reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

No ja też wzięłam kredyt żeby zmienić to ogrzewanie fakt faktem w mieszkaniu mniejszy wydatek ale myślałam że szybko dostane zwrot i się go pozbędę a tu wychodzi że szybciej go spłacę niż pieniądze przyjdą:) Też bym dawno wyjechała jak bym miała pewność że ktoś tatą się zajmie a tak to trochę się boje go zostawić samego bo trochę schorowany...

reklama
Cóż nikt nie obiecywał, że będzie sprawiedliwie. Mnie jeszcze wnerwia temat frankowiczów, dlaczego oni mają mieć pomoc od rządu a ja nie. Jak brałam kredyt to świadomie nie poszłam we franki, bo bałam się ryzyka kursowego. Jeśli chcą pomagać to niech pomogą wszystkim którzy wzięli kredyty a nie tylko wybrańcom

Ja rozmawialam z mama o tym , jesli bedzie tak zle jak jest to trzeba bedzie posprzedawac wszystko i kupic moeszkanko 2 pokojowe na wszelki wypadek i wynajac , zabiore mame ze soba wtedy samej jej nie zostawie.
Ja wiem ze mam lepiej niz nie jeden moj znajomy mam 3 pietrowy domek juz wyremontowany ze zmienionym dachem w miescie z ogrodem nie musze wynajmowac ani czekac w kolejkach a mimo to zyjemy od 10 go do 10go. Tychy to miasto przemyslowe wiec same fabryki. Wiekszosc z nich placi najnizsza krajowa za ciezka prace w kiepskich warunkach. Siedzimy tu bo to nasz kraj ale juz cierpliwosc mi sie konczy.
Co do frankow tez tak mysle bo jak oni wczesniej za ta sama kwote placili polowe raty co osoba majca w zl to nikt nie mowil ze obnizy raty zlotowkowiczom. F
rank to bylo ryzyko jak gielda i niektorzy podjeli to ryzyko.

A w obietnice polityków nie można wierzyć, szczególnie te z czasu kampanii. Każdy ma swój rozum i nim się powinien kierować

Mi tez sie nie podoba to rozdawanie dla uchodzcow. Moja siostra mieszkajac w polsce male dziecko i maz musieli osobno mieszkac bo warunkow nie bylo. Tez chcieli mieszkanie socjalne. Ale predzej patologia dostanie niz normalni ludzie. W koncu zwineli manatki i przyjechali tu do De na poczatek dostali mieszkanie trzy pokoje oplacili im szkoly i czynsz na zycie dali. Nie dlugo trwalo jak poszli do pracy i fajnie sobie zyja. Niemcy pod tym wzgledem to dobry kraj moze kokosow nie ma ale nie pozwola by rodzina mieszkala w kawalerce czy zeby dzieci glodne byly i nie ubrane. I jakos Oni daja rade a w pl tak ciezko to ogarnac. Moze mysla ze jak dadza za darmo polakom to beda tak cale zycie ciulac i na socjalu. Ale z tego co ja widze to w de polacy jak najszybciej chca stanac na wlasne nogi nie brac od panstwa. Byle szkoly zrobic i do pracy.

Finkemma tutaj tez dużo jest Polaków co żyją na socjalu ale jest tez cała masa takich co zapie .... Żeby mieć ale jest na tyle komfortowa sytuacja ze jak sie zostanie na lodzie to zawsze jakoś pomogą czasem lepiej czasem gozej dadzą kasę na życie np alimenty jak Chop nie płaci to sie składa wniosek wysyła poczta i dostaje sie takie państwowe mała kwota ale jest a w Pl fundusz alimentacyjny to jakaś pomylka

uf jestem wreszcie po usg genetycznym i wszystko w porządku! maluch ma już 7cm nt 0,15 przepływy dobre ogólnie dzieciątko zdrowe :) no i ginka jest pewna, ze to chłopiec - dzidzia ustawiała się dosłownie okrakiem , ale wy tyle mówicie o tym nub, że nie jestem pewna :p chociaż ginka niby z b.polecana i z dużym doświadczeniem. pewnie gdzieś za dwa miesiące przekonamy się, czy ma rację :D najważniejsze, że zdrowe :tak:

Ja juz tych debat nie moge słuchać ja mam kredyt na 30 lat bo niestety nikt mi nie dal na start mieszkania a cos trzeba było mieć swojego. Teraz po 4 latach mam tak malo splaconego kapitału ze szkoda gadac bo oczywiście splacam odsetki ze 140 tys kredytu wraz odsetkami mam do spłacenia 250 tysięcy. Niech zamykają granice i bijcie się wśród swoich. Jak Ukraińcy w końcówce II wojny światowej zabijali polskie rodziny to nikt nie pamięta. Wściekła jestem na ta cala politykę ma tej wiejskiej to bombę powinni podłożyć

Jaga a masz jakieś zdjęcie gdzie widać nub?
Mamba popieram teraz to nikt nie widzi co oni robili gada sie o rasizmie poprawność polityczna ja tam zdania nie zmieniam zamknąć i niech sie tam wykańczają debaty nie widziałam oglądałam Eurowizje ciśnienie mi tylko podnoszą te wybory i ale obietnice bez pokrycia

reklama
Mamba znam twoj bol u mnie to samo kredyt na 30lat i po 4 latach dopiero odsetki splacone az mi sie nieraz chce plakac jak widze ten harmonogram do splat dobrze ze te stopy procentowe niskie oby za szybko nie wzrastaly :)
Jak dzisiaj autem w dziure wjechalam to poczulam jak cala macica z babelkiem az podskoczyla :)
Caly dzien mialam takiego powera a teraz juz padam, Udanego weekendu :)

Do góry