dla mnie eko to nie jest pójść do sklepu z eko żywnością i wydać na marchewkę 30 zł. dla mnie eko to sposób na życie. znalezienie takich upraw których jeść się nie będę bała. czy jajek które nie śmierdzą po rozbiciu ja zbuki. w moim mieście są tradycyjne piekarnie i można kupić tradycyjne wędliny. nie używam w ogóle w domu chemii przemysłowej. u mnie do sprzątania używam tylko sodę oczyszczoną. nie używam proszku do prania tradycyjnego ani żadnych kosmetyków petrochemicznych. nie wydaję dużo więcej niż 2 lata temu kiedy robiłam sobie i dziecku krzywdę wcierając w niego i w siebie ropę albo naftę. dla mnie eko to nie moda. dla nie to wiedza.
i tak jak poczytacie czym są pieluszki jednorazowe odechcę się wam ich używać tak jak poznacie składy waszych produktów codziennego użytku nie będziecie chciały mieć ich w domu.
i tak jak poczytacie czym są pieluszki jednorazowe odechcę się wam ich używać tak jak poznacie składy waszych produktów codziennego użytku nie będziecie chciały mieć ich w domu.