reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

cześć :-)
co do wakacji z dziećmi, polecam Rewal i domki Aida, byliśmy rok temu i było super, domki czyste, zadbane, właściciele super, plac zabaw dla najmłodszych a dla starszych xbox, piłkarzyki. Same rodziny z dziećmi :tak: do morza blisko. W tym roku nie wiem jeszcze gdzie pojedziemy z chłopakami, może morze (kocham Mrzeżyno) albo jezioro.
Dostałam właśnie smsa od doktorka od prenatalnych i wynik testu pappa jest prawidłowy. Dużo słyszałam złego o tym badaniu, poddałam się jemu tylko dlatego, że miałam skierowanie NFZ. Znam przypadek, że test wyszedł ok a dzieciątko urodziło się chore :-( I czytałam o przypadkach, gdzie test wyszedł źle, a dzieci rodziły się zdrowe.
Ja prawdopodobnie będę miała skierowanie na badania inwazyjne ze względu na toksoplazmozę :-( Biorę antybiotyk żeby chronić dzidzię, ale wyniki wskazują że zaraziłam się całkiem niedawno, mam niską awidność. Prawdopodobnie zaraziłam się od naszej kotki, która wprawdzie nie wychodzi na dwór, nie sprzątam jej kuwety, nawet specjalnie jej nie pieszczę bo kotów nie lubię a jednak doszło do zakażenia :-( Jutro kolejna wizyta u zakaźnika i zobaczymy co dalej.
Dziś na obiad serwuję krupnik (normalnie nie przepadam a dziś wstałam z myślą że chcę KRUPNIK) a na drugie kurczak plus ryż plus surówka z pekinki i marchewki :tak:

reklama
Ja nigdy nie mialam takiego bolu w pachwinach wiec sie nie wypowiem. Mialam w dole brzucha ostre bole ale lekarz mowi ze jest wszystko ok

Przeszedł mi nie wiem czy po no spie czy po prostu ale to nie był ból ciągły raczej co jakiś czas od połowy nocy.
Dzieki dziewczyny za pomoc.

My nie wiwm czu gdzieś pojedziemy. W planach była Chorwacja ale teraz odpada no to wycieczka samochodem ok 900 km. Dostalam zaproszenie do znajomej do Grudziądza i nie wiem bo stamtąd wszędzie blisko i mazury i nad morze a poza tym synów mamy z miesięczna różnica wieku wiec i młody miałby radoche z kompana do zabawy.

Mogę sie przyłączyć do zacnego grona mam Listopadowych?? termin ma na 2 listpada :) z maleństwem wszystko w porządku rozwija sie szybko a ja razem z nim :)

Witam wszystkie nowe mamy!

ja dziś się całkiem dobrze czuję. nawet byłam w h&m i kupiłam sobie 2 bluzki i spodnie ciążowe. pierwsze które nie zjednają mi z tyłka ( cierpię na płasko dupie :-) )wydałam kupę siana ale w końcu lecę do męża :-)
To witaj w klubie, ja też wiem coś o płaskodupiu :-D i w ogóle o wszelkich płaskościach

Finkemma mi bardzo podoba się ta koncepcja szaro jasne ściany + żółte dodatki. Jest trochę inna,wydaje mi się, że mniej spotykana

Co do wakacji to my pewnie w tym roku nigdzie nie pojedziemy. Planowaliśmy Włochy końcem maja, ale jak dotąd musiałam często być na kontroli u lekarza więc nie wyszło. A później to mój pewnie urlopu nie dostanie

Dziewczyny wydaje mi się, że wczoraj pierwszy raz poczułam maleństwo. To było takie uczycie jakby ktoś palcem od środka pukał :-) Jutro kończę 16 tydzień więc to chyba możliwe

Reni84i gratuluje ruchów :) ja nadal czekam z niecierpliwością ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć, wyczytalam ze nawet od 14tyg można juz wyczuć ruchy

Pokój w szare pasy z dodatkami żółtymi wygląda bossssko taki własnie mieliśmy z mężem robić dla synka ale nie wypaliło,
Tez mieliśmy z mężem zawitać do Włoch w sierpniu ale ja sie boje długa podróż i juz w zaawansowanej ciąży wole poczekać az sie dziecko urodzi

My tez mielismy inne plany na wakacje w tym roku, ale ciaza troche je zweryfikowala, ja czuje sie dobrze, w zasadzie to nie czuje zadnych dolegliwosci, moze poza glodem :) wiec skoro nie ma przeciwskazan, nie bedziemy rezygnowac z planow. Tymbardziej, ze to pewnie ostatnie nasze wakacje ze znajomymi, bo nikt z nich nie ma jeszcze dzieci i nie wyglada na to, zeby sie to zmienilo. W ogole staram sie normalnie funkcjonowac i jak narazie mi sie to udaje. BArdziej niz tej podrozy, boje sie zaplanowanej wyprawy do PL we wrzesniu a wtedy juz samolotem nie polece, bo nawet mnie nie wpuszcza na poklad w 7 miesiacu, wiec czeka nas podroz samochodem 25 godzin. Bardzo chcialabym, zeby sie udalo nam pojechac i zobaczyc cala rodzine, ale zobaczymy jak sie bede czula, wiadomo, jak beda przeciwskazania to nic na sile.To jednak dluga podroz.

reklama
Ja w pierwszej ciązy latałam w drugim trymestrze, poźniej juz miałam stracha :)
W tym roku bałtyk w drugiej połowie lipca. mam nadzieje ze choc troche słonka bedzie. filtr pewnie 30 kupie, ale to tylko glownie zeby uniknąc plam na twarzy bo raz mi juz takie wyszły. karnacje mam ciemną wiec az z 50tką nie szaleje. na wielkie upały tez nie licze, wiadomo jak to nasze morze.
Jedizemy juz ktorys kolejny rok do Karwii. polecam rodzinom z maluchami. po 21/22 miasto zamiera, cisza spokój, dyskotek nie ma, za to mnóstwo atrakcji dla dzieci no i plaze szerokie. pewnie jeszcze pare lat tam będziemy jezdzili.

Ja w sredniej szkole i w podstawowce co roku jezdzilam do Karwii na obozy harcerskie. Dokladniej do Blot Karwienskich. Super miejscowka, plaze przepiekne, niektore ciagle dzikie, wspomnien mnostwo. A co do dyskotek to z tego co pamietam to bylo ich sporo, ale na plazy i to do samego rana, potem wracalismy plaza do obozu o wschodzie slonca. Ehhh to byly czasy!
Zycze udanego wypoczynku!

Do góry