reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Coś spokojnie tu w niedziele :)

Od wczoraj czuję ruchy dzidziusia :) Już wcześniej czułam co jakiś czas (co kilka dni) takie jakby puknięcia, ale teraz już nie mam żadnych wątpliwości, że to dziecko się rusza. Wczoraj wieczorem czułam przez kilka minut i dziś rano znowu. Fajnie. Teraz z każdym tygodniem będą stawały się coraz silniejsze i częstsze :)

reklama
Ciekawe... W pierwszej ciąży chyba później się czuje... Ja się ludze ze zacznę i ja czuć może coś delikatnego chociaż w 16 tyg ale chyba nie mozliwe

Coś spokojnie tu w niedziele :)

Od wczoraj czuję ruchy dzidziusia :) Już wcześniej czułam co jakiś czas (co kilka dni) takie jakby puknięcia, ale teraz już nie mam żadnych wątpliwości, że to dziecko się rusza. Wczoraj wieczorem czułam przez kilka minut i dziś rano znowu. Fajnie. Teraz z każdym tygodniem będą stawały się coraz silniejsze i częstsze :)

Super ;) ja ok 2tyg temu w nocy po przekreceniu sie na drugi bok poczulam takie delikatne musniecie az nie chcialo mi sie wierzyc zeby byla to dzidzia. Wszedzie pisali ze najwczesniej ok 16tyg cos tam czuc wiec pomyslalam ze jednak to cos innego ale po tygodniu znow poczulam taka jakby rybke plywajaca ;) a od tego czwartku co wieczor czuje jakby tak ktos od srodka mnie lekko palcem dotykal. Nie wiem czy to nie za szybko, moze sobie wkrecam i to macica sie tak rozcuaga, ale lekarz powiedzial ze to mozliwe ze delikatnie czuje ruchy ale zeby narazie dopuki nie beda to wyrazne kopniecia za mocno sie nimi nie przejmowac tzn nie panikowac ze jednego dnia czuje a pozniej przez kilka dni nic ;)

Ja czuje juz jakiś czas ale to moja druga ciaza . teraz juz coraz częściej ale SA takie dni ze w ogóle nic nie czuje a jak się poloze na brzuchu to jest protest bo chyba za ciasno się robi

Ja zaraz po porodzie czułam się taka pusta w środku i chociaż synek leżał w pobliżu to jakoś tak tęskniłam za moim dzidziusiem z brzuszka. Traktowałam ich trochę jak dwie oddzielne istotki. Ale depresji nie miałam to były tylko takie pierwsze odczucia po porodzie.

Mam zrobić progesteron, bo chce wiedzieć jaki jest jej poziom. Ja od początku miałam już 3 razy sprawdzany i na podstawie wyników zmniejszał mi dawkę luteiny.

Ja jestem w 13 tyg ale jeszcze nic nie czuje kurcze tak czekam na ten wtorek ze nie macie pojecia kiedy w koncu zobacze malenstwo ..... wczoraj czulam sie swietnie a dzis znowu zawroty glowy oslabieniw i poterzby bol glowy :-(

reklama
Kinia no mi lekarz narazie kazal sie wstrzymac zeby zadnej infekcji nie zalapac bo caly czas jeszcze na duphastonie lece i po za tym u mnie w aqua parku woda jest strasznie syfiasta i czesto sie slyszy ze ktos cos podlapal moj maly jak z M chodzil to zapalenie spojowek od razu :)
Takze narazie wole nie ryzykowac jak cos to wybiore sie do wrocka :)
Karciaa z tym weselem to juz mam dosc dzieki Bogu M jest za mna i powiedzial ze niech robia co chca on wodki nosic nie bedzie a ja powiedzialam se do 22giej max i zmywam sie na chate bo to 30km od nas niby hotel wynajeli itd ale 5km od knajpy jakby bylo na miejscu to nawet jakby maly zasnal to moglabym sie dalej bawic a tak mam to w d.... :)

Do góry