reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Sandi ja biorę Mama DHA premium - tam właściwie jest tylko DHA, jod, magnez, kwas foliowy i wit D3. Lekarz powiedział, że jak mam dobre wyniki to nie ma sensu brać niczego więcej

A wracając do karmienia to właśnie oglądam filmiki na youtube i troszkę mi się temat rozjaśnił :-)

reklama
Hej co do alkoholu to mnie nie ciągnie zresztą nigdy jakoś nie za bardzo przepadałam :)
Za to truskawki muszą być codziennie i kiwi:)

Ewel dobrze że poszłaś i się uspokoiłaś że wszystko jest ok ja myślałam że teraz będę tak latać z byle czym ale na szczęście żadnych dziwnych boleści nie mam:)

Ano właśnie sama mam problem z witaminamj bo nie chce się jakoś szczególnie faszerowac a muszę brać ten jod codziennie więc nie wiem co wybrać j

Temat z inneh beczkiwlasnie czytam ze w moim miescie dostala mieszkanie ukreinska rodzina. Hmmmm wszystko spoko ja rozumiem ze musieli wyjechac i ze zostac tam nie mogli ale cholera Polak mieszkajacy tu cale zycie dostanie mieszkanie z miasta czekajac minimum 10 lat w kolejce . jak my jedziemy do anglii np to anglicy nie daja nam na start mieszkania i nie szukaja za nas pracy. Wiec prosze bazo zyjcie w naszych realiach wynajmijcie mieszkanie albo stajcie sie o kredyt. Jak chca zyc w Polsce niech zyja po polsku. Mozecie sie ze mna nie zgadzac ale mi to cisnienie podnioslo.

Claudia ale z Ukrainy to uchodźcy są ? Nie za bardzo sie orientuje bo nie śledzę na bieżąca co tam sie dzieje bo powiem szczerze mnie to nie interesuje u mnie w mieście w Pl np mistao sprzedaje mieszkania zamiast je dawać ludzia którzy czasem naprawdę potrzebują logika żadna co do Uk to np uchodźcy tez maja sie dobrze o ile zostaną wpuszczeni bo tutaj nie ma Schengen ale paradoks jest tez bo jeżeli jesteś dużym deweloperem i zbudujesz budynek powyżej tam ilus mieszkań cesc musisz oddać do miasta i np w Londynie w dobrych dzielnicach kupujesz sobie mieszkanie za pare milionów a za sąsiadów masz uchodźców to dopiero sprawiedliwość a prawo zmienia sie na niekorzyść bo teraz żeby cokolwiek dostać to trzeba minimum rok pracować złote czasy tu tez już sie dawno skończyły i napewno nie wrócą

Claudia ja się z Tobą zgodzę dla mnie to jest chore że oni wszystko dostają a młodzi Polacy co mają na start nic po co ten durny program mieszkanie dla młodych jak mało kogo na to stać albo nie ma możliwości wzięcia kredytu... Nie mówiąc już o tym że Mój M starał się o mieszkanie socjalne bo wyczytał gdzieś że na jednego członka rodziny przysługuje ileś tam metrów kwadratowych no i złożył wniosek bo gdzieś tam tych metrów brakowało i oczywiście co odpowiedz od mowna teściowa też się z tym spotkała... Więc również też się zastanawiam kto dostaje te mieszkania socjalne... Mój kuzyn wyszedł za Ukrainkę i ostatnio widząc się z nimi sama powiedziała że jak by wiedziała że przyjeżdżając w dzisiejszych czasach mogła by dostać mieszkanie za darmo to by do tej pory siedziała tam a nie przyjeżdżała 10 lat temu do Polski żeby pracować za barem... Dla mnie to jest po prostu śmieszne wszystko...

To sa uchodzcy i ja nie mowie ze mamy ich nie wpuszczac albo kazac im pracowac za 5 zl na godzine ale kurcze , oni maja dostac prace na takim poziomie jak mieli w ukrainie lub zgodne z wyksztalceniem wiesz szukaja im takiej pracy jak znajda to to miasto daje im mieszkanie oczywiscie nie kawalerke ale tutaj dostali 3 osobowa rodzina prawie 70 m. Kurcze jak juz im pomogli z praca to niech mieszkanie sobue wynajmuja i staraja sie o kredt. Kurcze jak chca zyc w polsce niech zyja w naszych realiach a nie podane na tacy a tu ludzie po studiach na lini pracuja i wynajmuja w 3 osobowa rodzine kawalerke bo na wiecej ich nie stac . to jest tak niesprawiedliwe. Polski rAd chce sie popisac na arenie miedzynarodowej jacy to zajebisci sa jak to w polsce dobrze ze Polska moze przyjmowac uchodzcow'i dac im dostatnie zycie na start.

Nie wiem czy widzieliście Komorowskiego jak był u Kuby eh szkoda gadać zreszta zarz Polska będzie musiał przyjąć uchodźców z syri bodajże coś około 1000 chyba nam policzyli to dopiero będzie checa mam koleżankę co 10 lat czekała i sie nie doczekała każda zmian władzy w urzędzie i od nowa cała sprawa żenada poprostu pani prezydent jej powiedział ze jakby maź ja bił albo jakby razem pili to by dostali od ręki dla mnie osobiście mogą z powrotem zrobić unie rosyjska zamknąć granice i sie tam wykańczać po mało niestety ale nie darze sympatia ich

Ja już ich mama nie chce oglądać szczerze jak wczoraj przez przypadek włączyłam na debatę na tv n to aż się słuchać nie chciało... No z tymi uchodźcami z Syri przegięli znaczy z tą liczbą ale Polska ma dobre serce i ich przyjmie szkoda że nami nikt tak się nie martwi tylko jak się człowiek nie odezwie nie upomni to każdy ma gdzieś... Ja skorzystałam z programu zmieniania ogrzewania z piecy węglowych na ekologiczne złożyłam w niosek w październiku tamtego roku do dnia dzisiejszego czekam na pieniądze i zastanawiam się ile jeszcze będę czekać na jakiś odzew...

reklama
No tak dzialamja tez chcialam dofinansowanie do nowego pieca ale stety niestety wyszlo ze za bogaci jestesmy i nic nie dostaniemy. Zeby wymienic dach teraz zrobic kominy i kupic nowy piec musialam postrac sie o kredyt i traz bede go splacala 10 lat. Jak dalej bedzie to szlo w tym kierunku jak idzie trzeba bedxie posprzedawac wszystko i wyjechac. Wiem ze w anglii irlandii czy hiszpani kokosow nie ma ale z pewnoscia jest latwiej niz w polsce. Ta sa trzy kraje jakie biore pod uwage. Tetaz przez okres ciazy podszkole hiszpanski bo jest na to czas i za kilka lat zobaczymy jak to bedzie.

Do góry