reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

dla mnie eko to nie jest pójść do sklepu z eko żywnością i wydać na marchewkę 30 zł. dla mnie eko to sposób na życie. znalezienie takich upraw których jeść się nie będę bała. czy jajek które nie śmierdzą po rozbiciu ja zbuki. w moim mieście są tradycyjne piekarnie i można kupić tradycyjne wędliny. nie używam w ogóle w domu chemii przemysłowej. u mnie do sprzątania używam tylko sodę oczyszczoną. nie używam proszku do prania tradycyjnego ani żadnych kosmetyków petrochemicznych. nie wydaję dużo więcej niż 2 lata temu kiedy robiłam sobie i dziecku krzywdę wcierając w niego i w siebie ropę albo naftę. dla mnie eko to nie moda. dla nie to wiedza.
i tak jak poczytacie czym są pieluszki jednorazowe odechcę się wam ich używać tak jak poznacie składy waszych produktów codziennego użytku nie będziecie chciały mieć ich w domu.

reklama
Nie dziw sie lakarzowi bo badanie prenatalne to usg plus Pappa wiec idac czy na usg czy na krew musisz byc gotowa ze cos moze byc nie tak dlatego kazda z nas tydzien przed badaniem byla az chora ze strachu.

Co do polowkowego ja mam robione prenatalne z wizyta 16 czerwca to bedzie koniec 21 tygodnia jakos

Rozmawiałam z lekarzem, zalecił amniopunkcję, żeby się przekonać. Nie wiem co robić, muszę się z tym przespać, nie mogę zebrać myśli, ryczę jak bóbr, choć wiem, że to przecież nic pewnego, że dziecko może być zdrowe

dla mnie eko to nie jest pójść do sklepu z eko żywnością i wydać na marchewkę 30 zł. dla mnie eko to sposób na życie. znalezienie takich upraw których jeść się nie będę bała. czy jajek które nie śmierdzą po rozbiciu ja zbuki. w moim mieście są tradycyjne piekarnie i można kupić tradycyjne wędliny. nie używam w ogóle w domu chemii przemysłowej. u mnie do sprzątania używam tylko sodę oczyszczoną. nie używam proszku do prania tradycyjnego ani żadnych kosmetyków petrochemicznych. nie wydaję dużo więcej niż 2 lata temu kiedy robiłam sobie i dziecku krzywdę wcierając w niego i w siebie ropę albo naftę. dla mnie eko to nie moda. dla nie to wiedza.
i tak jak poczytacie czym są pieluszki jednorazowe odechcę się wam ich używać tak jak poznacie składy waszych produktów codziennego użytku nie będziecie chciały mieć ich w domu.

Pewnie, ze wiedza to podstawa ale wg mnie :happy: zdrowsze żywienie drożej wychodzi bo na u mnie ( w w rodzinnym miesice) też sa takie piekarnie o jakich piszesz i jadłam znich chleb i jest dwa razy droższy od normalnego sklepowego a w skali miesiąca to więcje sporo wychodzi bo moi rodzice i brat sporo chleba jedza. Popieram takie produkty ale są za drogie.Z wedlinami jest tak samo. Wiem bo to też spradzalismy w domu. Sa plusy i minusy jak dla mnie.Co do chemi przemysowej to nie wiem ale pewnie to akurat wychodzi oszczedniej skoro tylko sodę oczyszczona stosujesz. :-) To jest oszczedność. A i chlebo to mój tata sam czasem piecze na zakwasie który robi ale nie wiem jak to akurat wychdzi cenowo.

KiniaSw ja jutro zaczynam 14tc wg moich wyliczen bo jak bylam w zeszlym tyg na usg to wyszedl 13t2d i u mnie sa duze rozbieznosci bo mialam cykle po 36 dni i date porodu wg om mam 19.11 a wg pierwszego usg 27.11 :) 20tc przypada mi na koniec czerwca ale bedziemy nad morzem wiec dopiero w lipcu jak wroce bede robic polowkowe.
Miniqq tak jak dziewczyny pisza zastanow sie z M czy nawet jesli zrobisz te badania to to cos zmieni i glowa do gory ZD jest glownie choroba genetyczna a ty jestes mloda w rodzinie nie bylo zadnego takiego przypadku wiec glowa do gory :)

Monigg wspolczuje ale musi byc dobrze. Ja dzis tez po wizycie i cala przeplakalam :( jak zobaczylam tego szkraba na usg wygladal mi na chore zgarbione jakby glowa nie w tym miejscu bylam przerazona lekarz mnie uspokajal ze poprostu smiesznie sie ulozylo ale usg robil bardzo dlugo nie mogl nic zmierzyc. Najpierw przez brzuch potem dopochwowo potem znowu przez brzuch po jakims czasie kazal mi pochodzic z nadzieja ze moze inaczej sie ulozy. I juz gdy zalana lzami zalamana zaczelam sie ubierac mowie ze jeszcze raz i zrobilismy 4 usg przez brzuch i bogu dzieki dziecko zmienilo pozycjie wyprkstowalo sie. Pomierzyl wszystko pokazam mi kazdy mozliwy narzad serduszko pieknie pracuje. Nosek idealny. Taj jak najpierw plakalam zrozpaczona tak pozniej juz ze szczescia. Lekarz cudowny widac ze nie jest mu wszystko obojetne wczul sie bardzo w to badanie. Moj skarb ma 10 cm od glowki do pupki i wazy 116 g. Tagze wyszlam dzis od lekarza rozmazana i zaplakana przystkie panie z recepcji zlecialy sie do mnie pocieszac i uspokajac. Ulzylo mi pozniej ale to byl trudny poranek.

Ja połówkowe umówione mam na 10 czerwca i będzie to 19 tydzień i 4 dzień.
Moniq, prześpij się z tymi informacjami. Może zamiast tej amniopunkcji spytaj lekarza o ten test nifty.

Tak wygladal bobas i tak pozniej sie rozprostowal.

Załączniki

• 1432109976029.jpg
    1432109976029.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Do góry