reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja chyba wczoraj chcialam sobie przyspieszyc wizyte bo myslalam ze dzis sroda. Czyli ja mam jutro :) po raz pierwszy jestem tak spokojna. Pewnie dlatego ze ostastnia byla w czw. ale i tak mam nadzieje ze ten trymestr nie będzie juz taki nerwowy. Dziewczyny powodzenia dzis!!!! Niech wam sie dzieciaczki pięknie pokażą :).

reklama
SYLKA tez mam jutro :) czekania od wizyty do wizyty do usg ale jako leci juz 4miesiac...nie dlugo pojedziemy na urlop coś innego:)

Moja wizyta przesunęła się na dziś - fajnie, mam nadzieję że wszystko będzie OK.

Ja używałam i używam balsamów Palmers - podobają mi się, pięknie pachną!

Jett, ja mam 2 koty. Jak urodziła się córka były nieco zdezorietowane kto to ale szybko się przyzwyczaiły. Teraz jest gorzej bo córka interesuje się nimi i mimo 1000 razy powtarzania i tłumaczenia, że nie wolno, zdarza jej się pociągnąć kota za ogon :( Podobno około 3 roku życia jest łatwiej (doświadczenia znajomych) ale wtedy do aktywności będzie gotowy maluch. Koty mają nas na wyłączność wieczorem - przychodzą do nas, tulą się, śpią jak oglądamy TV.
Na początek możesz kupić u weta jakieś kropelki uspokajające.

Ja dziewczyny lece do pracy a potem na scan na 14 .... milego dnia dla wszystkich odezwe sie potem :-)

Leci ten czas szybko. Ja teraz wizyty co miesiac będę miala to to nim sie nie obejrzę a już sierpień będzie :) Zastamawiam się czy mi nie zwolni czas ja całkowicie ja l4 pójdę. Jak mija czas tym które dzieci nie mają a na l4 są? Ewel o ktorej wizyta?

Dziewczyny teraz się tak zastanawiam...macie zwierzęta w domu? Ja mam 5letniego wykastrowanego kocura, który jest bardzo do mnie przywiązany. Mam też 9 miesięczna suczkę która bardzo rozpiescilam i jest takim moim "dzieckiem" wszystko "robi" ze mną i i bardzo przeżywa moja nieobecność ;( kot bardzo na tym ucierpiał bo poszedł na bok teraz to naprawiam bo widzę jaki osowialy i smutny chodzi. Suczkęa waży 15-20 kg, kot od poczatku spał przy mnie przy ramieniu od kiedy jest pies trochę ma utrudniona sytuacje ale....co będzie jak pojawi się dziecko? Oba zwierzaki są bardzo o mnie i o siebie zazdrosne (wojny nigdy nie było) suczkę zauważyłam dzieci lubi do czasu ale też zna takie tylko 5+ jeśli chodzi o wiek a kot generalnie nie lubi obcych.( kot nigdy na dworze nie był) boje się bo nie chce nikogo zaniedbac a oddanie moich pupili nie wchodzi w grę absolutnie...

Ja mam pieska maltanczyka i tez nie lubi malych dzieci tzn nigdy nikogo nie ugryzie -o to jestem spokojna ale boi sie i ucieka od maluchow bo nie wie o co im chodzi. Napewno troche piesek ucierpi na obecnosci dziecka ale przyzwyczai sie

cześć dziewczyny, no u mnie raczej ok po wczorajszej wizycie, przezierność karku, kości nosowe, przepływy ok, tylko ciąża okazała się młodsza i przesunął się termin porodu na 17 listopada, wiek ciąży to 13,2 i maleństwo ma 70,1mm :) jeśli chodzi o kwas dha to faktycznie od tych wszystkich kapsułek lepszym źródłem jest olej lniany tłoczony na zimno, trzymam kciuki kochane za wszystkie dzisiejsze i jutrzejsze wizyty :)

reklama
Leci ten czas szybko. Ja teraz wizyty co miesiac będę miala to to nim sie nie obejrzę a już sierpień będzie :) Zastamawiam się czy mi nie zwolni czas ja całkowicie ja l4 pójdę. Jak mija czas tym które dzieci nie mają a na l4 są? Ewel o ktorej wizyta?

Ja jestem od poczatku na l4 i nie mam dzieci. Pierwsze dwa tygodnie byly rewelacyjne - wyspalam sie za wszystkie czasy. Wysprzstalam mieszkanie i ogolnie zrobilam wszystko to na co wczesniej nie mialam czasu. Pozniej przyszedl kryzys bo brakowalo mi zajecia zrobilam sie nerwowa i marudna. Mimo ze mialam duzo czasu nic mi sie nie chcialo... Mialam takie zalamanie tydzien czy dwa a pozniej pogoda sie poprawila i zaczelam chodzic na dlugie spacery z psem, na basen idt teraz powoli biore sie za przygotowania do sesji i czas jakos leci. Wszystko kwestia przyzwyczajenia.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry