reklama
M
mama290
Gość
Claudia jeżeli czułaś ruchy a teraz jest kompletna cisza wypij coś zimnego zjedz coś słodkiego połóż sie na boku jeżeli nic sie nie zmienia to na nic nie czekaj tylko idź do lekarza
Ewel gdziesz czytałam ze magnezu nie mozna przedawkować ja biorę 500 w tabletkach plus mam w witaminach no i to co zjem kawę pije jedna rano i to nie zawsze do końca ja wypijam coli nie pije ja sie boje skurczy łydek bo mnie w ciążach łapią i wole wsiąść więcej bo magnez Wogole sie gozej wchłania z tabletek niż z jedzenia
Ewel gdziesz czytałam ze magnezu nie mozna przedawkować ja biorę 500 w tabletkach plus mam w witaminach no i to co zjem kawę pije jedna rano i to nie zawsze do końca ja wypijam coli nie pije ja sie boje skurczy łydek bo mnie w ciążach łapią i wole wsiąść więcej bo magnez Wogole sie gozej wchłania z tabletek niż z jedzenia
Wiecie co mam pytanie. Bo ja juz czulam ruchy a od 5 dni nic nawet laskotania zero imzaczynam panikowac, czy ktoras tez tak ma
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Pierwszy raz poczułam ruchy w 18 tc, a potem bywało, że nie czułam przez kilka dni. Od 22 tygodnia czułam już codziennie. Wg książki w oczekiwaniu na dziecko do 26 tygodnia mogą być przerwy w ruchach nawet 2- 3 dniowe. Ja w ta książkę wierzyłam.
Teraz czułam już lekkie ruchy ale też nie każdego dnia.
Mam dopplera i czasami jak słucham tętna to słyszę też jak dziecko się rusza- jak szalone cały czas zmienia pozycję, a wcale tego nie czuję. Na tym etapie nie czuje się 99,9% ruchów więc moim zdaniem nie masz powodów do obaw.
Ja też mam wieczorem twardszy brzuch ale nie czuje żeby sie spinał, ja teraz muszę łykać magnez forte , żelazo i witaminy mam nadzieję że ta moja hemoglobina sie podniosła i juz nie bede musiała łykać tabletek
Mam jakiś napad głodu zjadłam fasolkę po bretońsku i teraz wcinam babkę marmurkową
Mam jakiś napad głodu zjadłam fasolkę po bretońsku i teraz wcinam babkę marmurkową
Ja czuję ruchy od 13 tyg. Co któryś tam dzień i nie przywiązuje teraz do tego wagi. Serce bije więc nawet mi do głowy nie przyjdzie żeby do 20 tyg pilnować te ruchy. W pierwszej ciąży ruchy poczułam w22 tyg. lekarz powie od którego tyg pilnować dziecka. więcej luzu
Ja bym raczej dla świętego spokoju pojechała na pogotowie. Lepiej sprawdzić niż się denerwować.
Dajcie dziewczyny znać, jak będziecie coś wiedzieć.
Mnie dziś brzuch trochę ciągnie od rana, ale jak leże jest lepiej, więc trochę dziś leniu****e więcej.
Dajcie dziewczyny znać, jak będziecie coś wiedzieć.
Mnie dziś brzuch trochę ciągnie od rana, ale jak leże jest lepiej, więc trochę dziś leniu****e więcej.
reklama
No mi tez sie ostatnio nasilily kłucia czasem w boku i ciagnie mnie tez.
Ale staram sie nie panikowac nie wiem co jest normalne a co nie tydzien temu bylo wszystko ok i na to licze ze organizm sie dostosowuje.
posluchałam Was i tez zaczelam magnez brac bo jakies tam kolatania serca mam i skurcze. A do te pory nie brałam wogole magnezu.
Z tymi ruchami to tez sie nie wypowiadam bo nie wiem czy powinny byc czuc codziennie czy nie. Moze wartoby spytac jakas pielegniare czy polożną.
Ale staram sie nie panikowac nie wiem co jest normalne a co nie tydzien temu bylo wszystko ok i na to licze ze organizm sie dostosowuje.
posluchałam Was i tez zaczelam magnez brac bo jakies tam kolatania serca mam i skurcze. A do te pory nie brałam wogole magnezu.
Z tymi ruchami to tez sie nie wypowiadam bo nie wiem czy powinny byc czuc codziennie czy nie. Moze wartoby spytac jakas pielegniare czy polożną.