reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Kinia u mnie to II ciąża i brzuch mi mega szybko wywaliło :)
anushka NFZ porażka co za niemiłe baby !!!!

Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty aż zobaczę mojego bąbelka :) mam nadzieje że tam wszystko w porządku no i czeka mnie glukoza na tej wizycie

reklama
U mnie tez nic nie widac tyle ze moj tluszczowy brzuszek zmienil sie w twardy ciazowy. Ale kto mnie widzi pyta ile schudlam heh. Tak Ewel uraz wychodzi. Myslalam ze twarda jestem ale jednak głowa pamięta wszystko. I tez mimo ze juz staram sie nie ukrywać ciazy, mowic o niej głośno tak chyba żeby w nią uwierzyć. Wmawiam jak mantre będzie dobrze. Dlatego mysle ze jakby mnie nie napieprzaly te kopniaki będę dziekowac za każdego :) ja mam wizyte 17 czerwca. Pozniej 2 lipca polowkowe a po dwoch tyg znow wizyta u mojej. Wiec oby przetrwac te 3 tyg a pozniej wizyty co 2. A pozniej to juz mysle ze caly brzuch będzie falowal :)

Racja... Choć mi koleżanki mówią ze czasami dzidzia mniej aktywna i strach jest choć wiadomo ze mniejszy.... :) damy razem rade kochana.

Sylka ja doskonale rozumiem Twoje obawy bo sama je mam w PL o mojej ciąży wiedzą tylko rodzice i moja przyjaciółka nikomu więcej nie mówiłam i ciągle tak do końca nie mogę zacząć cieszyć sie tak na maksa z ciąży ale wierze że musi tym razem być dobrze

Dziewczyny czytam was od dwoch dni ale nadrobic nie moge...nadal internetu w domu brak:(

Co do kopniaczkow to chyba jeszcze daleko, ale ruchy to juz mozna wyczuc pewnie w wiekszosci przypadkow. Ja czulam jakos w piatek a potem przez caly weekend nic. No i oczywiscie tak jak wy troche schizowalam. Ale dzisiaj mam wizyte,wiec staram sie myslec pozytywnie.

Ciesze sie ze wszystkie w jako takim humorze (tak na marginesie to wczoraj bylam okropna dla meza mojego a dzis go kocham nad zycie) powolutku idziemy do przodu:))))
Juz niedlugo bedziemy walkowac tematy wozeczkow! Faaajnie:) Ubranek poki co nie kupuje, moze tak jak niektore z was zaczne po 20 tyg?
Jakos nie moge w to wszystko uwierzyc...i chociaz brzuszek juz powoli zaczyna sie uwypuklac (czasem mniej czasem bardziej) to ja nadal jakas taka "nieprzekonana" jestem. Moze tez musze dostac porzadnego kopniaka w brzuch zeby sie w koncu do tej mysli przyzwyczaic?!?!

Milego dnia dziewczyny!

Dziewczyny i ja łączę się z wami u mnie tylko wiedzą rodzice brat przyjaciółka i męża babcia i jego siostra zresztą ja powiedziałam mojemu M że dla mnie dobrze będzie dopiero wtedy kiedy urodzę i nie będzie żadnych niespodzianek
mój gin sam widzi że jak przychodzę do niego na wizytę nie cieszę się w pełni bo w mojej głowie został czas porodu i po porodzie którego nigdy nie zapomnę i wiem że czym będzie bliżej porodu to z moją psychiką może być nie za fajnie:(

Uff wypilam melise pogadalam z psiapsiola i juz mi lepiej :)
Normalnie jest mnie ciezko z rownowagi wyprowadzic i nie pamietam zebym takie humory z synem w ciazy miala wiec chyba jest szansa na dziewczynke ;)
My sie wszystkim pochwalilismy jak nam sie po 1,5 roku wkoncu udalo i troche tego teraz zaluje bo nawet przyjaciolka mojej mamy juz nas obgadala zebysmy sie ta ciaza "nie posrały" :)
Co do porodu Katarzyna92 to chcialabym zeby bylo tak samo jak z mlodym...,

Anushka normalnie nagafalbym im ja jestem za nerwowa za takie rzeczy.
Ewel ja tez myślę ze to normalne re ciągnięcia choć dla spokoju możesz lecieć TK skonsultować

Dziewczyny dzisiaj mała jest mega aktywna nawet maz zauważył wybrzuszenie z boku tak daje o sobie znać :) Może ja mam jakiś cienki brzuch ale w sumie to juz 18 tydzień

Mamba zazdroszcze tez juz bym tak chciala czuc wyraznie moje malenstwo :) ale wiem ze z prawej strony siedzi bo tez mam bardziej uwypuklona no i ciagnie mnie tam przy bliznie po wyrostku :)
Przez stetoskop jeszcze serducha nie wylapalam slychac tylko szum wod plodowych i niekiedy pykniecia :)
U mnie jutro wg moich wyliczen pelne 15tyg :)

reklama
Mamba masz cienką skórę:):D Kurde nie mogę się nigdzie dostać do dentysty bo albo terminy odległe albo dodzwonić się nie można i chyba pójdę na dyżur bo chyba ropa mi podeszła pod zęba:(

Do góry