Holcia , a dokąd lecicie ? Jesli Europa to myśle , że minimum 30 a brzusio zakrywać . Czytałam , ze kobiety w ciąży są podatne na przebarwienia od słońca dlatego radziłabym wysoki filtr na twarz . Ja byłam w zeszłym tygodniu w górach i może z godzinkę chodziliśmy , wróciłam czerwona jak burak . Jak nigdy słońce szybko mnie zlapaalo jak nigdy . Popatrz w internecie na kremy do opalania dla kobiet w ciąży , albo najlepiej zapytaj lekarza
reklama
holcia
Fanka BB :)
Lecimy do Wloch a potem poludnie Francji wiec mam nadzieje, ze bedzie cieplo, ale nie wyobrazam sobie jak to bedzie chowac sie przed sloncem. Zawsze duzo czasu spedzalam na plazy i na sloncu na wakacjach, poza tym, szybko sie dosyc opalam a narazie to biala jestem jak sciana, pogody u nas w ogole nie ma. Lekarza wlasnie nie spytam, bo nastepna wizyte mam 4 dni przed wyjazdem wiec musze cos sama ogarnac
Sylka87
Tez bym zapytala i mimo ze kocham sie opalac to w tym roku kupie 50 na kazde wyjscie na slonce. Tez bylam teraz w gorach i slonce mocno operowalo i na dekoldzie dziwne plamki mi wyskoczyly. A gdzie lecisz? Ja w tym roku tylko polska mimo ze kiedys mowilam ze w 2 trymestrze nie bede bala sie latac to jakos teraz mam stracha. I mimo ze wiem ze wolno to sobie daruje. Bedziemy latac juz we czworke w tym roku baltyk i mazury oby nie lało
Holcia czytałam dużo i nie ma specjalnych kremów dla. Kobiet w ciąży jakoś... Każdy z filtrem się nadaje i zalecają 50 tke ze względu właśnie na to ze w ciazy pigment jakoś inaczej szybciej się wytwarza i szybko się opalamy no ja mam już ręce brązowe od wyjść na zewHej dziewczyny! Ja tez jakos na mieso reaguje nie za bardzo, za to przed chwila zjadlam 6 ogorkow swiezych. Warzywa i owoce moge jesc bez przerwy.
Co do badan to polowkowe mam 24go czerwca i tego samego dnia wizyta u poloznej. Kilka dni później lecimy na wakacje i ma sprawdzic czy wszystko ok i czy nie ma przeciwwskazań na samolot. Mam nadzieje, ze na wakacjach bede juz wiedziec czy bedzie syn czy córcia.
A a propos wakacji to orientujecie sie czy kremy z filtrem sa bezpieczne dla nas? Ja nigdy nie uzywalam, jak juz to jakas 5tke,a teraz to bede musiala sie smarowac czyms mocniejszym.
Jedziemy nad nasze morze w tym roku i tez na plaży jakoś brzuch trzeba będzie zakryć bo nie jest to bezpieczne gdy wystawia się go długo na promienie szczególnie przy upalach damy rade
Witajcie o poranku!
Sandi88 ja mogę ci polecić w Poznaniu dr Pawła Wandelta. Więcej informacji znajdziesz na Paweł Wandelt - Gabinety Lekarskie
Są tam duże kolejki ale jak zadzwonisz i powiesz że przyjezdzasz na kilka dni to na pewno gdzieś cię wciśnie.
Ja też w tym roku wybieram wypocznek nad polskim morzem. Wcześniej planowaliśmy zagraniczny wyjazd, ale ja mam lęk przed lataniem a autem może być dla mnie za ciężko
Sandi88 ja mogę ci polecić w Poznaniu dr Pawła Wandelta. Więcej informacji znajdziesz na Paweł Wandelt - Gabinety Lekarskie
Są tam duże kolejki ale jak zadzwonisz i powiesz że przyjezdzasz na kilka dni to na pewno gdzieś cię wciśnie.
Ja też w tym roku wybieram wypocznek nad polskim morzem. Wcześniej planowaliśmy zagraniczny wyjazd, ale ja mam lęk przed lataniem a autem może być dla mnie za ciężko
finkemma
My wakacjie tez nad Polskim morzem mam nadxieje ze pogoda dopisze.
reklama