reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja tam nie wiem jak było kiedyś swoje dorosłe życie zaczynalam jak było juz całkiem przyzwoicie. Wiem ze nie ma cudów u nas ale ludzie wszędzie narzekają i narzekać będą. Wiem ze tam pensja bez porównania bo kuzynka dużo opowiada jednak SA plusy i minusy. U nas w Polsce najbardziej kuleje polityka prorodzinna brak miejsc w przedszkolach i zlobkach matka po macierzynskim zazwyczaj nie ma juz gdzie wracać a pracodawca jak słyszy ze ma się dzieci juz patrzy na ciebie mniej przychylnie.

reklama
Malaja ja nie wiem jak bedzie w pl gdybysmy wrocili to jednak 10 lat ale mimo wszystko nie wypobrazam sobie zycia w uk na zawsze ... byc moze uda mi sie znalesc prace w obecnym zawodzie zobaczymy mimo wszystko wydaje mi sie ze na start miec wlasny dom bez kredytu to i tak duzo. ... Malaja milo slyszec pozytywny glos ;-)

Kinia to jest bardzo dużo. Kredyt na dom czy choćby mieszkanie to obciążenie 1000 zł miesięcznie i to na prawie cale życie. . Bez kredytu na dom i samochód (czyli te najdroższe rzeczy) to nawet z przeciętnej wypłaty da się żyć nieźle.
Ja to tak bronię Polski choć chyba nieobiektywnie. Ja osobiście nie narzekam, ale zdaję sobie sprawę, że za granicą jest łatwiej, a w PL trzeba mieć dużo szczęścia by zarabiać na tyle dobrze by lekko żyć.

no i wlasnie u mnie byl wlasnie taki problem ze mialam dziecko, rodzice pracujacy wiec nie mozna bylo liczyc na pomoc przy opiece przy dziecku. A jedna wyplata w Polsce to bylo za malo by wynajac mieszkanie , zyc i do tego male dziecko. Dlatego ja np zdecydowalam sie na wyjazd. Bo co miesieczne licze czy mi starczy nie jest fajne a liczyc wiecznie na rodzicow to tez jest uciazliwe. W uk moze nie jest rewelacja ale zyje na w miare normalnym poziomie i w koncu moge sobie pozwolic na male przyjemnosci i w koncu dajemy rade by sami wynajac mieszkanie i sie utrzymac. Chociaz bardzo brakuje mi rodziny i chcialbym byc z nimi w polsce i zeby moje dziecko sie tam wychowywalo. Duzo moich znajomych co nie dawalo rady wyjechalo i nie maja zamiaru wracac , reszta zostala i pobrala kredyty i jakos daja rade niby tak twierdza i ich za to podziwiam . Wszystkiego sa plusy i minusy

Ja wlasnie mowie o tym co Claudia. Ale wiadomo utopii nie ma nigdzie. Kinia jak macie tu dom to wiadomo bedzie łatwiej i życzę Ci tego zeby powrót do Polski byl dla ciebie dobry. Ja tez z jednej strony nie wyobrazam sie stąd wyniesc. Z daleka od rodzicow i przyjaciół. Ale ile razy bedac za granica idac np do restauracji i placac w przeliczeniu tyle samo co w polsce to sie wkurzam strasznie. Albo kupilam sobie buty clarksa w pl tydzien pozniej bylam w londynie a te same buty w regularnej cenie po przeliczeniu ponad stowe tańsze. No jasna cholera gdzie my żyjemy! I ktos tu nas robi niezle w konia.

Dzieki za opinie dziewczyny fajnie jest porozmawiac skims kto zyje tu i tu . do komunii mojej corki to jeszcze poltora roku wiec oby sie wszystko pozytywnie poukladalo ... puki co to prosze Boga zeby wszystkiego bylo ok we wtorek i wyniki wyszly pozytywne .... mysleliscie juz cos nad imionami?

Kurcze super tez musimy jechac do zoo ale chyba jak juz bedzie cieplej

Hahahhahaha chcialam kuzynce odpisac na fb a odpisalam tutaj hahahha

Mnie wlasnie dobija to stwierdze jakos daja rade kurcze bo nie na tym ma polegac ze czlowiek musi jakos dawac rade tylko zeby za wykonana prace mogl godnie zyc

Ostatnia edycja:
Ja mam tylko dla dziewczynki Lena, a jak będzie chłopak to będę mieć problem bo ciężko mi wybrać :) mój mąż by chciał jak będzie chłopiec Arek

O Lena tez mi sie podoba. My poki byla mowa o jednym imieniu mielismy jakies pomysły ale przy dwoch i to obu plci to nawet o tym na razie nie gadamy bo nam sie w glowie kreci hihi. Zobaczymy jak bedzie wiadomo jakiej sa plci. Ale te o ktorych rozmawialismy to wlasnie Lena, Paulina i Piotr i wczesniej upieralam sie przy Jakubie ale kazdy mowi ze to lobuziaki z tych Kubusiow wiec zrezygnowalam :)

reklama
Do góry