reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam wanne biorę kąpiele nie jakieś super gorące ale mam takie włosy teraz ze żeby się ogolic muszę to xholerstwo namoczyc. Poza tym zawsze uwielbialam kąpiele a mój maz woli prysznic dlatego deszczownice planujemy zrobić i szklany parwan nawannowy

reklama
A co do wesela to rzeczywiscie kpiny .... u nas od noszenia wodki sa kelnerzy a za dziecko licza pol ceny sama mam wesele brata w sierpniu. ..

Ja to uwielbiam kapiele nie nawidze prysznica, ale polozna twierdzi ze kapiel nie sa zdrowe ale basen jest hmmm

Hej,
mnie tez dopadlo jakieś przeziębienie. Od wczoraj katar ból głowy, gardła, kicham i ogólnie osłabiona jestem strasznie. I przeleżałam pół dnia wczoraj w łóżku. W nocy miałam ból ucha i to mnie troche martwi. Teraz już mi przeszło, ale w styczniu miałam zapalenie uch środkowego, brałam leki i obawiam się, żeby ne było powtórki:/ Narazie lecze się domowymi sposobami: woda z miodem i cytryna, mleko z miodem i czosnkiem, domowy syrop z mniszka lekarskiego , woda z sola do plukania( probowalam tez z siemieniem lnianym, ale skonczylo się to zwróceniem kolacji więc już odpada).
Zobaczę jak będzie do jutra, jak mi nie przejdzie, to się wybiorę do lekarza.
A w ogóle to miałam jutro zrobić sobie morfologię, badanie moczu i progesteron, ale chyba w trakcie przeziębienia bez sensu. Jak myślicie? Progesteron musze zrobic, żeby lekarz mi określił czy zmniejszamy dalej, a może odstawiamy luteinę. Ale wizytę mam za 2 tyg to może z moczem i krwia poczekac do przyszlego tygodnia. Sama nie wiem.

A ja tak marzyłam o wannie i wspólnych kąpielach, ale jak się wprowadziliśmy do naszego mieszkanka to już byłam w pierwszych tygodniach ciąży więc na kąpiel rzadko sobie pozwalam, jednak biorę prysznic.

Anushka wspólczuję Ci tego wesela, głównie przez zachowanie teściów, i szwagierki. Już mogli wziąć kogoś innego na świadka, albo niech on będzie tylko na papierze i w kościele, a o pomoc przy wódce i obowiązkach niech jakiegoś kumpla poproszą. Raczej nie będzie problemu, wiedzac ze Ty jesteś w ciąży, to średnio żebyś miała cały czas małego i to jeszcze na kolanach...

Sylka Tobie też zdrówka życzę:)

Kinia ma na myśli ze zdrowy dla ciała w sensie poprawia samopoczucie itp ale basen tez sprzyja infekcjom jedna os ja złapie druga nie... Zależy

Chcielismy jechac na basen dzis z mezem i sama nie wiem co robic czy z dzidzi wszystko ok jeszcze ani jednego badania nie mialam dopiero pierwsze w wtorek ehhhh

Chcielismy jechac na basen dzis z mezem i sama nie wiem co robic czy z dzidzi wszystko ok jeszcze ani jednego badania nie mialam dopiero pierwsze w wtorek ehhhh

Kinia ja już w pierwszym trymestrze chodziłam na basen i też nie miałam jeszcze żadnych badań robionych. Moja córa kocha basen więc nie mogę jej odmówić i chodzimy. Jak ciąża jest zdrowa to nie ma przeciwwskazań, a jak ktoś ma skłonność do grzybic czy iniekcji to warto sobie zaaplikować lactovaginal. Tak mi doradził lekarz w pierwszej ciąży i stosowałam. Teraz nie stosuję, ale ja w życiu infekcji nie miałam.
No i trzeba uważać by nigdzie nie siadać (na brzegu basenu a tym bardziej na ubikacji- zresztą ja i tak nigdy nie siadam))

Karciaa Ty bierzesz luteine? Bo badanie progesteronu podczas brania jej jest be, sensu... Luteina faluszuje wynik....nie wyjdzie taki jaki jest naprawdę i lekarze nie zlecają tego badania wiec jestem zdziwioniona

reklama
Mi tez lekarz odradzil basen pomimo odradzania dla ciała kobiety w ciąży. Niestety ja łapie infekcje raz dwa i lekarka powiedziała ze lepiej będzie dla dziecka jak nie bede fundpwac sobie antybiotykoterapii

Do góry