reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Co do wakacji i filtra będę używać wysokiego bo boje sie plam na twarzy a ku mnie to spotkało po jednych wakacjach bo mądra smarowałam buzie 5 i to zdecydowanie zniszczyło mi cerę . Teraz juz takiego błędu nie popełnię . Ja w ciąży nie zamierzam zostać w jednym kraju bo godzinka lotu to bardziej komfortowe niż 3 czy 4 h w aucie . Nad polskie może chętnie bym sie wybrała Lotka :)))) bo co polskie to polskie ! Sentyment w sercu zawsze będzie . Tylko , ze z ta pogoda to nigdy nie wiadomo ...
Moi znajomi w zeszłym roku w lipcu byli w Turcji a na koniec września był termin porodu :) bardzo miło wspominają wakacje , nic sie nie stało wręcz przeciwnie - wypoczęli . My napewno gdzieś polecimy , ale niestety nie wiem gdzie bo ma to być niespodzianka ........ Sen mi z powiek spędza :/ wole wiedzieć co będę robić , no , ale cóż ..:)

reklama
Angoba a dlaczego zastrzyk ? Nie mogłaś wysiedzieć ? Plecy bolały ? Ja lecę w połowie czerwca do polski, myśle , ze do 6-7 miesiąca można spokojnie latać ? Wszystko oczywiście zależy od samopoczucia ..

Sylka bardzo współczuje :( próbowałaś coś na te mdłości ?

A ja wam powiem że jak Tylko wszyscy się dowiedzieli kiedy M idzie na urlop to każdy coś chce ale obiecał że postara się wszystko załatwić przed urlopem żebyśmy mogli chociaż na tydzień pojechać w moje kochane góry...
Sylka nie przejmuj się my też mieszkamy w kawalerce i to jeszcze w starym budownictwie gdzie są piece kaflowe przed zimą założyliśmy sobie ogrzewanie gazowe ale mieszkanie moim zdaniem jest w opłakanym stanie więć M będzie miał dużo roboty musi piec kaflowy wyburzyć i marze o pozbyciu się przedwojennych mebli moich rodziców a przez to że wprowadziliśmy się we wrześniu i każde z nas zagonione pracą było nawet nie było czasu na myślenie o remontach a teraz wiem że do narodzin dziecka musimy przynajmniej pokój jakoś doprowadzić do ładu:)

A ja w tym roku nigdzie nie jadę nie widzi mi sie ja mój brzuch chalastra chyba bym sie wykończyła mój m zabiera dzieci starsze na Warmię jak co roku mamy tam dom i tyle ja zostaje z małymi samolotem nie latam na razie bo mnie ludzie wpieniaja na lotnisku zreszta małe nie maja paszportów bo sie zbieram już 3 miesiąc żeby iść na pocztę :) mnie od wczoraj rwie w pachwinie niemiłosiernie chyba sie dzwignelam dzisiaj będę leżeć ale ja znam ten ból bo już go miałam wiec sie nie martwię oczywiście wczoraj mój siał panikę ze może mi sie blizna rozlazła ale to nie to dzisiaj chyba za długo spałam bo mnie trochę głowa cmi ogólnie brak weny na wszystko dziewczyny poratujcie lepiej jakimś pomyślałem na obiad :)

Hej dziewczyny ja wczoraj po zakropionych oczach to nic nie moglam na tel wyczytac :) teraz nadrobilam i jestem juz po wizycie szyjka oki wszystko wporzasiu serducho bije mam odstawic duphaston, lekarz sam stwierdzil ze ciezko dokladnie okreslic ktory tydzien przyjelismy ze dzis 14 sie zaczal i trzymamy sie daty porodu na 19.11 :) musze sie zglosic do zakaznika bo wczesniej mialam cmv przebyte a w szpitalu tylko raz to badaja,
Co do wakacji to w kwietniu mielismy wykupione 2tyg na kanarach ale przez szpital itd zrezygnowalismy jedziemy do wladyslawowa na 2ty 21.06 ale przeraza mnie te 700km i tyle godzin w aucie...,
Co do mieszkania to z synem wczesniej mieszkalismy na 33m2 i tragedi nie bylo teraz mamy fajne mieszkanko 48m ale i tak dalej marzy mi sie domek :)

Mama 290 ja robie zeberka w cebulce pieczone a do tego sorowka z ogorka szczypioru zodkiewki serka almete chszanowy wymieszany ze smietana. Wczoraj bylo bez miesne leczo same warzywka nic nie podsmazalam wiec zdrowiusienko. Tak 3 razy w tyg staram sie robic obiad bez miesa. Raz wieprzowine i dwa kurczak i raz obowiazkowo cos macznego dla corki nalesniki lub racuszki. A jak wiem ze meza nie bedzie na obiedzie robie zacierki bo uwielbiam i to jest moj smak dziecinstwa. I uwielbiam zupy brokulowa jest na pierwszym miejscu :)

Ostatnia edycja:
Ewel macica ze tak powiem trzyma sie na cienkich mięśniach i jak rośnie to one mogą nie nadążać w rozciąganiu i stad te bóle szczególnie w pachwinach ja mam zawsze z jednej strony ja jestem po cc i mogę mieć jakiś zrost co mnie ciągnie bardziej bałabym sie ciagłego bólu w dole brzucha bo to może zwiastować albo pęcherz albo szyjkę np reguła jest taka jeżeli nie przechodzi po nosie warto skonsultować z lekarzem

reklama
W dole brzucha nic nie boli właśnie raczej boki od pachwin po skosie do góry i bardziej po lewej stronie:) nic nie będę raka panikara jak coś pójdę do doktorki ale narazie chyba nie ma potrzeby

Do góry