Ale coś Ci opowiedział o tym? Ze nie jest obowiązkowe ze możesz zrobić co da itp. Bo to zazwyczaj jest zalecane kobieta po 30r życia lub gdy były wady juz w rodzinie albo wyszło coś nie tak na usg. Kochana jak wyszło dobrze usg musi być dobrze.
reklama
Moniqq
Fanka BB :)
Opowiadał o wszystkim, zaraz zadzwonię do gina i zapytam co on myśli.. pewnie powie, że to moja decyzja. Tak się boję, wszystko było dobrze po usg, a tu taki szok
Katarzyna92
Moniqq strasznie ci współczuje takiej wiadomości ale ja tak jak i dziewczyny w te wyniki tego testu nie wierze tez robiłam go ale tylko dlatego ze szłam na nfz i nie miałam wyjścia choć robić nie chciałam
Sylka87
Moniqq wiem ze latwo powiedziec ale nie zamartwiaj sie na zapas. Tylko ze statystyki tak wyszlo? Kosc nosowa ok? Przyziernosc? Gdzie mieszkasz? Moze zrob test Nifty jak agnoba. Poczytaj o pappa masa dziewczyn pisze ze wyszlo im duze prawdopobienstwo a dzieci zdrowe. Mama290 chyba tez miala taka sytuacje z tego co kojarzę. A dzieciaki zdrowe. Dlatego ja nie robie pappa. Moja gin tez odradza mowi ze statystyka bardzo sie potrafi pomylic. Moze idz do specjalisty od badan genetycznych bo sa tacy lekarze co skrupulatnie wykrywają wszelkie wady.
Dzień dobry dziewczynki.
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i proszę mi się nie stresować.
Mama coś strasznego, że któraś zmarła podczas cc. Bardzo współczuję jej rodzinie i dziecku które nie pozna już nigdy swojej matki, osierociła trójkę dzieciaczków. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca!
[*]
Ona, ja też mam kołatania serca, ale ja już przed ciążą miałam z tym problemy.
Moniq, bardzo mi przykro, że wyniki testu wyszły nie najlepsze, ale pamiętaj że to są tylko statystyki. Ja nie wiem czy poddałabym się amniopunkcji.
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i proszę mi się nie stresować.
Mama coś strasznego, że któraś zmarła podczas cc. Bardzo współczuję jej rodzinie i dziecku które nie pozna już nigdy swojej matki, osierociła trójkę dzieciaczków. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca!
[*]
Ona, ja też mam kołatania serca, ale ja już przed ciążą miałam z tym problemy.
Moniq, bardzo mi przykro, że wyniki testu wyszły nie najlepsze, ale pamiętaj że to są tylko statystyki. Ja nie wiem czy poddałabym się amniopunkcji.
Moniqq
Sylka, wszystko po usg jest w porządku, kość nosowa obecna, przepływy prawidłowe, ryzyko wynosiło 1:5560.
Katarzyna92
Moniqq a nie podpisywałaś jakiś dokumentów bo ja musiałam podpisać że wyrażam zgodę na to badanie no chyba że idąc prywatnie jest inaczej
Moniqq zadaj sobie pytanie czy jeslimdziecko bedzie chore to usuniesz ? Prawdopodobienstwo masz mniejsze niz 1:200 z pappa a z tego co piszesz z usg jest super. Sama musisz stwierdzic czy wynik amnio cos zmieni i wtedy podejmiesz decyzje niestety nikt z nas nie moze powiedziec ci co masz zrobic. Ryzyko poronienia po tym badaniu jest naprawde male ale jest wiec najprawdopodobniej nic sie nie stanie ale jesli chcesz zatrzymac dziecko nawet chore to co za roznica czy poronisz zdrowe czy chore. Przed toba bardzo ciezki wybor, usiadz z mezem i porozmawiajcie bo to tylko wasza decyzja.
reklama
Moniqq
Mam na wyniku napisane, obliczenie ryzyka - pacjentka pouczona wyraziła zgodę, ale nic nie podpisywałam. Myślałam, że chodzi o to ryzyko z usg wyliczone, a ona mi mówi, że jeszcze z krwi wyjdzie czy się zgadza czy może ulec pogorszeniu.