reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja szczerze wam powiem że odkąd mogę glosować to jeszcze nie głosowałam ani razu i chyba nigdy nie nastąpi ta chwila bo w zmiany w tym kraju jakoś nie chce mi się wierzyć...

reklama
Bo zeby byly zmiany to do tego burdelu musial by sie dopchac ktos z niczym nie zwiazany a tu niestety od wielu lat wybor jest albo PIS i jego popierajacynalbo PO i ich przydupasy wiec na co tu glosowac. Wlasnie w tych wyborach doszlismy juz do slepego zaulka bo nawet nie da sie samego siebie oklamac ze wybiera sie mniejsze zlo bo najzwyczajniej tutaj oba zla sa tak samo strasne i bez wyjscia dla zwyklego polaka.

Ufff a ja po pracy dopiero Znalazłam chwilę by tu zajrzeć i znowu miałam nadrabiania w czytaniu :) Coś mnie dzisiaj w prawym dolnym boku brzucha co jakiś Czas Strasznie kuło mam nadzieję że to może macica się jeszcze rozciąga a nie coś innego :/ A co do wózków to ja mam Już wybrany icandy apple 2. Na początku chciałam quinny mood ale kupiła go znajoma a ja tak jakoś nie lubię tak jakby od kogoś odgapiac. Potem pójdziemy razem na spacer z takimi samymi wózkami :)

KasiaWaw, ciesze się ze wyszło dobrze to usg jamy brzusznej, widać to kucie bezpośrednio związane jest z ciąża. Kazda ma swoje dolegliwości, nam trafiło to na razie. :confused2:
Dziewczyny, zastanawiałam się nad szkolą rodzenia - kto już był, czy polecacie? Kiedy lepiej zacząć zajęcia? Moze Warszawianki poleca jakoś dobra szkole?

KasiaWaw, ciesze się ze wyszło dobrze to usg jamy brzusznej, widać to kucie bezpośrednio związane jest z ciąża. Kazda ma swoje dolegliwości, nam trafiło to na razie. :confused2:
Dziewczyny, zastanawiałam się nad szkolą rodzenia - kto już był, czy polecacie? Kiedy lepiej zacząć zajęcia? Moze Warszawianki poleca jakoś dobra szkole?
Ja wybieram się na Karowa do szkoły rodzenia i tam zapisy są od 20 tyg i tak wszędzie prawie na Madalińskiego nawet zapisują dopiero od 24

Ja od 21 tyg chce chodzic wiem ze to moja druga ciaza ale chce zobaczyc jak to wyglada bo pierwsza przelezalam w domu. Aaaa i podobno na takiej szkole dostaje sie mase gratisow kolezanka mowila ze ona nie kupowala butelek smoczkow i sliniaczkow bo tyle na szkole rodzenia dostala :-)

Dziewczyny, jeśli będziecie miały jakieś problemy z karmieniem a będziecie zdeterminowane, polecam spotkanie z doradczynią laktacyjną. Mi bardzo takie spotkanie pomogło, bo sporo błędów popełniałam po "naukach szpitalnych" - np. za płytko przystawiałam małą.

Moniqq - będzie dobrze!

Cheetah - ja szkołę rodzenia polecam - szczególnie przy pierwszym dziecku. Ja chodziłam do szpitala w którym rodziłam - Orłowskiego na Czerniakowskiej. Zajęcia dużo mi dały i mąż też był zadowolony :) Trochę teorii, spotkań z lekarzem, położną, sporo praktycznych ćwiczeń (kąpiel maluszka, przewijanie, noszenie);

Jeśli chodzi o witaminy - teraz mam Mama DHA ale w szafce czeka też Vita Miner Prenatal (też z DHA). W poprzedniej brałam Femibion ale... skład tych witamin jest bardzo podobny a Femibion z tego co pamiętam był dość drogi.

Czesc dziewczyny. Pytanie do nam pracujacych jak dlugo macie zamiar pracowac.? Odnosnie politykow w pl nie bede sie wypowadac bo mnie to denerwuje a nam kobieta w ciazy stres nie jest wskazany .

reklama
Kiniasw86, ja myślałam żeby pracować tak długo jak dam radę i dopóki mój brzuch nie będzie zbyt widoczny. Bo mój Szef o Ciąży nie wie ivlepiej żeby nie wiedział bo.to.praca dodatkowa nieopodatkowana.

Do góry