reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Mi tez lekarz odradza basen ja nigdy nic nie lapie ale w ciazy to po prostu moje krocze otwarte jest na grzyby w pierwszej ciazy bralam lakto ale nic nie dalo co poszlam na basen zraz grzybek wyleczylam i zas wiec w tej nie ryzykuje wiadomo ze basen pomaga utrzymac wage w ciazy i pomaga skorze ale na szali zdrowie dziecka albo moje cialo wiec wiadomo co wybieram .

Ja tez czekam na ruchy to koja 2 ciaza jestem w 16 tyg i nic moze czasami ale nie wiem czy to dziecko czy jelita a nie chce sobie wmawiac, we wtorek wizyta i mam stresa, jak juz bede czula ruchy to wizyty beda spokojniejsze bo czlowiek przynajmniej czuje ze mala istotka ma sie ok a tak idzie sie w taka niewiadoma.

reklama
Dokładnie dlatego i ja tak na nie czekam ale pewnie daleko.... Myślę że pewnie w 19tym lub 20tyg poczuje... Nic trzeba wytrwać

A ja przespalam pol dnia ale moze to dobrze. Regeneruje się. Snily mi sie pyszne truskawki hehe. Anushka chamsko z ty m weselem ale coz trzeba olac tak jak piszesz i juz. Co do badan to ja jutro musze mocz oddac koniecznie bo we srode wizyta. Ciekawe czy cos przeziebienie wplynie. A co do ruchow marze o nich. Nawet moj mąż po ostatnim usg przez brzuch jak wie dokladnie gdzie one są to mi czesto reke przyklada i trzyma i sie juz doczekac nie moze :) a na opisie usg przeczytałam ze mam łożysko na przedniej ścianie i google mi powiedzialo ze to normalne ale mozna pozniej ruchy odczuwac wiecie cos o tym?

SYLKA dokładnie jak jest na przedniej ścianie to czuje się ruchy słabiej te na początku dlatego ciężko je wychwycić.
Przeziębienie nie wpływa na mocz wiec się nie martw. Dobrze ze pospalas sen dobrze robi :)) ja czekam na ciasto mąż dziś zrobił :)

Jak masz lozysko na przedniej scianie to mozna pozniej dlatego ze lozysko to dobra amortyzacja .
Ja tez mysle zempewnie ok 20 tyg cos poczuje bo w tej ciazy jestem sporo wieksza wiec tluszcz amortyzuje ruchy kruszyny :/

To u mnie tluszcz plus łożysko. Moze fakt ze jest ich dwójka troche przyspieszy :) ale dziewczyny spojrzcie jak czas leci juz sie pojawily styczniowki. Zaraz nasze tematy to bedzie o rany jakiego kopniaka mi zaserwowala corka/syn bo nie dosc ze będziemy czuly to jeszcze kazda juz na pewno bedzie znala plec. Jeszcze chwila moment :)

Tylko najgorzej czekać he. Czekałam na usg potem na 2 trymestr teraz, czekam znowu na usg i na ruchy he a potem.... Hmmm chyba już na poród hehe

O ja o porodzie staram sie nie myslec bo sie boje wiec ja juz chce hmmmm teleport z poczatku pazdziernika na koniec listopada hahahha

Ja od tygodnia czasami czuje taki hmmmm nagly skorcz od srodka w roznych miejscach to moze byc dziecko ale ghlowy uciac sobie nie dam

Ostatnia edycja:
masakra , w koncu po dwoch dniach udalo mi sie wrocic do was :) Forum listopadowych mam bylo wogole nie widocznie i niedostepne :) Ale mam do nadrobienia bo az z dwa tygodnie mnie tu nie bylo jak i nie dluzej :)

reklama
Właśnie czytałam ze pare dziewczyn mialo problemy z wejściem. Cos musialo sie zepsuć :/ mam nadzieje ze juz wszystkie mają dostęp

Do góry