reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ona czyli to praca na czarno? Pytam bo jak potem z macierzynskim bedzie? Ja niby na kontrakcie ale nie wiem jak mi beda placic bo w firmie jestem od listopada.

reklama
Tak pracuje na czarno ponieważ mój Mąż ma takie Godziny pracy ze nie mogłam nigdzie iść na cały etat do pracy. Cieszę się że wogole mogę w między czasie jak.mała jest w szkole pracować. Przedszkola i play cluby w uk są trochę kosztowne. Więc macierzyńskiego niestety mieć nie będę

Jak Mąż miał inna pracę to pracowaliśmy na zmiany i mała.była.w Przedszkolu 3 h dziennie. Ale zmienił pracę na lepszą i.niestety Godziny do dupy.

Ona a wcześniej nie pracowałaś legalnie ? Bo chyba jest coś t akiego z job center ze jak sie wcześniej parcowalo na ileś tam tyg przed zajściem w ciąże to sie należy a co robisz z dzieckiem jak jest wolne w szkole ?

A jak dlugo to jestes? Bo wydaje mi sie gdybys zaczela opkacac Insurance dla siebie to by przyslugiwalo ci macierzynskie od panstwa

Rozumiem nie normowane godz to straszny syf bo zaplanowac nic nie mozna ale przynajmniej kasa ok wiem bo moj maz tak pracuje

Ja na zwolnieniu od 8 tc z powodu tego nieszczęsnego krwiaka ale mam nadzieję, że wrócę jeszcze do pracy - podczas ostatniej wizyty ginka dała nadzieję, że jak przez miesiąc będzie OK, nie będę plamiła, itp to będę mogła wrócić. Bardzo bym chciała bo ja tylko do domowego życia średnio się nadaję ale leżenie przez ostatnie 2 miesiące dodatkowo mnie dobiły. Jak się uda będzie super ale oczywiście dzidzia najważniejsza.

Mama290 masz racje moze jej przyslugiwac macierzynskie tylko musiala by sie zarejestrowac na self employed i opacic insurance okolo 20.00 na mc to potem panstwo powinno jej placic ( tak sadze )

Pracowałam ale tylko Przez agencję gdzie niechcieli dawać kontraktów.A jak chcieli.mi.dać to musiałam.zrezygnować ponieważ nie mogłam robić po 11 h bo nie miałabym.co.robić z dzieckiem. A Przedszkole zbyt drogie. Mieszkam w małym mieście i o pracę trudno. Zazwyczaj jak.było.wolne w szkole to mała.była w przedszkolu za co oddawalam prawie pół wypłaty. A teraz w tej pracy pracuje kilka dni tylko w tygodniu po parę Godzin, zrobię swojej i mogę iść. To jak.wypada jakieś wolne to albo jest u mojej siostry jak.może ja przypilnowac albo dzwonie że nie.dam.rady przyjść.

reklama
Kinia jest tez coś takiego musiałabym sprawdzić ze jak zwolniłam sie z firmy i po ilus tam tyg zaszłaś w ciąże to tez płaca ja sie na tym aż tak bardzo nie znam bo ja cały czas pracowałam dla nhs i to oni zawsze mi płacili
Ona to już chyba od poniedziałku maja wolny tydz bo bank holiday jest ale to nie ważne czy miała kontrakt czy pracowałaś przez agencje liczy sie ciagłości zatrudnienia przez jakiś tam czas

Do góry