reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Sandi ja biorę Mama DHA premium - tam właściwie jest tylko DHA, jod, magnez, kwas foliowy i wit D3. Lekarz powiedział, że jak mam dobre wyniki to nie ma sensu brać niczego więcej

A wracając do karmienia to właśnie oglądam filmiki na youtube i troszkę mi się temat rozjaśnił :-)

reklama
Hej co do alkoholu to mnie nie ciągnie zresztą nigdy jakoś nie za bardzo przepadałam :)
Za to truskawki muszą być codziennie i kiwi:)

Ewel dobrze że poszłaś i się uspokoiłaś że wszystko jest ok ja myślałam że teraz będę tak latać z byle czym ale na szczęście żadnych dziwnych boleści nie mam:)

Ano właśnie sama mam problem z witaminamj bo nie chce się jakoś szczególnie faszerowac a muszę brać ten jod codziennie więc nie wiem co wybrać j

Temat z inneh beczkiwlasnie czytam ze w moim miescie dostala mieszkanie ukreinska rodzina. Hmmmm wszystko spoko ja rozumiem ze musieli wyjechac i ze zostac tam nie mogli ale cholera Polak mieszkajacy tu cale zycie dostanie mieszkanie z miasta czekajac minimum 10 lat w kolejce . jak my jedziemy do anglii np to anglicy nie daja nam na start mieszkania i nie szukaja za nas pracy. Wiec prosze bazo zyjcie w naszych realiach wynajmijcie mieszkanie albo stajcie sie o kredyt. Jak chca zyc w Polsce niech zyja po polsku. Mozecie sie ze mna nie zgadzac ale mi to cisnienie podnioslo.

Claudia ale z Ukrainy to uchodźcy są ? Nie za bardzo sie orientuje bo nie śledzę na bieżąca co tam sie dzieje bo powiem szczerze mnie to nie interesuje u mnie w mieście w Pl np mistao sprzedaje mieszkania zamiast je dawać ludzia którzy czasem naprawdę potrzebują logika żadna co do Uk to np uchodźcy tez maja sie dobrze o ile zostaną wpuszczeni bo tutaj nie ma Schengen ale paradoks jest tez bo jeżeli jesteś dużym deweloperem i zbudujesz budynek powyżej tam ilus mieszkań cesc musisz oddać do miasta i np w Londynie w dobrych dzielnicach kupujesz sobie mieszkanie za pare milionów a za sąsiadów masz uchodźców to dopiero sprawiedliwość a prawo zmienia sie na niekorzyść bo teraz żeby cokolwiek dostać to trzeba minimum rok pracować złote czasy tu tez już sie dawno skończyły i napewno nie wrócą

Claudia ja się z Tobą zgodzę dla mnie to jest chore że oni wszystko dostają a młodzi Polacy co mają na start nic po co ten durny program mieszkanie dla młodych jak mało kogo na to stać albo nie ma możliwości wzięcia kredytu... Nie mówiąc już o tym że Mój M starał się o mieszkanie socjalne bo wyczytał gdzieś że na jednego członka rodziny przysługuje ileś tam metrów kwadratowych no i złożył wniosek bo gdzieś tam tych metrów brakowało i oczywiście co odpowiedz od mowna teściowa też się z tym spotkała... Więc również też się zastanawiam kto dostaje te mieszkania socjalne... Mój kuzyn wyszedł za Ukrainkę i ostatnio widząc się z nimi sama powiedziała że jak by wiedziała że przyjeżdżając w dzisiejszych czasach mogła by dostać mieszkanie za darmo to by do tej pory siedziała tam a nie przyjeżdżała 10 lat temu do Polski żeby pracować za barem... Dla mnie to jest po prostu śmieszne wszystko...

To sa uchodzcy i ja nie mowie ze mamy ich nie wpuszczac albo kazac im pracowac za 5 zl na godzine ale kurcze , oni maja dostac prace na takim poziomie jak mieli w ukrainie lub zgodne z wyksztalceniem wiesz szukaja im takiej pracy jak znajda to to miasto daje im mieszkanie oczywiscie nie kawalerke ale tutaj dostali 3 osobowa rodzina prawie 70 m. Kurcze jak juz im pomogli z praca to niech mieszkanie sobue wynajmuja i staraja sie o kredt. Kurcze jak chca zyc w polsce niech zyja w naszych realiach a nie podane na tacy a tu ludzie po studiach na lini pracuja i wynajmuja w 3 osobowa rodzine kawalerke bo na wiecej ich nie stac . to jest tak niesprawiedliwe. Polski rAd chce sie popisac na arenie miedzynarodowej jacy to zajebisci sa jak to w polsce dobrze ze Polska moze przyjmowac uchodzcow'i dac im dostatnie zycie na start.

Nie wiem czy widzieliście Komorowskiego jak był u Kuby eh szkoda gadać zreszta zarz Polska będzie musiał przyjąć uchodźców z syri bodajże coś około 1000 chyba nam policzyli to dopiero będzie checa mam koleżankę co 10 lat czekała i sie nie doczekała każda zmian władzy w urzędzie i od nowa cała sprawa żenada poprostu pani prezydent jej powiedział ze jakby maź ja bił albo jakby razem pili to by dostali od ręki dla mnie osobiście mogą z powrotem zrobić unie rosyjska zamknąć granice i sie tam wykańczać po mało niestety ale nie darze sympatia ich

Ja już ich mama nie chce oglądać szczerze jak wczoraj przez przypadek włączyłam na debatę na tv n to aż się słuchać nie chciało... No z tymi uchodźcami z Syri przegięli znaczy z tą liczbą ale Polska ma dobre serce i ich przyjmie szkoda że nami nikt tak się nie martwi tylko jak się człowiek nie odezwie nie upomni to każdy ma gdzieś... Ja skorzystałam z programu zmieniania ogrzewania z piecy węglowych na ekologiczne złożyłam w niosek w październiku tamtego roku do dnia dzisiejszego czekam na pieniądze i zastanawiam się ile jeszcze będę czekać na jakiś odzew...

reklama
No tak dzialamja tez chcialam dofinansowanie do nowego pieca ale stety niestety wyszlo ze za bogaci jestesmy i nic nie dostaniemy. Zeby wymienic dach teraz zrobic kominy i kupic nowy piec musialam postrac sie o kredyt i traz bede go splacala 10 lat. Jak dalej bedzie to szlo w tym kierunku jak idzie trzeba bedxie posprzedawac wszystko i wyjechac. Wiem ze w anglii irlandii czy hiszpani kokosow nie ma ale z pewnoscia jest latwiej niz w polsce. Ta sa trzy kraje jakie biore pod uwage. Tetaz przez okres ciazy podszkole hiszpanski bo jest na to czas i za kilka lat zobaczymy jak to bedzie.

Do góry