reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

tylko zebym sie go trzymala ;) panikowac kazdej wolno taki nasz odmienny stan ale dr google z daleka bo to zlooo. Opierniczcie mnie jak jeszcze raz cos tam wyczytam. Kurde jeczalam wam ze ostatnia zostałam z wymiotami i slysze ze wam sie udzieliło. Wcale nie chcialam zebyscie mi w tym dotrzymywaly towarzystwa :p

reklama
Ja myślę, że ten 16- 18 tydzień to nie jest wcale taki łatwy okres bo ja też czuję, że powinnam sobie odpuścić i odpocząć. Tyle, że nie umiem usiedzieć na miejscu.
Każdego dnia mam dylemat czy iść do pracy ale wstaje i idę.
Chyba zrobię sobie wolne do długiego weekendu bo ja chcę pracować praktycznie do końca więc muszę się oszczędzać.

A tak to po pracy zakupy, potem obiad, potem usiądę na chwile i mnie zaczyna denerwować syf więc się biorę za sprzątanie...szkoda gadać

Hej dziewczyny ciężko nadrobić cały dzień ja dzisiaj latałam po dentystach bo wszyscy chcą mi wyrwać zęba bo leczenie go jest za drogie i obciążę nfz za bardzo masakra jakaś normalnie a nie chce wyrywać bo od jednego się zaczyna:(

Szkoda zeba Kasia moze uda Ci sie uskubac kase na prywatne leczenie? Bo to z jednej strony wydatek ale z drugiej oszczednosc zeba a i nie możesz zwlekac bo stan zapalny w zebie szybko rozsiewa sie na organizm caly :/. Ja sie strasznie zawiodlam. Mialam dentystke na nfz przez ostatnie kilka lat, myslalam ze mi sie trafilo jak slepej kurze taka oszczędność. Bo to byla przyjaciolki mama. Przyjaznilysmy sie bardzo z mamą dentystka tez. Robiła zeby calej rodzinie calkiem za darmo lacznie z kanalami itd. Najpierw moja mama zaczela sie orientowac ze cos jest nue tak plomby jej wypadaja, u mnie z bagatelizowala dziąsła. I tak zaczelismy zauwazac ze cos jest nie tak... w pewnym momencie na amen stracilam kontakt z przyjaciółką. I dentyste zmienilismy. U mnie okazało sie ze dziasla mam w fatalnym stanie bo np plomby gdzies draznily, do tego nawet jeszcze ostatnio zapalenie okostnej wyszlo bo zle wypełniony kanał itd w ciagu roku nie chce liczyc ile wydalam na dentyste. Moj maz to samo zle wypelnione. Kanaly różne. Raz rekord wbijajacy w ziemie zapłacił 900 zl za jednym podejsciem. I sa to skutki dentysty na nfz. I najgorsze ze mi sie wydaje o ona sie starala ze robila co potrafi ale moze sprzet kulawy do tego jakość tych wszystkich wypelnien itd. Nie wiem co robiła nie tak ale wydaje mi sie ze dentysta pracujacy dla nfztu to nie jest dobry dentysta :(

Ja na co dzień chodzę do instytutu stomatologi do studentów więc oni na odwal się nie mogą zrobić bo mają nad sobą osobę która ich sprawdza i do tej pory byłam zadowolona ale wiadomo też płaciłam może trochę mniej bo wtedy oni też jakaś część płacą dlatego u nich taniej ale teraz się boję do nich iść za duża odpowiedzialność... Jutro mam zamiar właśnie tak zrobić zadzwonić do prywatnego jakiegoś i zobaczyć ile sobie mniej więcej krzykną bo ja już mam dość tego zęba a jeszcze na necie się naczytałam głupot oczywiście i tym bardziej się boję...

A ja w Polsce juz drugi dzien i akurat pogoda sie popsula pada deszcz. Zamowilam sobie super fajna firane 600 zl mnie ta przyjemnosc kosztowala ale bedzie pieknie. Jak lubie byc w Polsce :( moze kiedys wroce moze , moze ech ... Tez mnie ciagnie w dole brzucha przy chodzeniu i przy kichaniu .mozna brac tran w ciazy ?

reklama
Do góry