reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Co do wakacji to ja mam w planach wyslac moich facetow gdzies conajmniej na tydzien i sama poodpoczywac. Najlepszym odpoczynkiem dla mnie teraz to nie miec obowiazkow.
Rozmawialam ostatnio z moim lek o toxo i powiedzial ze wlasnie w wiekszosci kobiety przechodzace toxo nie maja kontaktu z kotami wiec gosia nie obwiniaj przypadkiem siebie i kota bo pewnie kotek nie mial z tym nic wspolnego i zarazilas sie czymkolwiek innym :-).

Ja jestem dzisiaj strasznie nerwowa a moje dziecko przechodzi samo siebie jest tak marudny ze mam ochote uciec z domu.

reklama
Apropo rozmowy o ruchach dziecka przypomnialyscie mi sen moj dzisiejszy ze je juz zaczelam czuć i bylo to takie cudowne uczucie chyba juz sie bardzo doczekac nie mogę :)

Claudia31 właśnie co lekarz to inna opinia, jedni mówią, że od kota, inni że prędzej od mięsa czy niedomytego owoca. Średniak też dziś daje czadu, na szczęście ma teraz drzemkę, ale myślałam że zamorduje, ciągle pisk i krzyk.
A mi się dziś śniło, że karmiłam piersią maleństwo, i byłam w szoku że to nie boli, byłam taka dumna z siebie :-) ach, to był taki realny sen, cudo :tak: i nie bolało, a z synami mam traumę, bardzo źle wspominam karmienie i mam wyrzuty że karmiłam krótko ale nie dawałam rady. A tu taki piękny sen ......

No właśnie ja się zastanawiałam jak to jest karmić, bo ta myśl mnie trochę stresuje, boję się, że to boli
Dziewczyny, które już karmiły, możecie napisać jak to jest?

Sylka ruchy to cos niesamowitego i tak strasznie tego brakuje po ciąży.
Reni ja mam kiepskie doświadczenia i wspomnienia ale teraz jestem zdeterminowana i z większa wiedza

Ja karmiła tylko miesiąc niestety bo moje dziecko się nienajadalo. Karmienie nie boli ja czułam delikatne ssanie dziecka nic więcej, no chyba że bo tak mi się Zdazylo pękł mi trochę sutek i to bolało okropnie i najlepiej to tej piersi nie przystawiac jak krwawi. Mam nadzieję że tym razem uda mi się pokarmic dluzej. Ale myślę też o ściąganiu pokarmu gdyby było go wystarczająco :)

Reni jak karmisz to nie boli dosyć poród boli wystarczy :) jak karmisz wydzielają sie hormony macica sie obkurcza taki mechanizm

Czy któraś z was czuje już może jakieś ruchy dziecka właśnie? Ja mam od kilku dni wrażenie że już coś tam czuje takie bardzo delikatne to jest. Aż jestem zdziwiona że tak szybko i sobie na początku mówiłam nie możliwe że to już ruchy Dziecka.

reklama
Ona ja juz czuje i to coraz częściej zresztą lekarka się mnie pytala czy czuje bo stwierdziła ze takie muaniecia przy przy drugiej ciąży juz niektóre kobiety czują. Ja je uwielbiam i nie mige się doczekać AZ synek będzie mógł poczuc ta nasza dziewuche

Do góry