reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No niestety to boli na poczatku. I to wcale na poczatku nie jest przyjemne.
Ja po ostatniej ciazy wiem tyle - trzeba smarowac brodawki juz przed porodem (jest taki fajny krem Medeli np).
Poza tym tym razem do szpitala na pewno wezme silikonowe kapturki bo ostatnio myslalam ze to jest zle bo dziecko sie nie nauczy prawidlowo ssac itp.
Nic z tego! Te silikonowe kapturki teraz sa takie anatomiczne ze mysle ze nie zmieniaja nic w samym ssaniu, a zmieniaja duzo jesli chodzi o komfort karmienia na poczatku.
I jeszcze taka jedna uwaga. Moja polozna za pierwszym razem mowila - nie oszczedzac, jak chcesz karmic to kup laktator, bardzo sie przyda.
Ja zdecydowalam ze to zbedny wydatek a potem moj maz latal jak opetany po calym miescie i szukal laktatora.
Tym razem bede juz wiedziala - do szpitala zabiore na 100% ten krem,kapturki i laktator:)

reklama
A to ze boli to mialam na mysli sutki bolace...
nie wspominam o karmieniu i obkurczajacej sie macicy bo to jest dopiero "'super". Przez pierwsze dwa dni mi w szpitalu paracetamol dawali bo myslalam ze nie wyrobie tak mnie brzuch bolal - skurcze podobne jak te przy porodzie

Madzius ile bab na świecie tyle będzie odczuć mnie obkurczania nic nie bolało i karmienie tez mnie nie boli to takie specyficzne uczucie

Ja jestem w 15 tyg i 2 dni. Według usg moja ciąża jest starszy niż Pokazuje aplikacja muszę wlasbie zmienić datę na 11 listopada. Bo lekarka mówiła.żeby patrzeć na datę usg a nie według ostatniej miesiączki. Serio na początku myślałam że to mi się tylko zdaje że coś czuję że to za wcześnie. A jednak, nie mogę się doczekać aż te delikatne ruchy będą bardziej wyczuwalne. A wy mama290 i Mamba jaki Tydzień macie bo na telefonie właśnie tego nie widac

Ja 14 i chyba 4 dzień ale czuje już coś jakiś czas :) bliźniaki poczułam w 12 tyg ale bardzo delikatne ruchy

Mama masz racje - mnie potem tez juz nie bolalo, moze za drugim razem tez boli mniej bo jednak brodawki juz sa troche zaprawione w boju:) Potem karmienie jest calkiem przyjemne:)
Ja teraz bede musiala kupic sobie lepszy laktator, elektyczny pewnie z Medeli bo jak mam wrocic po 9 tygodniach do pracy to musze jakos maluchowi odciagac jedzonko.
Nie wyobrazam sobie isc do pracy po 9 tygodniach....serio

Ona ja w pierwszej ciąży poczylam w 16 tygodniu ale wypłosz byłam a teraz tez w sumie wcześnie teraz mała coraz więcej daje znać. Co do karmienia to ja 2 miesiące przystawialam małego i 2 miechy wylam

Ja czuje chyba od kilku dni i nie smyranie tylk hmmmm takmmnie pyka od srodka jak siedze zgieta albo leze na plecach ale ogolnie malo ruchliwe dzieciatko nawet jak na usg widzialam bo moje pierwsze bylo jak pileczka i dalej caly dzien skacze wiec istnieje mozliwosc ze dla rownowagi teraz bede miala spo,ojne grzwczne dziecko :-)

reklama
Do góry