reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja trochę kupiłam rzeczy i poparłam ale w sumie to chyba bez sensu bo stanowczo za wcześnie muszę usiąść i zrobić listę ile czego potrzebuje bo narazie tak chaotycznie myśle i nie mam miejsca muszę zorganizować to wszystko czekam na ten gaz i podłogi dopiero wtedy ustawimy wszystko tak jak chcemy i trzeba będzie dokupić z jedna komodę tak mi sie nie chce wczoraj jeszcze synuś mi ściankę rozwalił mój oczywiście taki szczęśliwy bo musi skończyć ale będzie dodatkowa przestrzeń z czego sie cieszę ogólnie ten dom to mnie wykończy psychicznie jak tak dalej pójdzie :) i na dodatek w piątek przyjeżdża moja matka mam nadzieje ze będzie grzeczna bo jak nie to ja odsyłam w paczce z powrotem :)

reklama
Cześć!

Ja na razie inwestuje w siebie. Dziecku kupiłam tylko kocyk, który i tak już przywłaszczyła sobie córka.
Nic na razie nie wyciągam, nie sprawdzam. Dla mnie to za wcześnie. W pierwszej ciąży wyprawkę kupiłam w 34 tygodniu a pranie zrobiłam w ostatnim miesiącu. Teraz wszystko praktycznie mam więc na razie nawet nie myślę by się za to brać.

Za to w siebie już władowałam kupę kasy. Dziś policzyłam i na samych lekarzy i badania już kilka stówek, plus ciuchy, nowe staniki...
Niby nie przytyłam wiele (może 2 kg) a praktycznie całą szafę musiałam wymienić ze względu na brzuch i biust.
Pisałyście, że nie macie brzucha...ja wyglądam jak w 5-6 miesiącu :)
Już postronne osoby widzą :)
Taki mój urok. W pierwszej ciąży było widać jeszcze szybciej.
A równo ze mną chodzi do lekarza dziewczyna w ciąży tydzień młodszej to ona jest praktycznie wklęsła...każda kobieta ma inaczej...

No ja w pierwszdj ciazy tez taka cierpliwa bylam ze po co wczesnie cos kupowac wiec jak pod koniec 33 tygodnia dzidzie mialam juz w ramionach a w domu nic nie mialam to tym razem mam zamiar zajmowac sie tym wczesniej mysle ze tak po polowkowy no moze ok 24-26 tydzien miec podstawe am*******ki z czasem. Torbe juz kompletuje.

Malaja ja w 34tyg to ja już po porodzie byłam chociaż nic sie na to nie zapowiadało i tez byłam w czarnej du...e z zakupami mąż musiał na szybko biegać i kupować wiec teraz na pewno zacznę wcześniej wczoraj już zerknęłam co tam mam z ciuszków a po połówkowym zacznę tak na stówę przygotowania tak żebym w 30 max 32 miała już wszystko gotowe :)

Ja przy pierwszym poród w 33 tyg a w domu kompletnie nic nie było i tez od tamtego czasu wcześniej myśle o wszystkim ja już na 30 muszę miec wszystko plus torba

Hahahah widze nas wiecej z 33-34 i wszystkie w pierszej ciazy w czarnej dupie. Taki urok pierwszej ciazy, czlowiek uczy sie na wlasnych bledach

Mamy z Uk jutro zaczyna sie baby event w aldi maja byc tez ciuchy ciążowe muszę sie jutro przejechać

Ja to zapasna jestem ;) juz mam duzo rzeczy a do 30 tyg chce skompleyowac wszytkie najwazniejsze rzeczy bo raz ze nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie godzina 0 a dwa ze w ostatnich tygodniach moze byc ciezko latac po sklepach ;)

dziewczyny co może znaczyć niski wynik TSH? w sobotę będę w 17 tygodniu ciąży a dzisiaj odebrałam wyniki z TSH równym 0,112 gdzie norma jest 0,27 - 4,2 :-(

reklama
Ja też z tych zapobiegliwych i pewnie około 32-34 tygodnia będę już miała większość kupioną, wypraną i przygotowaną.

Do góry