reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ale nastraszyłyście tym karmieniem piersią. Mam nadzieję, że dam radę, ponoć głównie to kwestia przystawienia.
Jeśli chodzi o jedzenie to tez uwielbiam teraz ogórki kiszone, ale słodycze od 2 trymestru tez już lubie. I w ogole to ciagle jestem glodna. Zaraz pora zjesc obiadek:)

Karciaa dla pocieszenia powiem Co że moja siostra np nie miała najmniejszego problemu z karmieniem. Wiec nie martw się :)
Ja czytałam kiedyś o tym i fajne zdanie było ze do piersi trzeba dziecko przestawiać nie pierś do dziecka

angoba, będę robiła tylko amniopunkcję. Wydaje mi się, że będzie wszystko czarno na białym. Myślę, że będzie dobrze. Amnio robię tylko przez wynik pappa, który nie potrzebnie robiłam, USG mam idealne, więc jestem dobrej myśli.

Karcia pokarm jest w głowie :) nie ma co sie stresować warto poznać mechanizm i rożne rzeczy związane z tym żeby pózniej szybciej zareagować są takie kobiety ze odrazu wiedza jak przystawić i nie maja z tym problemów i maja morze mleka moja koleżanka miał 2 l dziennie to dopiero produkcja Warto tez zobaczyć na żywo jak to wyglada żeby mieć jako takie pojęcie

ewel, ja też odczuwam od 2 dni bóle brzucha, ale myślę, że to macica się rozciąga :) w pon mam wizytę, jeśli nie przejdzie to powiem o tym, ale wydaje mi się, że jest dobrze :) coś w końcu musimy czuć skoro rośnie wszystko :)

Moniqq ja też tak myślałam ale ze pierwsza ciąża poronilam to teraz jestem nadwrażliwa....
Jestem. Juz spokojna i obiecałam sobie ze nie będę już siebie i dzidzi tak stresować.
Ja myślę że z karmieniem jest tak ze zależy też w jakimś sensie od naszej psychiki. Ja np nastawiona jestem ze będę miała dużo mleka dzidzia będzie jadła i ładnie ssala nie biorę pod uwagę ze coś może być nie tak a jak będzie to wtedy będę się martwić. Na patrzyłam się jak siostra karmi a jej to świetnie idzie wiec liczę ze i mi tak pójdzie jak nie będę dzwoniła do niej he

Dziewczyny sorry , ze zmienię temat , ale mam takie krótkie pytanko , a mianowicie jakie vitaminy bierzecie ? Ja brałam Elevit , ale strasznie duże tabletki i miałam problem z przelknieciem i teraz lekarz zapisał mi gynefam , ale mam wrażenie , ze wysypało mi na plecach po nich . Ehh .

Ja biorę witaminy i minerały prenatalne z firmy Solgar. Ale jak skończę opakowanie to zmienię na prenatal. Niestety w obu przypadkach są to dość spore tabletki. Chociaż wydaje mi się, że prenatal są trochę mniejsze niż solgar

reklama
Do góry