobie myślę że przy dwójce dzieci szybko nauczysz się dobrej organizacji. dzieci uczą pokory i dobrego zarządzania :-) można spróbować nikt nie każe kupować od razu 20 sztuk za grubą kasę. a mama powiedz mi czy używałaś od samego początku wielorazówek czy na pierwsze dni zakładałaś jednorazówki?????

Minia z poczatku używałam zwykłych pieluch tzn pampkow bo moi 40 dni spędzili w szpitalu mieli po 2 kg jak wyszli do domu byli poprostu za mali ja preferuje napy i kieszonki bo mogę włożyć tyle wkładów ile chce mam tez aio ale używam jak już mi sie wszystko inne skończy dłużej schną rzepy sie chacza bo ja wiecznie zapominam ich zabezpieczyć

Ja przez chwilę się zastanawiałam, ale chyba jednak wybiorę jednorazowe, chociaż jeszcze mam 4 miesiące na podjęcie decyzji:)

czyli kumam wystartuję od nap i kieszonek. a później jak będę dokupować to będę mieszać. a jeszcze chciałam się dowiedzieć które wkłady są twoim zdaniem najbardziej chłonne. a czy te twoje kieszonki mają w środku ten polarek czy co to tam jest który nie przepuszcza wilgoci???? jak to się nazywa może wiesz??? bo nie chcę kupić tych bez tego.

widzisz mogłaś nie proponować pomocy bo jak widać pytań mam wiele :-)

reklama
Minia najbardziej chłonne to są mikrofibra i ona zatrzymuje wszystko w środku minus taki trzeba raz na jakiś czas odkamieniac i odtłuścić ja preferuje konopne i bambusy bo nie są sztuczne ale nie zatrzymują wilgoci tzn są jakby mokre świetne na noc wkład wewnętrzny w pułowych kieszonkach to z reguły micropolar to nie jest tak ze on nie przepuszcza wilgoci jeste leciutko wilgotny ale to chyba dziecia nie przeszkadza moi sie nie skarżą :) ale może byc tez z bambusa i wtedy będzie dość mokro tez mam takie dłużej schną ale przy tej całej siskowej wilgoci moi sie nie odparzaja ja na początek to radzę zawsze kupić pare kieszonek Chinek mogę ci dać namiar na takie z Allegro plus po pare rożnych wkładów wyjdzie tanio i jak ci sie odwidzi to mniej będzie bolało finansowo spokojnie wkład może zastąpić mały ręcznik taki z ikei np albo ścierki nieużywane z mikrofibry to nie jest tak ze trzeba odrazu wywalić dużo kasy na nie wiadomo mozna kupić sobie fajny drogi zestaw od a do z ale sama idea jest taka zeby było dobrze i tanio

Do góry