reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Malaja a ktory tydz juz jestes?

Jutro kończę 14 tydzień wg om, ale dziecko jest kilka dni starsze.
To moja druga ciąża i to ma ogromne znaczenie bo raz, że się czuje szybciej a dwa, że się wie jak to jest i czego oczekiwać :)
W pierwszej ciąży poczułam wyraźnie w 18 tygodniu.

Też ma łożysko na przedniej ścianie, a mimo wszystko już czuje :) Fajnie :)

reklama
kiniasw86 a ja slyszalam ze mozna brac kapiele tylko nie w goracej wodzie bo niby moga spowodowac przedwczesne skurcze. I tak mi tez mowila ginekolog w Polsce w pierwszej ciazy. Doczekasz sie badanie ja tez dlugo tutaj czekalam az sie mna wogole zainteresuja a potem zdzwienie dlaczego robie scan w 14 tyg. a nie 12. Ale na szczescie wszystko prawidlowo przebiega. Teraz tylko czekam na wyniki badan ktore juz tez dwa tygodnie do mnie ida.

Ona mili cie widziec w koncu udalo ci sie wrocic... ja zjadlam objad i czuje ze zaraz polece do kibelka ... u mnie tez tluszcz w brzuchu i pewnie ruchy dziecka potrzuje pozniej :-(

Ja sie strasznie denerwuje i martwie czy wszystko bedzie ok to tez moja druga ciaza ale ja zawsze wszystkim sie przejmuje za duzo ale o drugie dziecko staralismy sie okolo 2 lat i moze dlatego te nerwy sama nie wiem. ...

Kinia to już wysoka ciąża. Na pewno będzie dobrze a wizyta już niedługo więc sama się przekonasz. Popatrz jak u nas spokojnie i same dobre wiadomości już od dawna. Na tym etapie ciąży już jest bezpieczniej więc nie stresuj się :)

kiniasw86 napewno wszystko bedzie ok , za dwa dni bedziesz wszystko wiedziala . Ja tez sie bardziej stresuja druga ciaza niz pierwsza. Kazde czekanie na usg , badania , wizyte sie strasznie ciagnie. W Polsce mialam wiecej wizyt niz tutaj i to moze dlatego.

jeśli chodzi o basen to można chodzić na takie gdzie woda jest ozonowana a nie chlorowana ( chlor bardzo szkodzi ) a jeśli chodzi o kąpiel w wannie to w niegorącej wodzie tak do 10, 15 minut tak żeby temperatura ciała nie podniosła się do 38 stopni.

ja dziś z synkiem byłam u jego chrzestnej a później na lodach. zmęczona jestem jak mops.

Dzieki dziewczyny za wsparcie oby wszystko bylo ok ... ona a ty kiedy przyjechalas do uk? Ja juz tu siedze 10 lat ale chcialabym wrocic do pl niechce tu zostac na cale zycie

Przed ciaza jak bralam kapiel to zawsze wychodzilam czerwona jak rak hahah teraz prysznic mnie dobija zero relaksu ...

reklama
O to juz troche tu jestes. We wrzesniu tego roku bedzie dopiero 3 lata. Chetnie bym wrocila do Polski ale szczerze to chyba nie ma do czego. A moja corka zaczela juz tu chodzic do szkoly.

Do góry