reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Hej Dziewczyny,
my mieliśmy już zarezerwowane i opłacone wakacje w Turcji pod koniec sierpnia. No ale życie lubi płatać figle i zaszłam w ciążę :) Tak więc zmieniła się koncepcja i jedziemy do Drawska :) Super ośrodek dla rodzin z dziećmi. Nad jeziorem, wokół las, ogrodzone, wyremontowane domki (z ogrzewaniem, co dla mnie ważne) i całkiem smaczne jedzenie :)

Cheetah, dzisiaj idę na USG w związku z tym bólem pod żebrem i potem do internisty. Dam znać, co to. Chociaż mi się zdaje, że to Twój gin ma rację, a nie mój. Mam takie przeczucie ;)

My robiliśmy w poprzedniej ciąży USG 3/4D i wyszło beznadziejnie. Pewnie kiepski lekarz albo sprzęt. W każdym razie teraz robić nie będziemy.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia ja wczoraj byłam u doktorki i jej mówiłam o tym pow ze mogą być takie klucia i to kolki jelitowe mam brać nospe jak tak mam.
Ale od tygodnia cisza z tym. Dziś mnie bolą pachwiny i ciut czuje brzuch.

A ja dzis na obrotach od 6 humor i energia dopisuja a ze czeka mnie remont sypialni biore sie za przenoszenie ubran i roznych rzeczy. Kupilam biala szafe z trzema suwanymi drzwiami i lustrem i do tego komode na ubranka maluszka bo narazie bedzie mieszkal z nami tak do dwoch lat mysle dopouki bedzie chcial spac w lozeczku pozniej czas na zmiane mieszkania z trzy na cztery pokoje. I mam dylemat odnosnie kolorow scian. Mam trzy koncepcjie szaro jasne sciany + zolte dodatki narzuta na lozko obraz z tulipanami i reszta jakis tam drobiazgow w tym kolorze druga wersjia fiolet z szaroscia sciany szare reszta fiolet lub sciany biale a reszta ciemny roz nar uta obraz roze rozowe i cala reszta dodatkow biale i rozowe. Nie moge sie zdecydowac.

Dzień dobry słoneczka.
Kasia
, udanej wizyty życzę i oby te kłucia, nie były niczym poważnym.
My z mężem i synkiem w czerwcu jedziemy nad polskie morze, natomiast ja z samym synkiem i moją mamą pod koniec lipca lecimy do UK do mojego brata, który mieszka nad samym morzem. Troszkę jodu się przyda zarówno mnie jak i synkowi. Troszkę się boję lotu w ciąży, ale jeżeli ciąża przebiega bez żadnych powikłań to nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań, ale jeszcze przed wylotem wypytam się mojego lekarza.
Sylka, współczuję Ci tego samopoczucia, tych ciągłych mdłości, wymiotów. Też przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży i bywa to bardzo uciążliwe, ja przez całe dnie i noce do 8 miesiąca tak się męczyłam.

Hej dziewczyny widze ze piszecie o wakakcjach. My w tym roku tez zrezgnujemy z zagranicznych wakacji. Boje sie troche ze gdby cos sie stalo to raz ze nie znalezlibysmy lekarza a dwa slabo znamy jezyki i ogolnie taki dodatkowy stres. Wybierzemy chyba polskie morze mimo ze zawsze trafiamy na niezbyt dobra pogode ;)

Dziewczyny które rodziły albo wiedzą bo w nocy bolała mnie strasznie paxhwina po jednej stronie Teraz boli po drugiej tak od pachwiny w górę czy to powinno mnie martwić?

A ja dzis na obrotach od 6 humor i energia dopisuja a ze czeka mnie remont sypialni biore sie za przenoszenie ubran i roznych rzeczy. Kupilam biala szafe z trzema suwanymi drzwiami i lustrem i do tego komode na ubranka maluszka bo narazie bedzie mieszkal z nami tak do dwoch lat mysle dopouki bedzie chcial spac w lozeczku pozniej czas na zmiane mieszkania z trzy na cztery pokoje. I mam dylemat odnosnie kolorow scian. Mam trzy koncepcjie szaro jasne sciany + zolte dodatki narzuta na lozko obraz z tulipanami i reszta jakis tam drobiazgow w tym kolorze druga wersjia fiolet z szaroscia sciany szare reszta fiolet lub sciany biale a reszta ciemny roz nar uta obraz roze rozowe i cala reszta dodatkow biale i rozowe. Nie moge sie zdecydowac.

Ciezko cos doradzic bo kazdemu co innego sie podoba. Ja tez mam praktycznie cale mieszkanie w szarosciach (w sypialni z akcentem fioletu wiec ta druga opcja wiadomo ze najbardziej mi przypadla do gustu). Nie przepadam za zoltym wiec pierwsza opcje bym odrzucila a trzecia opcja tez moze ciekawie sie prezentowac tak bardziej delikatnie i romantycznie ;)

Ja w pierwszej ciązy latałam w drugim trymestrze, poźniej juz miałam stracha :)
W tym roku bałtyk w drugiej połowie lipca. mam nadzieje ze choc troche słonka bedzie. filtr pewnie 30 kupie, ale to tylko glownie zeby uniknąc plam na twarzy bo raz mi juz takie wyszły. karnacje mam ciemną wiec az z 50tką nie szaleje. na wielkie upały tez nie licze, wiadomo jak to nasze morze.
Jedizemy juz ktorys kolejny rok do Karwii. polecam rodzinom z maluchami. po 21/22 miasto zamiera, cisza spokój, dyskotek nie ma, za to mnóstwo atrakcji dla dzieci no i plaze szerokie. pewnie jeszcze pare lat tam będziemy jezdzili.

Nikka nie strasz mnie licze ze to juz ostatnie momenty... :) finkemma podoba mi sie pierwsza opcja chyba najbardziej :) nas czeka tez niezłe zawirowanie teraz mamy 38m i to pokoj z kuchnia i mam nadzieje najdalej do wiosny będziemy musieli tu mieszkac z blizniakami. Pozniej zmieniamy na 100m ale będziemy musieli od razu zrobic remont pod swoje oczekiwania moze byc ciężko. Ekipy remontowe dwójka malych dzieci ehh ale juz sie doczekac nie moge bo fo tej pory wynajmujemy wiec mamy gdzies wystrój itp. A teraz mozemy wszystko pod siebie urządzić. Juz snuje plany :) A co do wakacji oh jak zazdroszczę ciepłych Włoch. Kocham podrozowac ale w ciąży odpuszczam dalekie kierunki. Więcej bym sie stresowala niz odpoczywala.

reklama
Sylka i inne dziewczyny, które cały czas mają nudności i wymioty - współczuję... Ja nie wiem nawet co to znaczy bo w żadnej ciąży tego na szczęście nie doświadczyłam. Życzę aby szybko minęły.

Holcia, ja z kremów zawsze (także w poprzedniej ciąży) tylko 30 i 50-tki - mąż mi się kiedyś poparzył na desce i wiem jaka to masakra więc od tamtego czasu wolę się super dobrze zabezpieczyć niż cierpieć. No i w ciąży słońce i opalanie nie jest polecane więc myślę, że ostrożności nigdy za wiele.

Ja latałam samolotem w poprzedniej ciązy dość często (zawodowo) - było ok, przyzwolenie od lekarza więc nie bałam się, a jak brzuszek był większy zawsze jakiś miły pan wrzucił bagaż do luku :) Tylko zastrzyk przeciwzakrzepowy musiałam sobie robić przed każdy lotem.

Do góry