reklama
reni84
Fanka BB :)
U mnie też na początku ciąży miałam TSH w okolicach 0,1 i byłam u endo. Wtedy mi nie dała tabletek, a po miesiącu już w kolejnym badaniu wzrosło mi do 0,8. Ale i tak co miesiąc do endokrynologa muszę chodzić.
Najlepiej żeby jednak endokrynolog skonsultował wynik, bo tak niskie TSH wskazuje na nadczynność. Jak to określiła moja endo w ciąży tarczyca może zaszaleć
Najlepiej żeby jednak endokrynolog skonsultował wynik, bo tak niskie TSH wskazuje na nadczynność. Jak to określiła moja endo w ciąży tarczyca może zaszaleć
Nic nie czytaj tylko pogadasz z lekarzem w poniedzialek bo nie masz takiej zlej tej tarczycy a jak sie naczytaszto bedziesz panikowala bo opis nadczynnosci i niedoczynnosci jest taki ze strach sie bac a mi lekarz powiedzial ze to sa takie powiklania skarajne. Wiec spokojnie i do poniedzialku przez te kilka dni nic ci sie nie stanie
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Ja boli dostalam w 36 tygodniu i na szczęście miałam juz wszystko i teraz tez zamierzam być spakowana wczesniej z calym ekwipunkiem niestety ciąża to mimo wszystko jedna wielka niewiadoma
ok nic nie czytam więcej odkładam badania i czekam na poniedziałek. lekarka jest bardzo fajna więc mam nadzieję że wszystko mi wyjaśni i wieśći będą pozytywne. mam też cichą nadzieję poznać płeć dziecka :-) córka chce by była to dziewczynka, mąż chciałby chłopca a mi w sumie wszystko jedno byle by było zdrowe :-) wolę nie ryzykować i nie stawać po żadnej ze stron ;-)
Cześć!
Byłam u lekarza. Dziecko waży 108 gram więc niemałe
Mam wysokie ciśnienie i muszę zacząć sobie mierzyć bo na razie myślę, że to tylko u lekarza ale wolę mieć pewność.
Wbrew temu co mi się wydawało nie przytyłam nic.
Czy któraś z was bierze duphaston? Zauważyłyście wzmożone tycie po tym? Wiem, że ciężko ocenić bo w ciąży przecież się tyje, ale może widzicie po sobie większy apetyt albo gromadzenie wody.
Mam wysokie ciśnienie i muszę zacząć sobie mierzyć bo na razie myślę, że to tylko u lekarza ale wolę mieć pewność.
Czy któraś z was bierze duphaston? Zauważyłyście wzmożone tycie po tym? Wiem, że ciężko ocenić bo w ciąży przecież się tyje, ale może widzicie po sobie większy apetyt albo gromadzenie wody.
Cześć!
Malaja ja bbralam przez 2 miesiace teraz pomalu odstawiam, ale nie mialam ani wzmozonego apetytu ani nic nie przytyłam.
Ale to wiesz kazda kobieta jest inna i hormony inaczej dzialają na kazdą.
Hej, ja dzisiaj zapisałam się do szkoły rodzenia na Karowej, no i niby polecają żeby od 28 tygodnia ciąży kobieta chodziła, trochę już na granicy według mnie. Zaczynamy 25/08, a przed tym cykl zajęć od 3/08, wiec wcale nie maja tak często.
Wiec Ewel, Sylka, jak chcecie się zapisać na lipiec, to chyba warto już dzwonić, bo potem może zabraknąć miejsc (do 17 par w grupie).
Wiec Ewel, Sylka, jak chcecie się zapisać na lipiec, to chyba warto już dzwonić, bo potem może zabraknąć miejsc (do 17 par w grupie).
reklama
Malaja ja biore od 3tc duphaston najpierw 3x1 potem 2x1 a teraz 1x1 i powoli odstawiam, pierwsze 2 miesiace przelezalam i przybylo mi 6kg i bylam cala napuchnieta teraz w sumie -1kg nie odczuwam jakiegos wzmozonego apetytu powiedzialabym ze wrecz przeciwnie ale moze dlatego ze juz powoli odstawiam.... w 1 ciazy praktycznie do 7/8miesiaca bylam na duphastonie 2x2 i przytylam 30kg wiec moze cos w tym jest?