reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Holcia , a dokąd lecicie ? Jesli Europa to myśle , że minimum 30 a brzusio zakrywać . Czytałam , ze kobiety w ciąży są podatne na przebarwienia od słońca dlatego radziłabym wysoki filtr na twarz . Ja byłam w zeszłym tygodniu w górach i może z godzinkę chodziliśmy , wróciłam czerwona jak burak . Jak nigdy słońce szybko mnie zlapaalo jak nigdy . Popatrz w internecie na kremy do opalania dla kobiet w ciąży , albo najlepiej zapytaj lekarza :)

reklama
Lecimy do Wloch a potem poludnie Francji wiec mam nadzieje, ze bedzie cieplo, ale nie wyobrazam sobie jak to bedzie chowac sie przed sloncem. Zawsze duzo czasu spedzalam na plazy i na sloncu na wakacjach, poza tym, szybko sie dosyc opalam a narazie to biala jestem jak sciana, pogody u nas w ogole nie ma. Lekarza wlasnie nie spytam, bo nastepna wizyte mam 4 dni przed wyjazdem wiec musze cos sama ogarnac :)

Sylka moje mdlosci tez ustaja pomalu i czuje sie coraz lepiej tylko mam czeste skoki cisnienia i bole glowy :-(

Tez bym zapytala i mimo ze kocham sie opalac to w tym roku kupie 50 na kazde wyjscie na slonce. Tez bylam teraz w gorach i slonce mocno operowalo i na dekoldzie dziwne plamki mi wyskoczyly. A gdzie lecisz? Ja w tym roku tylko polska mimo ze kiedys mowilam ze w 2 trymestrze nie bede bala sie latac to jakos teraz mam stracha. I mimo ze wiem ze wolno to sobie daruje. Bedziemy latac juz we czworke :) w tym roku baltyk i mazury oby nie lało ;)

Hej dziewczyny! Ja tez jakos na mieso reaguje nie za bardzo, za to przed chwila zjadlam 6 ogorkow swiezych. Warzywa i owoce moge jesc bez przerwy.
Co do badan to polowkowe mam 24go czerwca i tego samego dnia wizyta u poloznej. Kilka dni później lecimy na wakacje i ma sprawdzic czy wszystko ok i czy nie ma przeciwwskazań na samolot. Mam nadzieje, ze na wakacjach bede juz wiedziec czy bedzie syn czy córcia.
A a propos wakacji to orientujecie sie czy kremy z filtrem sa bezpieczne dla nas? Ja nigdy nie uzywalam, jak juz to jakas 5tke,a teraz to bede musiala sie smarowac czyms mocniejszym.
Holcia czytałam dużo i nie ma specjalnych kremów dla. Kobiet w ciąży jakoś... Każdy z filtrem się nadaje i zalecają 50 tke ze względu właśnie na to ze w ciazy pigment jakoś inaczej szybciej się wytwarza i szybko się opalamy no ja mam już ręce brązowe od wyjść na zew:)
Jedziemy nad nasze morze w tym roku i tez na plaży jakoś brzuch trzeba będzie zakryć bo nie jest to bezpieczne gdy wystawia się go długo na promienie szczególnie przy upalach damy rade:)

Witajcie o poranku!
Sandi88 ja mogę ci polecić w Poznaniu dr Pawła Wandelta. Więcej informacji znajdziesz na Paweł Wandelt - Gabinety Lekarskie
Są tam duże kolejki ale jak zadzwonisz i powiesz że przyjezdzasz na kilka dni to na pewno gdzieś cię wciśnie.
Ja też w tym roku wybieram wypocznek nad polskim morzem. Wcześniej planowaliśmy zagraniczny wyjazd, ale ja mam lęk przed lataniem a autem może być dla mnie za ciężko:(

Ja sobie nie wyobrażam lecieć samolotem jakoś nie dała bym chyba rady w ciazy...
Myślę że dam radę jechać na morze he ale chyba tak narazie się dobrze czuje.

Nie ma przeciwskazan do latania samolotem w 2 trym, jesli ciaza nie jest zagrożona. Pojde jeszcze do poloznej sprawdzić wszystko przed samym wylotem i mam nadzieję, że będzie ok.

reklama
Czesc dziewczyny jak poranne samopoczucia? Ja bede leciec do pl samolotem w ok 22 tydz a wracac nie wiem jeszcze sama zalezy jak sie bede czula ...

Do góry